جوان آنلاین: در اختتامیه نخستین رویداد جایزه ملی آموزش هنر و آیین اعطای نشان «سرو ایرانی» که طی آن شش نفر از هنرمندان پیشکسوت عرصههای مختلف هنر موفق به کسب این نشان شدند، وزیر ارشاد از ارتقای سطح فعالیتهای فرهنگی و هنری استانها، افزایش سرانه استفاده از محصولات هنری برای همه مردم ایران، رفع موانع حمایتی دولت از بخش خصوصی و تشکلهای مردمی عرصه هنر خبر داد.
آیین اختتامیه نخستین رویداد جایزه ملی آموزش هنر و مراسم اعطای نشان «سرو ایرانی»، ویژه هنرآموزان و مدیران هنرستانهای هنرهای زیبا و تجلیل از مفاخر آموزش هنر در چارچوب جایزه ملی آموزش هنر روز گذشته در تالار رودکی تهران برگزار شد. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای عالی هنر در این مراسم گفت: برای نخستین بار به همت همکارانم در معاونت هنر نشان «سرو ایرانی» برای حوزه آموزش هنر تدوین و امروز اجرا میشود. این اتفاق مهمی است، چراکه بنای ما تقویت آموزشهای فرهنگی و هنری در سراسر کشور، حتی مناطق محروم است. این افتخار بزرگی است که اکنون بیش از ۱۰۰ هزار هنرجو را در مناطق محروم آموزش دادیم و شرایطی را فراهم ساختیم که بتوانند در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر مؤثر باشند. نکته دیگر ما در عرصه هنر بر این نکته است که جریانهای خصوصی و مردمی را تقویت کنیم. اسماعیلی در ادامه افزود: یکی از تصمیمات مهمی که در همین شورا توسط معاونت امور هنری برنامهریزی شده، موضوع اصلاح آموزشهای هنری در کشور است که با همت سالاری و دیگر عزیزان در آستانه ابلاغ به رئیسجمهوری است و به زودی جزئیات آن اعلام میشود. ما در بحث خدمت سربازی فعالان عرصه فرهنگ و هنر نیز صحبتهایی با ستاد کل نیروهای مسلح داشتیم که بتوانیم برای آن دسته از هنرمندانی که گواهی رسمی دارند، شرایطی را فراهم کنیم که به آنها کسری خدمت تعلق بگیرد.
اسماعیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه برگزاری کنسرتها هم گفت: در ماههای گذشته بسیاری از تهیهکنندگان موسیقی این انتقاد را مطرح کردند که سالنهای بزرگ در پایتخت برای برگزاری کنسرت کافی نیست و ماجرای بازگشایی مجدد سالن بزرگ وزارت کشور میتواند تأثیر خوبی برای برگزاری کنسرتها داشته باشد. خوشبختانه در این زمینه هم با وزیر کشور صحبتهایی صورت گرفته و به زودی این سالن نیز در اختیار تهیهکنندگان موسیقی برای برگزاری کنسرتها قرار میگیرد.
رئیس شورای عالی هنر با اشاره به اینکه در تلاش است مشکلات عرصه فرهنگ و هنر به زودی مرتفع شود، توضیح داد: ارتقای سطح فعالیتهای فرهنگی و هنری استانها، افزایش سرانه استفاده از محصولات هنری برای همه مردم ایران، رفع موانع حمایتی دولت از بخش خصوصی و تشکلهای مردمی عرصه هنر، رسیدگی به انتقاد ناشران هنری در جلسه با معاونت فرهنگی که به زودی برگزار میشود، از جمله مواردی است که به شدت روی آن توجه داریم. این در حالی است که رسیدگی به موضوع و مشکلات آموزشگاههای موسیقی از دیگر اولویتهای ما بوده که به زودی تلاش میکنیم مشکلات این عزیزان هم حل شود.
رحمت افشار (نوازنده پیشکسوت کلارینت)، منوچهر معتبر (هنرمند پیشکسوت عرصه نقاشی)، اسماعیل خلج (هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر)، سوسن اصلانی (نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی)، داود فتحعلیبیگی (هنرمند پیشکسوت نمایشهای آیینی و سنتی) و محمدعلی بنیاسدی (هنرمند پیشکسوت عرصه تصویرگری و نقاشی) هنرمندان پیشکسوتی بودند که موفق به دریافت نشان «سرو ایرانی» شدند.
بخش پایانی برنامه به اعطای جوایز نخستین دوره اعطای جایزه ملی آموزش هنر اختصاص داشت که در این قسمت محمود یساولی در حوزه نشر آثار هنری، فاطمه رئوفیمنش مدیر هنرستان هنرهای زیبای دختران اصفهان، محمد قربانعلی مدیر هنرستان هنرهای زیبای بروجرد، مریم افتاده هنرآموز هنرستان هنرهای زیبای دختران بیرجند و حمید بهجت هنرآموز هنرستان هنرهای زیبان پسران ارومیه به عنوان تقدیرشوندگان رشتههای مختلف معرفی شدند.