کد خبر: 1301259
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
خیال راحت کار دستمان داد/ جوانگرایی نکردیم و باختیم
شکست تاکتیک قلعه! قلعه‌نویی که شاگردانش را در هفته نهم مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی با ترکیبی متفاوت از همیشه روانه میدان کرده بود، دلیل این باخت را جوانگرایی عنوان کرد، حال آنکه میانگین سنی ترکیب ایران در مصاف با قطر حدوداً ۳۰ سال بود. 
دنیا حیدری

جوان آنلاین: رکورد ایران در دوحه شکست و قطری که در بازی رفت با حساب پرگل ۴ بر یک تن به شکست داده بود، درست شش دقیقه بعد از اخراج میلاد محمدی توسط میگل پدرو کویوریرا به گلی دست یافت که هرگز جبران نشد!

قلعه‌نویی که شاگردانش را در هفته نهم مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی با ترکیبی متفاوت از همیشه روانه میدان کرده بود، دلیل این باخت را جوانگرایی عنوان کرد، حال آنکه میانگین سنی ترکیب ایران در مصاف با قطر حدوداً ۳۰ سال بود. 

هر دو تیم با سیستم ۱-۳-۲-۴ راهی میدان شدند، اما به‌رغم آرایش تاکتیکی متقارن در اجرای جزئیات تفاوت‌های کلیدی داشتند که باعث شد نتیجه به سود میزبان خاتمه یابد، چراکه قطر با بهره‌گیری بهتر از ساختار هجومی خود و صدالبته استفاده از برتری عددی توانست به گل برسد و بازی را به درستی برای شکستن رکورد شکست‌ناپذیری ایران مدیریت کند. 

قطر با استفاده از تک‌مهاجم (المعزعلی عبدالله) به دنبال ضدحمله بود و روی بازی‌سازی اکرم عفیف حساب ویژه‌ای باز کرده بود، اما قلعه‌نویی که صعود تیمش از قبل قطعی بود و هدفی جز حفظ صدرنشینی نداشت، به دنبال استفاده از تک‌موقعیت‌ها بود و قصد فشار آوردن به شاگردانش را نداشت. البته مصدومیت‌های ناخواسته هم مزید بر علت شد تا او تیم را با ترکیبی متفاوت از بازی‌های قبل راهی میدان کند، اما اخراج زودهنگام میلاد محمدی برنامه‌های ایران را به‌هم ریخت. البته قلعه‌نویی با فرستادن روزبه چشمی به میدان دنبال بازسازی ساختار دفاعی تیمش بود، اما شاگردان او صرفاً در دفاع از دروازه (بعد از دریافت گل) موفق عمل کردند، اما نتوانستند در فاز هجومی انتظارات را برآورده کنند، به‌طوری‌که اگرچه در نیمه دوم ایران، به‌ویژه در مالکیت توپ و حضور در زمین قطر تیم برتر بود، اما نتوانست موقعیت‌های قابل توجهی ایجاد و تک‌گل دریافتی را جبران کند. طارمی بار‌ها برای بازی‌سازی عقب کشید، اما فاصله‌اش با محوطه جریمه حریف قدرت نفوذ ایران را کاهش داد، حردانی هم با وجود تلاش موفق به ایجاد برتری در کناره‌ها نشد. در این بین حسین‌زاده با تحرک بالا بار‌ها خلق موقعیت کرد، اما تردید در تصمیم‌گیری نهایی اجازه ثمربخش بودن موقعیت‌های ایجاد شده توسط او را نداد. 

روزبه چشمی که به عنوان تعویضی استراتژیک وارد میدان شده بود، تأکید می‌کند نیمه دوم برتری داشتیم، اما نتوانستیم از آن استفاده کنیم، اما قلعه‌نویی که از عملکرد شاگردانش مقابل قطر رضایت ندارد، بعد از باخت تلخ و شوکه‌کننده در دوحه تقصیر را گردن داور انداخت و گفت که قاضی میدان تیم او را عصبانی کرده، اما واقعیت این است که قطر یک‌بار دیگر مانع از آقایی ایران در آسیا شد و بعد از شکستی که در جام ملت‌ها به قلعه‌نویی و شاگردانش تحمیل کرده بود، این‌بار هم رکورد شکست‌ناپذیری ایران را شکست! شکستی که بی‌شک می‌تواند هشداری جدی باشد. 

ایران درحالی نتیجه را واگذار کرد که نشریه الرایه قطر دلیل این باخت را ۱۰ نفره شدن ایران خواند. مسئله‌ای که طارمی نیز به آن واکنش نشان داد: «دنبال بحث داوری نیستیم. به هر حال داور باید روی هر اتفاقی که در زمین رخ می‌دهد تصمیم بگیرد. این تصمیم گاهی به نفع‌مان است و گاهی به ضررمان. ما باید بیشتر دقت کنیم، چون در این مرحله چند بار اخراجی دادیم و باید از این اتفاقات درس بگیریم و با نگاه رو به جلو به فکر شرایط بهتر باشیم.»

لوپتگی، سرمربی اسپانیایی قطر، اما بی‌توجه به تمام این اظهارنظر‌ها تأکید داشت تیمش برابر بهترین تیم گروه به برتری رسیده و این پیروزی را ارزشمند خواند: «از این برد بسیار خوشحال هستیم. این بازی برای ما اهمیت زیادی داشت و باید پیروز می‌شدیم تا شانس‌مان برای صعود به مرحله چهارم مقدماتی را حفظ کنیم. با تیمی روبه‌رو شدیم که از ۱۴ بازی فقط یک شکست داشته، بنابراین برد مقابل چنین تیمی برای ما بسیار مهم بود. از تعهد بازیکنانم و بردی که به دست آوردند واقعاً خوشحالم. این تازه آغاز مسیر ماست و تنها یک گام در راهی است که هدف نهایی‌اش صعود به جام جهانی است.».

اما در شبی که نخستین شکست ایران جایگاهش در صدر جدول را خدشه‌دار نکرد، اردن به واسطه شکست عراق برابر کره جنوبی (در گروه B) هم به جمع شگفتی‌سازان مرحله مقدماتی و هم برای نخستین بار به جمع تیم‌های صعود‌کننده به جام جهانی راه یافت. اردن مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت، اما دست‌آخر بعد از هت‌تریک مقابل عمان به واسطه باخت عراق به کره جنوبی مسافر جام جهانی شد تا عراق راهی پلی‌آف شود. در گروه C، اما تنها تکلیف ژاپن صدرنشین مشخص است و استرالیا به‌رغم برتری مقابل ژاپن هنوز هم از سوی عربستان تهدید می‌شود و برای صعود به برتری یا کسب حداقل یک امتیاز مقابل عربستان در بازی رودرروی هفته آخر نیاز دارد، اما در صورت تساوی هفته بعد این دو تیم، اندونزی که با برتری مقابل چین شگفتی‌ساز شد می‌تواند با پیروزی مقابل بحرین به پلی‌آف راه یابد و عربستان را در حسرت صعود بگذارد.

برچسب ها: قلعه نویی ، قطر ، ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار