کد خبر: 1166756
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۵
ترافیک تولید در جاده نمایش خانگی ساترا از بررسی ۴۰ طرح تولید سریال برای شبکه نمایش خانگی خبر داد و این حجم از تولیدات در شبکه نمایش خانگی را باید از نشانه‌های رونق سکو‌های ایرانی قلمداد کرد.
محمدصادق عابدینی

ساترا از بررسی ۴۰ طرح تولید سریال برای شبکه نمایش خانگی خبر داد و این حجم از تولیدات در شبکه نمایش خانگی را باید از نشانه‌های رونق سکو‌های ایرانی قلمداد کرد.
آمار‌های غیررسمی، رونق یافتن شبکه نمایش خانگی را باعث افت میزان بینندگان شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان می‌دانند، حتی اگر این آمار‌ها دقیق نباشد، افزایش تماشای این پلتفرم‌ها عاملی برای شکوفا شدن چرخه اقتصادی تولید می‌شود که بسیاری از عوامل سینما را به شبکه نمایش خانگی جذب کرده است.
نام‌هایی که به شبکه نمایش خانگی آمدند
براساس اعلام «ساترا»، در سه ماه اول سال ۱۴۰۲ سریال‌های «زخم کاری ۲»، «گناه فرشته»، «خجالت نکش۲»، «سرویس حوادث» و «افعی» از شورای صدور مجوز ساترا مجوز تولید گرفته‌اند و این شورا با برگزاری ۱۱جلسه، تعداد ۴۰ طرح سریال، هشت فیلمنامه سریال و پنج طرح برنامه تلویزیونی را بررسی کرده است.
فریدون جیرانی، محمدحسین مهدویان، حامد عنقا، پیمان معادی، رضا مقصودی، مصطفی کیایی، برزو نیک‌نژاد و منوچهر هادی از جمله اشخاصی هستند که با حضور در جلسات شورای صدور مجوز تولید ساترا به سؤالات اعضای شورا پاسخ دادند و در نهایت موفق به اخذ مجوز تولید سریال شدند.
سریال‌های «زخم کاری ۲» به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و کارگردانی مهدویان، «نیلوفر آبی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی کیایی، «گناه فرشته» به تهیه‌کنندگی و نویسندگی عنقا، «نیسان آبی۲» به کارگردانی هادی، «افعی» به نویسندگی معادی، «خجالت نکش۲» به کارگردانی مقصودی، «خطبه عشق» به کارگردانی نیک‌نژاد و تهیه‌کنندگی محمد شایسته و «سرویس حوادث» به نویسندگی و کارگردانی جیرانی از جمله سریال‌هایی بودند که در سه ماه اول سال ۱۴۰۲ از ساترا مجوز تولید گرفته‌اند. بخشی از اسامی که ساترا به عنوان سریال‌های مجوز گرفته معرفی کرده است، سال گذشته نیز در فهرست منتشر شده از سوی این نهاد حضور داشتند. منوچهر هادی هم به دلیل اختلاف بر سر دستمزد تولید فصل جدید مجموعه «نیسان آبی» از این پروژه جدا شده است. شورای صدور مجوز تولید ساترا با حضور اعضای حقیقی و اعضای حقوقی (نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به صورت هفتگی در ساترا تشکیل جلسه می‌دهد و طرح‌های سریال‌ها و برنامه تلویزیونی را بررسی می‌کند.
اعضای شورای صدور مجوز تولید ساترا، شامل ۱۲ نفر است. از این بین صداوسیما با داشتن چهار عضو حقوقی و در دست داشتن ریاست شورا بیشترین تأثیر را در تصمیم‌گیری‌ها دارد. ارشاد نیز در این شورا دو عضو حقوقی دارد. نمایندگان فعلی ارشاد در شورای صدور مجوز تولید شامل فرشاد مهدی‌پور معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد و مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان هستند. در کنار این اعضای حقوقی، شورا دارای عضو حقوقی از معاونت اجتماعی فراجا و پنج عضو حقیقی است. اعضای حقیقی شورا هم مدیران سابق صداوسیما هستند. این فهرست عملاً اکثریت قاطع را در اختیار صداوسیما قرار می‌دهد و خروجی شورا به نقطه مطلوب آن سازمان نزدیک‌تر خواهد بود. چنانچه حتی نماینده ارشاد در شورا نیز پیش از این از مدیران یکی از شبکه‌های تلویزیونی بوده و خارج از خانواده وسیع صداوسیما نبوده است.
حجم بالای درخواست‌ها برای تولید در شبکه نمایش خانگی، نیازمند تغییرات در ساختار فعلی است. جاده باریک تصویب طرح‌ها و فیلمنامه‌ها نمی‌تواند پاسخگوی ترافیکی باشد که در شبکه نمایش خانگی شکل گرفته است. تفاوت عمده‌ای که اکنون شبکه نمایش خانگی با صداوسیما دارد این است که هر سکو برای تولید مجموعه‌های اختصاصی خود در حال تلاش است و با ورود سرمایه به بخش تولید در شبکه نمایش خانگی سرعت تولیدات در پلتفرم‌ها بسیار بیشتر از ساخت سریال در شبکه‌های صداوسیماست و در روز‌هایی که بعضاً شبکه‌های تلویزیونی با پخش سریال‌های خارجی آنتن خود را پر می‌کنند، پلتفرم‌ها هر هفته چند سریال پخش می‌کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار