کد خبر: 1215292
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
خوش‌به‌حال میزبان بود
هجدهمین دوره جام ملت‌های آسیا با VAR برگزار شد و اعتراضات داوری هم کم نداشت. این دومین دوره‌ای بود که این رقابت‌ها با استفاده از این تکنولوژی انجام می‌شد
اشرف رامین

هجدهمین دوره جام ملت‌های آسیا با VAR برگزار شد و اعتراضات داوری هم کم نداشت. این دومین دوره‌ای بود که این رقابت‌ها با استفاده از این تکنولوژی انجام می‌شد و در این بین برخی تیم‌ها از بازبینی صحنه‌های حساس سود بردند و برخی نیز ضرر کردند. آمار بازی‌ها نشان می‌دهد کمک‌داور ویدئویی امسال تأثیر زیادی در تصمیمات داوران و همچنین تغییر نتایج داشته است. در ۲۵ بازی برگزار شده، داوران مجموعاً ۱۱ بار از کارت قرمز استفاده کردند و VAR باعث شد ۴۱ بار داوران صحنه‌های حساس مسابقات را بررسی کنند. 
بر این اساس ۱۲ مرتبه بازبینی فیلم مربوط به تأیید یا رد گل بوده، ۲۲ مرتبه به تأیید یا رد پنالتی ارتباط داشته، در شش مورد داوران برای تغییر کارت زرد به قرمز و یک مورد تغییر کارت قرمز به زرد از VAR استفاده کردند و یک مورد هم داور پس از بازبینی تصمیمش را تغییر نداده است. قاعدتاً قطری‌ها بیش از همه از کمک‌داور ویدئویی رضایت دارند. آن‌ها که با قهرمانی دوباره دبل کردند با همین سیستم در فینال به دو پنالتی رسیدند و اکرم عفیف هم هت‌تریک کرد. 
در عوض ایران به‌خاطر این سیستم متضرر شد؛ گل سردار آزمون به ژاپن را همه به‌خاطر دارند. آفساید میلی‌متری او در حالی اعلام شد که بخشی از آرنج این بازیکن در آفساید قرار داشت. 
همچنین گل سوم قطر در حالی سالم اعلام شد که به‌نظر می‌رسید معزعلی در آفساید بود. کنفدراسیون آسیا چند سالی است که برای ارتقای سطح فوتبال قاره، کمک‌داور ویدئویی را در دیدار‌های رسمی مورد استفاده قرار می‌دهد تا اشتباهات داوری و تأثیر آن‌ها در نتایج بازی‌ها به حداقل برسد. بااین‌وجود هنوز هم ابهامات زیادی در خصوص تصمیمات داوران چه در زمین و چه در اتاق VAR وجود دارد. 
در این دوره موعود بنیادی‌فر، سعید قاسمی و علیرضا ایلدروم نماینده‌های داوری کشورمان بودند. بنیادی‌فر در دیدار ژاپن – ویتنام و سوریه -استرالیا داور چهارم بود و تیم داوری ایران همچنین قضاوت بازی عمان – تایلند را برعهده داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار