کد خبر: 1265131
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
در گفت‌وگوی «جوان» با تهیه‌کننده برنامه محفل عنوان شد
مجاهدان به ما می‌گفتند از وقتی که شما به اینجا آمده‌اید، فضا کاملاً دگرگون شده و اثر‌گذاری بالایی بر روحیه و قلوب مردم داشته‌است، ضمن اینکه وجود شما برای ما به شدت کمک‌کننده است
 مصطفی شاه کرمی

جوان آنلاین: هفته گذشته عوامل برنامه قرآنی و پربیننده محفل به کشور‌های سوریه و لبنان سفر کردند. حضور داوران برنامه محفل حامد شاکر‌نژاد، استاد احمد ابوالقاسمی و همچنین میثم مطیعی در این سفر و اجرای برنامه برای مردم سوریه و لبنان بازخورد‌های مثبتی به همراه داشت. «جوان» در گفتگو با سید محمد حسین هاشمی گلپایگانی تهیه‌کننده برنامه محفل درباره کم و کیف این سفر و اجرا‌هایی که انجام گرفت، پرداخته است. 
 
محفل حالا دیگر در ورای مرز‌های ایران هم برنامه‌ای شناخته شده‌است. در مورد سفر عوامل برنامه محفل به لبنان و سوریه توضیح می‌دهید؟
این سفر یک سفر به همراه تیم برنامه محفل بود که برای کمک‌رسانی و البته گفتن خدا قوت و خسته نباشید به بچه‌های ایرانی بود به دلیل حمایت و پشتیبانی که این عزیزان همواره از بچه‌های حزب‌الله و مردم سوریه و لبنان داشتند و دارند، انجام شد. 
در چند سال اخیر برنامه محفل در بین کشور‌های جهان اسلام به خوبی درخشیده‌است، واکنش و بازخورد مردم نسبت به حضور عوامل این برنامه قرآنی چگونه بود؟
الحمدلله واقعاً عالی بود، واقعیت این است وقتی ما به کشور‌های جهان اسلام و در بین مردم مسلمان می‌رویم، تازه متوجه می‌شویم که این برنامه چقدر دیده شده و تا چه اندازه در بین مسلمانان جهان و نه فقط شیعیان دنیا محبوبیت دارد. اکثر این عزیزان وقتی دوستان برنامه محفل را می‌دیدند، با آنها عکس می‌گرفتند و دوست داشتند با آنها هم‌کلام و هم‌صحبت بشوند واقعاً مشخص بود که دید آنها نسبت به دوستان محفل قوت قلبی است در این روزگار شدید و سختی که به خاطر جنگ بر آنها تحمیل شده‌است.
 
برنامه و اجرایی هم در این کشور‌ها داشتید؟
بله، ما در سوریه یک برنامه محفل اجرا کردیم که خیلی پرشور برگزار شد و دوستانی که در حرم حضرت زینب سلام‌الله علیها بودند، می‌گفتند تا به حال و به‌خصوص در این ایام چنین جمعیتی در حرم عقیله بنی‌هاشم برای برگزاری یک مراسمی جمع نشده‌بود. این برنامه همزمان با شام شهادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها در حرم حضرت زینب سلام‌الله علیها برگزار شد که میزبانان ما در این برنامه آقایان حامد شاکر‌نژاد و ابوالقاسمی بودند و اجرای آن را هم سهیل اسعد بر عهده داشت. آقای کریم منصوری، قاری بین‌المللی و چهره مشهور قرآنی کشورمان به همراه قاریانی از کشور‌های لبنان و فلسطین و آقای حسنین از عراق بودند. البته قاریانی هم از کشور سوریه در این برنامه به عنوان میهمان حضور داشتند. در این برنامه به جز اجرا‌های قرآنی یکسری از سرود‌های بچه‌های حزب‌الله لبنان در حضور مخاطبان ویژه جمعیت نازحین یا همان کسانی که خانه و کاشانه‌شان را در جنوب کشور لبنان و همچنین ضاحیه جنوبی بیروت به خاطر جنگ ترک کرده و به منطقه زینبیه سوریه آمده و مستقر شده بودند، اجرا شد. 

