کد خبر: 1306185
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۰
سفر پربرکت در پیشرفت و معنویت همدان مروری بر مصوبات و دستاورد‌های سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب به استان همدان در سال ۱۳۸۳
حوریه ملکی

جوان آنلاین: هر سال تیرماه برای همدانی‌ها یادآور اتفاقی عظیم و شیرین و به یادماندنی است. همان ماهی که اهالی ولایتمدار این منطقه مدت‌ها انتظارش را می‌کشیدند و برای ثبت برگ زرین دیگری از حماسه حضور عاشقان در کتاب تاریخ، میانه تیرماه سال ۱۳۸۳ تعیین شده بود. مردم دیار دارالمجاهدین از شوق وصال و دیدار یار و میزبانی رهبر فرزانه انقلاب، استراحت و خواب برایشان بی‌معنی شده بود و برای به آغوش کشیدن ایشان از ساعت‌ها و روز‌ها قبل لحظه شماری می‌کردند تا اینکه روز موعود فرا رسید. حضوری که ثمرات و برکات زیادی برای همدان و همدانی‌ها به همراه داشت. 
 
در مرور تاریخ به تیرماه ۱۳۸۳ می‌رسیم. وقتی از بانگ اذان صبحگاهی همدانی‌ها خوشحال و سرخوش خود را آماده برای حضور در مسیر‌های از پیش تعیین شده و خوشامد گویی به مولا و مقتدایشان می‌کردند. وقتی خورشید می‌خواست به زمین سلام کند، دید که کوچه و محله‌ها متفاوت از روز‌های گذشته مملو از مردان و زنان و کودکانی است که برای دیدار رهبر آمده‌اند. 
با نزدیک شدن به لحظه دیدار، صدای تپش قلب‌ها به گوش می‌رسید و هزاران مشتاق با گل‌هایی معطر در دست و چشمانی منتظر، خود را برای دیداری شیرین و به یاد ماندنی مهیا کرده بودند. بعد معنویت سفر رهبر انقلاب به همدان به قدری برجسته بود که استاندار وقت در گزارش دستاورد‌های سفر ایشان به این استان این معنویت را با ظرافت خاصی توصیف کرد و آن را قابل قیاس با مسائل اقتصادی ماحصل این سفر ندانست. در هر حال این سفر پرخیر و برکت که موجب اتحاد، انسجام و وحدت مضاعف مسئولان و کارگزاران نظام و مردم شده بود، نتایج دیگری هم در برداشت که از آن جمله می‌توان به تصویب ۶۵ مصوبه در قالب ۴۱۶ طرح اشاره کرد. مصوباتی که هر کدام‌شان به نوعی در ردیف مطالبات مردم، درخواست کارشناسان یا نیاز‌های زیرساختی و ضرورت‌های توسعه مناطق مختلف این استان قرار داشت و با اجرای آنها همدان در برخورداری از شاخص‌های توسعه به حرکت‌هایش شتاب بخشید. 

 توسعه همه‌جانبه همدان
سفر مقام معظم رهبری به همدان نه‌تنها نشانه‌ای از اهتمام ویژه نظام به مردم این خطه بود، بلکه نقطه عطفی برای توسعه همه‌جانبه این استان در حوزه‌های مختلف شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آن سفر چند روزه با حضور در مناطق مختلف شهری و روستایی، از نزدیک با مردم و مسئولان گفت‌و‌گو کردند. سخنان معظم‌له در جمع‌های مختلف به‌ویژه دیدار عمومی با مردم در ورزشگاه شهید مفتح و نشست با نخبگان، مسیر جدیدی از امید، پویایی و وحدت را پیش‌روی مردم همدان قرار داد. ایشان با تأکید بر جایگاه حیاتی همدان در تاریخ و تمدن ایران، ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و انسانی استان را یادآور شدند و مسئولان را به بهره‌گیری هرچه بیشتر از این قابلیت‌ها فراخواندند. 
در پی این سفر، طرح‌های زیربنایی متعددی در حوزه‌های درمانی، آموزشی، عمرانی و فرهنگی شتاب گرفت. احداث و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام مانند بیمارستان‌ها، جاده‌ها، مراکز آموزشی و ورزشی در دستور کار دولت و مدیران استان قرار گرفت و بسیاری از این پروژه‌ها به فاصله کوتاهی پس از سفر به بهره‌برداری رسید. همچنین توجه ویژه به مسائل معیشتی و تقویت زیرساخت‌های روستایی باعث رونق و مهاجرت معکوس به برخی مناطق استان شد. نکته حائز اهمیت اینکه تعهد کل سفر از نظر اعتباری برای طرح‌های سال ۱۳۸۳، هزار و ۲۹۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شد که این رقم حدود چهار برابر کل اعتبار عمرانی استان در همان سال به حساب می‌آمد. 
از مهم‌ترین دستاورد‌ها و برکات این سفر، دمیدن روحیه امید و خودباوری در مردم همدان بود. سخنان انگیزشی و راهبردی رهبر معظم انقلاب درباره لزوم تکیه بر ظرفیت‌های بومی، همبستگی ملی و نگاه به آینده، باعث شکل‌گیری جریانی جدید در فضای اجتماعی و فرهنگی این منطقه شد؛ جریانی که همچنان پس از دو دهه، موتور محرک پیشرفت و وحدت به شمار می‌آید. 

 از استقرار امنیت تا تأمین مسکن
با تحلیل محتوایی مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به همدان به خوبی می‌توان دریافت این مصوبه‌ها با رویکرد امور زیربنایی متضمن تقویت هرچه بیشتر زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری توسعه همدان، بهبود شاخص‌های رشد در شهر‌ها و روستا‌ها و دسترسی استاندارد اهالی به خدمات، ارتقای درآمد خانوار‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی، خلق فرصت‌های شغلی، گسترش کمی و کیفی فضا‌های علمی با هدف تبدیل همدان به مرکز دانشگاهی و پژوهشی به ویژه در زمینه فناوری‌های برتر و نوین جهان و در نهایت ایجاد حیاتی فراخور تاریخ و فرهنگ برای این استان و ساکنان آن است. بازگشت به تاریخ و مرور مهم‌ترین مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان همدان نشان می‌دهد در بحث امنیت سه طرح عمرانی از سوی نیروی انتظامی استان همدان شامل احداث فرماندهی انتظامی در شهرستان رزن، تکمیل و تجهیز کلانتری ۱۳ و تکمیل و تجهیز کلانتری ۱۹ از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به تصویب رسید که تمامی این طرح‌ها به بهره‌برداری رسیده‌اند. در بحث احداث واحد‌های مسکونی برای زوج‌های جوان، دو طرح توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان شامل احداث ۱۲۰ واحد مسکونی در همدان و ۳۰ واحد مسکونی در ملایر مصوب شد که این طرح‌ها هم تکمیل و سال‌ها قبل به جامعه هدف واگذار شد. 

 ورزش، فرهنگ و کشاورزی
بهداشت و درمان یکی از ضروری‌ترین بخش‌هایی بود که همدانی‌ها دوست داشتند در این باره کار‌های بزرگی صورت گیرد. بر همین اساس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اجرای سه طرح شامل کمک به تجهیز بیمارستان زنان و کودکان ملایر، تکمیل بیمارستان بهار و تعمیر، تجهیز و راه‌اندازی بخش قلب بیمارستان اکباتان را با اعتباری افزون بر ۵۵۰۰ میلیون ریال از اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب بر عهده گرفته و به بهره‌برداری رساند. چون همدان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی به شمار می‌آید، در بحث کشاورزی، دامپروری و باغداری از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان ۳۴ طرح شامل تکمیل شهرک دامپروری فامنین، گلخانه‌ای امزاجرد، دامپروری ملایر، لایروبی غنوات شهرستان ملایر، بند خاکی گنجاب ملایر، گلخانه حرم آباد ملایر، گلخانه برزول نهاوند، کانال آبرسانی روستا‌های کوآنچ، میوله، آجین، موسی‌آباد شهرستان اسدآباد و سد خاکی مبارک آباد از اعتبارات این سفر هزینه و در کمترین زمان ممکن تکمیل شد و به مرحله افتتاح رسید. 
مصوبات سفر رهبری در همه حوزه‌ها توانست کمک شایانی در پیشرفت و تحول همدان به همراه داشته باشد. مثلاً در رابطه با احداث زمین ورزشی در روستا‌های استان از سوی بسیج سازندگی، اجرای هشت پروژه از جمله احداث ۵۰ زمین خاکی ورزشی در شهرستان همدان، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در ملایر، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در نهاوند، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در شهرستان تویسرکان، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در اسدآباد، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در کبودرآهنگ، ۲۰ زمین خاکی ورزشی در شهرستان رزن و هفت زمین خاکی ورزشی در بهار تصویب و به سرعت آماده شدند و سال‌هاست ورزش دوستان مشغول استفاده از آنها هستند. همچنین از سوی سازمان ورزش و امور جوانان استان ۴۵ طرح شامل تکمیل زمین چمن فامنین، قهاوند، مریانج، هاکی همدان، تکمیل پیست اسکی همدان، تکمیل و تجهیز خوابگاه ورزشکاران، تکمیل و تجهیز سالن تمرینی حصار امام خمینی (ره) همدان، علی آباد دمق ملایر، جورقان همدان، تکمیل استخر سرپوشیده ملایر و بخش سامن ملایر با اعتبارات سفر بهره‌برداری شد. این سفر برکات زیادی در حوزه‌های آموزشی، احداث و تکمیل مجتمع‌های فرهنگی، مراکز علمی و فنی و حرفه‌ای، خدمات رفاهی و تأمین اجتماعی، ساخت مسکن برای خانواده شهدا و نیازمندان و طبقه کم برخوردار و همچنین ساخت کتابخانه و تالار‌های قرآن به همراه داشت. در بحث اصلاح و توسعه پروژه‌های آب و فاضلاب، توجه به مراتع و جنگل‌کاری و اجرای عملیات آبخیزداری، تکمیل و تعریض راه‌های شهری و روستایی، توسعه و تأمین امکانات زیربنایی شهرک‌های صنعتی، گازرسانی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی نیز مصوبات و اقدامات خوبی صورت گرفت به طوری که همدان توانست شاهد اجرای پروژه‌های بزرگ و اتفاقات بی‌نظیری باشد. همچنین در بخش کتاب و کتابخوانی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان دو طرح کتابخانه‌های سیار روستایی در سطح استان و تجهیز ۳۲ مرکز ثابت و سیار کانون پرورش فکری به اقلام فرهنگی از محل اعتبارات سفر تکمیل و بهره‌برداری شد. امروز همدانی‌ها یک‌بار دیگر روز‌های خوش حضور مقام معظم رهبری در کنار خودشان را مرور کرده و با دیدن امکانات و ساخت و ساز‌ها و کار‌های انجام شده، از برکات آن سفر بهره می‌برند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار