کد خبر: 1303874
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۲
رئیس قوه قضاییه: پیروزی نهایی از آن مردم غیور ایران و حزب‌الله است رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ریشه‌دار بودن مقاومت ملت ایران در بیش از چهار دهه تجربه مقابله با تهدیدها و شرارت‌های دشمنان، اعلام کرد که پیروزی نهایی در میدان مبارزه از آن مردم غیور ایران، حزب‌الله و اسلام خواهد بود.

جوان آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه امشب 1 تیر ماه 1404 در رسانه ملی و در آستانه سالروز شهادت ۷۲ تن از مسئولان عالی‌رتبه کشور در سال ۱۳۶۰، یاد و خاطره این شهدا را گرامی داشت و گفت: عوامل مزدور در یک شب، ۷۲ تن از بزرگان کشور، از جمله مسئولان قضایی، نمایندگان مجلس و نخبگان دولت را ترور کردند، اما این جنایت نتوانست ایران را تضعیف کند.

به گزارش فارس، وی افزود: خون این شهدا، همچون شهید بهشتی که معمار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بود، موجب ماندگاری و ارتقای کشور شد. قوه قضاییه از ابتدای انقلاب تاکنون همواره در خط مقدم دفاع از ملت و مقابله با اشرار و تروریست‌ها حضور داشته و شهدای زیادی تقدیم کرده است.

رئیس قوه قضاییه همچنین به شهدای اخیر این قوه اشاره کرد و گفت: از جمله شهید رازینی، شهید مغیسه و شهید باقری که نشان‌دهنده ادامه راه پر افتخار قوه قضاییه است.

اژه‌ای اظهار داشت: در هفته قوه قضاییه، علی‌رغم محدودیت‌ها، تلاش داریم خدمات این دستگاه مهم را به مردم معرفی کنیم و یادآور شویم که این قوه همواره در صحنه بوده و هست.

رئیس قوه قضاییه در سخنانی به تبیین جایگاه جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل پرداخت و گفت: از ابتدای انقلاب، کسانی که نتوانستند مردم‌سالاری دینی و استقلال کشور را تحمل کنند، علیه نظام جمهوری اسلامی ایران اقدام کردند. آنها تصور نمی‌کردند این نظام پا بگیرد و روز به روز قوی‌تر شود، اما امروز ایران به یک قدرت بزرگ جهانی تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام اژه‌ای با تأکید بر ماهیت دفاع جمهوری اسلامی اظهار داشت: دفاع ما در برابر رژیم غاصب صهیونیستی، یک دفاع عقلانی، مشروع و انسانی است. این منطق دفاع امروز ما است که مورد تحسین وجدان‌های پاک و همه انسان‌های آزاده در جهان قرار گرفته است.

وی افزود: امروز تنها رژیم صهیونیستی و حامیان آن در رأس آمریکا، در مقابل ایران ایستاده‌اند، اما حتی در داخل آمریکا نیز بسیاری تجاوزات این رژیم را محکوم می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تفاوت شرایط امروز با دوران دفاع مقدس گفت: امروز همه جهان و مردم ما به خوبی می‌دانند با چه رژیمی روبرو هستند و دفاع ما برخاسته از حقانیت و منطق روشن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه‌ای با محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، به ویژه کودکان، گفت: بیش از ۵۴ هزار کودک در این جنایات آسیب دیده‌اند؛ کودکانی که در بیمارستان‌ها تحت درمان بودند یا حتی در حال غذا خوردن بودند، هدف گلوله‌های این رژیم قرار گرفتند. او افزود که دشمنان حتی از غذا به عنوان سلاح استفاده کردند و مردم محاصره‌شده را هنگام تلاش برای دریافت غذا به رگبار بستند.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر حمایت دنیای استکبار از این جنایات گفت: مجامع بین‌المللی تاکنون هیچ اقدام موثری برای جلوگیری از این کشتارها انجام نداده‌اند و حتی در کلام نیز به محکومیت این اقدامات نپرداخته‌اند.

اژه‌ای تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر این رژیم شرور و خبیس ایستاده و دفاع می‌کند؛ مردمی که با غرور ملی، ایمان و ارزش‌های اسلامی خود، همچنان ایستاده‌اند و مقاومت می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه: انقلاب اسلامی متعلق به همه اقشار و اقوام ایران است

وی با اشاره به وحدت و انسجام ملی مردم ایران افزود: انقلاب اسلامی ایران متعلق به همه اقشار، اقوام و طبقات است و امروز همه یک‌صدا در مقابل دشمن ایستاده‌اند و با مهربانی و همدلی، همدیگر را حمایت می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این ایستادگی، برگرفته از آموزه‌های دینی و ایمان به حقانیت مسیر مقاومت است و نمونه‌ای از انسانی‌ترین و زیباترین جلوه‌های مقاومت و وطن‌دوستی در جهان امروز به شمار می‌رود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به حضور گسترده هنرمندان، ورزشکاران، نویسندگان و سایر اقشار در حمایت از کشور، این همدلی و یکصدا شدن ملت را نشانه غیرت دینی و ملی دانست که ریشه در تعالیم الهی دارد.

اژه‌ای با بیان اینکه پیروزی از آن ملت ایران و شکست از آن رژیم غاصب صهیونیستی است، افزود: جوانان امروز با آگاهی و هوشیاری بیشتر نسبت به نسل‌های گذشته، در میدان مقاومت حاضر شده‌اند و این نقطه عطفی تاریخی برای ملت ایران خواهد بود.

وی تأکید کرد که این مقاومت، برگرفته از تجربه ۴۶ ساله ملت ایران در برابر شرارت‌ها و تهدیدهای دشمنان است و افزود: حزب‌الله، مردم غیور ایران و اسلام، پیروز نهایی این میدان خواهند بود.

رئیس قوه قضاییه همچنین به تمجید رهبر معظم انقلاب از بصیرت و شجاعت ملت ایران اشاره کرد و گفت این امر نشانگر عظمت و همبستگی مردم است که ریشه در کهن الگوهای تمدنی و فرهنگی کشور دارد.

نیروهای مسلح هنوز همه توان خود را به کار نگرفته‌اند

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه‌ای با اشاره به تلاش دشمن برای جدا کردن جمهوریت از اسلامیت و اسلامیت از ایران، تأکید کرد: که همه اقشار جامعه، از مردم گرفته تا دستگاه‌های مسئول و گروه‌های مرجع، وظایف مشخصی در این شرایط دارند و باید آن‌ها را بازتعریف کنند.

وی افزود: نیروهای مسلح کشور با وجود از دست دادن برخی سرداران بزرگ، همچنان با قدرت و سرعت بالا به انجام وظایف خود ادامه می‌دهند و دشمن می‌داند که هنوز همه توان نظامی به‌کار گرفته نشده است.

اژه‌ای با بیان اینکه عملیات دشمن در قالب جنگ روانی علیه ملت ایران است، تصریح کرد: تنها مردم با هوشیاری و حضور فعال می‌توانند این تهدیدات روانی را خنثی کنند.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه اقدام مشکوک یا فعالیت عوامل دشمن، سریعاً به مراجع ذی‌ربط از جمله دادستان‌ها، نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی اطلاع دهند.

رئیس قوه قضاییه همچنین بر ضرورت همکاری مردم با قوه قضاییه در کشف و پیگیری پرونده‌های امنیتی تأکید کرد و از تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با کسانی که به رژیم صهیونیستی کمک می‌کنند خبر داد.

وی از مردم خواست در صورت امکان و به‌منظور کمک به تمرکز قوه قضاییه بر پرونده‌های مهم‌تر، در پرونده‌های شخصی خود گذشت داشته باشند و همدلی و انسجام را حفظ کنند.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان قوه قضاییه که حتی در ایام تعطیل به رسیدگی فوری پرونده‌ها می‌پردازند، روحیه جهادی را بسیار ارزشمند دانست.

اژه‌ای گفت: دستگاه قضایی همواره پناهگاه مردم در شرایط سخت بوده و از همه مردم می‌خواهد با مشارکت فعال در حفظ امنیت کشور نقش‌آفرین باشند.

رئیس قوه قضاییه، با اشاره به تحولات اخیر، از تشکیل جلسات فوری در روزهای جمعه و شنبه با برخی از همکاران قضایی خبر داد و گفت: به‌محض اطلاع از اتفاقات اخیر، بلافاصله با برخی همکاران تماس گرفته و جلسه‌ای فوری برای بررسی شرایط جدید برگزار کردیم. اگرچه آمادگی اجمالی وجود داشت، اما تصمیم گرفتیم آن را به‌لحظه کنیم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین محورهای جلسه، ارتقاء امنیت فیزیکی و روانی مردم بود. از تمامی دادستان‌ها و همکاران قضایی در سازمان‌ها و مراکز مختلف خواسته شد تا ضمن بازگشت افراد در مرخصی، در محل کار حاضر شوند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت پشتیبانی کامل از نیروهای انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی تأکید کرد: تجربه‌های قبلی به ما نشان داد که باید سرویس‌های لازم برای این نیروها از جمله فراجا، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه فراهم شود.

وی ادامه داد: موضوع معیشت مردم، سوءاستفاده‌های احتمالی و مشکلات اقتصادی نیز از دیگر محورهای مهم جلسه بود. برای هر یک از این موضوعات، دستورات مشخصی صادر شد. همچنین هماهنگی با دولت و بررسی نیازهای آن از جمله در حوزه ترخیص کالا و کنترل بازار از اولویت‌ها قرار گرفت.

اژه‌ای همچنین به نقش قوه قضاییه در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر اشاره کرد و گفت: باید راه‌هایی برای آسان‌سازی دسترسی مردم به دستگاه قضایی فراهم شود. بر همین اساس، تعداد شیفت‌ها در ایام تعطیل چند برابر شد و سرکشی‌های میدانی نیز صورت گرفت.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی، رسیدگی به تظلم‌خواهی‌ها نباید متوقف شود؛ از پرونده‌های سرقت گرفته تا اختلافات مستأجر و موجر. ما باید از ظرفیت‌های مردمی و شورای حل اختلاف حداکثر استفاده را ببریم.

اژه‌ای با اشاره به برنامه‌های سال ۱۴۰۳، از به‌روزرسانی سند تحول و تعالی قوه قضاییه خبر داد و گفت: در سند تحول جدید، پیش‌بینی آینده و آمادگی برای شرایط غیرمنتظره در نظر گرفته شده است. همچنین ظرفیت‌های مردمی افزایش یافته و سازوکارهای پیگیری به‌طور دقیق مشخص شده‌اند.

رئیس دستگاه قضا تأکید کرد: تحول، فرآیندی دائمی است. در سند جدید راهبردها، برنامه‌ها، اقدامات و ستادهای پیگیری طراحی شده‌اند تا صرفاً روی کاغذ نمانند و در عمل اجرا شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین اژه‌ای با اشاره به ارتباط نزدیک این قوه با اصناف مختلف، فعالان اقتصادی و گروه‌های اشتغال‌زا، گفت: هدف ما تسهیل خدمت‌رسانی، کاهش هزینه‌ها و ارتقای آگاهی مردم بوده است.

وی ادامه داد: گروه‌های جهادی برای خدمت‌رسانی رایگان در مناطق محروم فعال شدند و از فناوری هوش مصنوعی و رسیدگی الکترونیکی نیز برای تسریع فرآیندها استفاده شده است. به گفته رئیس قوه قضاییه، زیرساخت‌ها در سال گذشته فراهم شده و امسال نیز این روند ادامه دارد، اگرچه برخی مشکلات سیستمی وجود دارد.

اژه‌ای افزود: آگاهی‌بخشی به مردم را افزایش دادیم و اکنون روند امور نسبت به گذشته روان‌تر شده و در شرایط امروز می‌تواند بسیار مؤثر باشد. ما گروه‌های مردمی را می‌شناسیم و ظرفیت آن‌ها را در شتاب‌بخشی به خدمات قضایی به‌کار گرفته‌ایم.

وی با اشاره به بررسی نظام مسائل در استان‌های مختلف، تصریح کرد: مسائل مهم هر استان شناسایی، راهکارهای برون‌رفت پیش‌بینی و اقدامات لازم آغاز شده است؛ هرچند برخی امور ممکن است به دلیل نیاز به مشارکت گسترده مردم با وقفه‌هایی مواجه شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: با مساجد و گروه‌های مردمی ارتباط برقرار کرده‌ایم و به‌رغم افزایش ورودی پرونده‌ها، نرخ زمان رسیدگی کاهش یافته است.