این برنامه در روحیه مردم لبنان و سوریه بخصوص در شرایط فعلی که لبنانی‌ها مورد تهاجم رژیم صهیونیستی قرار گرفتند تا چه اندازه اثر‌گذاری داشت؟
واقعیت این است که این عزیزان خیلی به چنین برنامه‌ها و اتفاقاتی نیاز دارند، از طرفی ما بازخورد مثبت بسیار عالی گرفتیم، حالا در زمینه این بازخورد که عرض کردم یک کلیپی هم تهیه شده‌است که ان‌شاءالله به زودی منتشر می‌کنیم. یک واقعیتی هم وجود دارد و آن این است که برخی رسانه‌های وابسته به جریان سازش و اسرائیل چند وقتی است که مدام در حال بمباران اذهان مردم آن منطقه هستند و مدعی شدند که ایرانی‌ها محور مقاومت و لبنان را به حال خودش رها کرده و پشت مقاومت را خالی کردند! حتماً برگزاری اینگونه مراسمات از سوی ایرانی‌ها غیر از نزدیکی قلوب و دل‌ها به همدیگر می‌تواند التیام‌بخش درد‌ها و آلام آوارگان جنگ و حتی مجاهدان و رزمندگان حاضر در عرصه نبرد‌های میدانی باشند. 
 آن چیزی که اجرای برنامه محفل در سوریه را در مقایسه با دیگر حضور‌های بین‌المللی از جمله اجرای برنامه در کشور پاکستان متمایز می‌کند، چیست؟
فضای احساسی و قوت قلبی که در اینجا وجود داشت در هیچ‌کدام از دیگر اجرا‌های برنامه محفل تجربه نشده‌بود و به معنای واقعی کلمه خاص و چشمگیر بود. شاید اجرای برنامه محفل در پاکستان با جمعیت بسیار زیادی که آمده‌بودند، خیلی پرشور بود، ولی وقتی بچه‌های شهدا می‌آمدند و اینجا سرود اجرا می‌کردند یا وقتی که در این برنامه آیاتی از جهاد و مقاومت تلاوت می‌شد، فضای احساسی و شور و حال عجیبی شکل می‌گرفت که فضا را در مقایسه با دیگر اجرا‌های برنامه متفاوت می‌کرد. 

برنامه کاری تیم محفل فقط اجرای برنامه بود یا اقدامات دیگری هم صورت گرفت؟
دوستان ما یک اجرا در سوریه داشتند که همان شام شهادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها و در حرم عقیله بنی‌هاشم برگزار شد، ضمن اینکه دو روز هم به کشور لبنان سفر کردیم در آنجا به یک مدرسه کوچک رفتیم که موفق شدیم یک برنامه بسیار جمع و جور کوچک برگزار کنیم و همچنین یک برنامه دیگر هم در یکی از مساجد آنجا برگزار کردیم. البته با توجه به شرایط جنگی کشور لبنان نتوانستیم از مردم دعوت کنیم برای حضور در برنامه جمع بشوند، چون از نظر امنیتی محدودیت‌هایی وجود داشت که به ما امکان برگزاری چنین کاری را نمی‌داد و نمی‌توانستیم مانند سوریه محفل پرشور و شلوغی را برگزار کنیم. 

مهم‌ترین آورده و رهاورد این سفر چه چیزی می‌تواند باشد؟
این حضور و اجرای برنامه بیشتر برای خود ما آورده و دستاورد محسوب می‌شد، این کار یک خدمت و قوت قلبی بود برای مردم مسلمانی که تحت بمباران نظامی و رسانه‌ای دشمن صهیونیستی قرار دارند. یکی از کارایی‌های این برنامه در ابعاد مختلف جنگ سفت و محکم شدن قلب مجاهدان و رزمندگان حاضر در میدان نبرد است. این برنامه هم به قوت قلب مجاهدین کمک کرد و هم به مردم آواره و جنگ‌زده‌ای که مجبور به ترک خانه و کاشانه و کشورشان شده‌اند. 

اتفاق جالب یا نکته خاطر‌انگیزی آنجا برای‌تان ایجاد شد؟
فضایی که با حضور دوستان محفل در آنجا ایجاد شده‌بود، خیلی خاطره‌انگیز بود، حتی برخی از مجاهدان به ما می‌گفتند از وقتی که شما به اینجا آمده‌اید، فضا کاملاً دگرگون شده و اثر‌گذاری بالایی بر روحیه و قلوب مردم داشته‌است، ضمن اینکه وجود شما برای ما به شدت کمک‌کننده است. خانواده‌ها و فرزندان مجاهدان و شهدا می‌آمدند و با ما درد‌دل می‌کردند و با داوران ما هم‌صحبت می‌شدند. وقتی قرآن تلاوت می‌شد، درست مانند مصادیق قرآنی و به دلیل مجاهدت و جنگ نظامی که با دشمن انجام می‌دهند قلوب‌شان به خدا نزدیک‌تر است و قرآن به شکل عجیبی بر دل‌های آنها اثر می‌گذاشت. البته یک اتفاق ویژه‌تری هم افتاد؛ این بود که وقتی در سوریه بودیم، میثم مطیعی یک پیامی از حضرت آقا برای نازحین (آوارگان جنگ) آوردند که روی روحیه مردم سوریه و همین آوارگان اثر‌گذاری بالایی داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار