جوان آنلاین: هنر نقاشی، فراتر از زیباییشناسی صرف، میتواند به عنوان ابزاری برای انتقال پیامهای عمیق فرهنگی و اجتماعی به کار گرفته شود و نقش مهمی در پاسداشت عزت و اقتدار یک ملت ایفا کند. بر همین اساس نقاشان شیرازی در یک گردهمایی با عنوان «بوم حماسه» با زبان هنر، ادای احترامی به عزت و اقتدار مدافعان و مردم ایران زمین داشتند.
گردهمایی بزرگ شیرازیها در فضایی از همدلی، خلاقیت و میهنپرستی با حضور جمع کثیری از هنرمندان مطرح و جوانان نقاش برگزار شد. یک رویداد فرهنگی و هنری بینظیری با عنوان گردهمایی همدلانه نقاشان شیرازی که روایتی از هنر، مقاومت و میهن پرستی را به نمایش درآمد. هدف اصلی این گردهمایی، بهرهگیری از نیروی بیانگر هنر نقاشی برای تجلیل از مفاهیم والایی، چون استقلال، پایداری و افتخار ملی بود. هنرمندان با الهام از تاریخ پربار، فرهنگ غنی و رشادتهای مردم ایران، آثاری را خلق کردند که هر کدام روایتی از «بوم حماسه» این سرزمین بود. این گردهمایی فرصتی بود تا نقاشان دیدگاههای هنری خود را در مورد حماسه، پایداری و اقتدار به اشتراک بگذارند و از طریق آثارشان، این مفاهیم را در اذهان عمومی زنده نگه دارند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس در اینباره گفت: هنر یکی از ابزار تأثیرگذار در مسائل فرهنگی و تبلیغی است، بنابراین در این روز هنرمندان متعهد شهر شیراز با تلاش خود به وسیله هنر این بیرحمی اسرائیل را به تصویر کشیدند و جنایات این رژیم را به همه جهانیان نشان دادند. نبیالله زارعی ادامه داد: این برنامه که با استقبال بینظیر مردم مواجه شد میتواند در محکوم کردن جنایات هولناک رژیم صهیونیستی تأثیر بسزایی داشته باشد.
زارعی افزود: هنرمندان ما همواره در حوزه ایثار و شهادت تلاش میکنند تا به نوعی تفسیرگر و روایتگر مناظر دلخراش پس از جنگ باشند و به عنوان راویان هنرمند روشنگری کرده و هنر اصیل ایرانی را در قالب فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جدید و نسل آینده منتقل کنند.
یکی از هنرمندانی که در این برنامه حضور داشت، گفت: پس از دوران پرتلاطم جنگی که با آن مواجه بودیم پیشنهاد شد هنرمندان در قالب نقاشی، رژیم صهیونیستی را محکوم کنند. حدیث دوست بین با اشاره به اثر خود بیان کرد: این اثر پیروزی ایران را به تصویر میکشد و پرچم ایران را نشان میدهد که روز به روز شکوفاتر میشود.
وی تصریح کرد: در این تصویر یکسری المانهای شهر شیراز مانند آرامگاه حافظ، درخت سرو و همای تخت جمشید به تصویر درآمده است که همراهی و اتحاد مردم این شهر را به بیننده القا کند. مهسا روستا دیگر هنرمند نقاش شیرازی نیز گفت: موضوع کودککشی رژیم صهیونیستی مسئلهای است که بسیار آزاردهنده و تأسفبار است و نقاشی من با تأکید بر همین موضوع به تصویر در آمده است. وی ادامه داد: با این نقاشی تلاش کردم اوج انزجار خود را به نمایش درآوردم و اقدامات این رژیم کودککش را محکوم کنم.
صولت باصری هنرمند دیگری بود با استناد به آیهای از قرآن کریم مبنی بر اینکه «وَلَقَدْ کتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکرِ أَنَّ الْأَرْضَ یرِثُهَا عِبَادِی الصَّالِحُونَ» به تحقیق در زبور، پس از ذکر (تورات)، نوشتیم که زمین را بندگان شایسته من به ارث خواهند برد، گفت: این آیه وعده حتمی خداوند است که همه مؤمنان به آن باور دارند. وی افزود: نبرد ایران و رژیم صهیونیستی نبرد بین حق و باطل است که از ابتدای عالم بوده و تا زمان ظهور امامزمان (عج) نیز باقی خواهد ماند و انشاءالله با پیروزی جبهه حق به پایان میرسد. باصری ادامه داد: نقاشی که به تصویر درآوردهام، گویای پاسخ کوبنده ایران در وعده صادق۳ است که با اقتدار و اتحاد به رژیم کودککش صهیونیستی پاسخی کوبنده داد.