وی افزود: در شرایطی که مشکلات معیشتی مردم رو به افزایش است، ورودی ما کم نشده اما سرعت رسیدگی افزایش یافته که نتیجه استفاده از ظرفیت‌های مردمی و فناوری است.

اژه‌ای تأکید کرد: ما سند تحول و تعالی را به‌روزرسانی کرده‌ایم و این بار با پیش‌بینی آینده، سازوکارهای اجرایی را نیز مشخص کرده‌ایم تا از شعار فراتر رود. نوشتن، بیان و اجرا همزمان مدنظر ما بوده است.

وی همچنین بر اهمیت حفظ کرامت مردم تأکید کرد و گفت: مردم باید عزیز شمرده شوند. قضات شایسته نیز بر اساس تأکید مقام معظم رهبری شناسایی و تشویق شده‌اند، اما این روند هنوز کافی نیست.

رئیس قوه قضاییه افزود: با کمک مردم و ظرفیت‌های ایجادشده، می‌توانیم کرامت مردم را بیش از پیش حفظ، عدالت را گسترش و با کاهش هزینه‌ها و تسهیل دسترسی، حضور فیزیکی مردم در دستگاه قضایی را نیز کاهش دهیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین اژه‌ای با تأکید بر ضرورت صداقت در عملکرد دستگاه‌های مسئول، یادآور شد: در دوره تصدی فعلی نیز مانند گذشته، پرونده‌هایی که حتی پردازش رسانه‌ای آن‌ها دشوار بود، مورد پیگیری قرار گرفته‌اند و مردم انتظار دارند که با اخلال‌گران در مسیر پیشرفت کشور، بدون مماشات برخورد شود.

وی افزود: بازتعریفی از مفهوم فساد در همه ساحت‌ها از جمله فساد اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی انجام شده و برای مقابله با هر نوع فساد، شیوه‌ای متناسب با ماهیت آن اتخاذ شده است. به گفته رئیس قوه قضاییه، نمی‌توان با یک روش واحد با همه اشکال فساد برخورد کرد و باید ابزار، قوانین، فرهنگ و رویکرد مناسب هر نوع فساد به‌کار گرفته شود.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف، از ظرفیت‌های علمی و تجربی افراد متخصص در حوزه‌های مختلف از جمله حقوق، علوم اجتماعی و روانشناسی بهره گرفته‌ایم. همچنین دادگاه‌ها، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و سایر نهادها تخصصی‌تر شده‌اند و آموزش‌های لازم نیز ارائه شده است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به لزوم به‌روز رسانی دانش و روش قضات، تأکید کرد: قاضی‌ای که سال‌ها پیش وارد دستگاه قضایی شده، باید روش‌ها و دانش خود را به‌روز کند، چراکه رویه‌های قدیمی ممکن است امروز دیگر پاسخگو نباشند.

وی گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه وارد عرصه‌های جدید تحقیقاتی شده و زیرساخت‌های علمی مبارزه با فساد در حال شکل‌گیری است، هرچند این اقدامات زمان‌بر هستند اما شروع شده‌اند.

اژه‌ای تصریح کرد: قوه قضاییه بر برخورد بدون تبعیض، علمی و حرفه‌ای با فساد تأکید دارد و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از شائبه سیاسی‌کاری در رسیدگی‌ها به‌کار گرفته است. برخورد عادلانه و بی‌طرفانه با پرونده‌ها اصل اساسی ماست.

وی افزود: این نگاه فقط معطوف به خارج از دستگاه قضایی نیست، بلکه با هرگونه فساد در درون دستگاه‌های حاکمیتی نیز باید برخورد بازدارنده و شفاف صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه رسیدگی دقیق، به‌موقع و عادلانه خواسته بحق مردم است، گفت: در چهار سال اخیر، صدها پی‌نوشت برای پیگیری گزارش‌های مردمی و نهادهای نظارتی صادر شده که تأکید دارد با تخلفات خاص و حساس با دقت، سرعت و قاطعیت برخورد شود.

اژه‌ای در پایان اظهار داشت: در مکتب ما، مجازات خطاکاران باید همراه با نگاه اصلاح‌گرانه باشد. در کنار مجازات، باید زمینه اصلاح نیز فراهم گردد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار