کد خبر: 1127611
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
گفت و گوی «جوان» با سردار محمد‌رضا حسنی سعدی مدیر گلزار شهدای کرمان
گلزار شهدای کرمان به برکت حاج قاسم قطب فرهنگی شده‌است سردار محمدرضا حسنی سعدی، آزاده و جانباز جنگ تحمیلی و برادر شهیدان حسن و جواد حسنی سعدی، اکنون مدیر گلزار شهدای کرمان است. وی در زمانی که مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمان بود با سردار سلیمانی ارتباط نزدیکی داشت. در یک روز که با هم در گلزار شهدا قدم می‌زدند
 فاطمه فدایی
سردار محمدرضا حسنی سعدی، آزاده و جانباز جنگ تحمیلی و برادر شهیدان حسن و جواد حسنی سعدی، اکنون مدیر گلزار شهدای کرمان است. وی در زمانی که مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمان بود با سردار سلیمانی ارتباط نزدیکی داشت. در یک روز که با هم در گلزار شهدا قدم می‌زدند، حاج قاسم گفت وقتی شهید شدم مزار من کنار مزار شهید الهی باشد و از پاسخ سردار حسنی سعدی چنین برداشت می‌کند که آنجا جا برای ایشان نیست! حاج قاسم می‌گوید حالا همان نزدیکی‌ها باشد هم قبول! اکنون گلزار شهدای کرمان به برکت مزار حاج قاسم و بیش از یک هزار شهید استان به قطب فرهنگی منطقه تبدیل شده‌است. سردار حسنی سعدی در این گفتگو از برنامه‌های فرهنگی گلزار شهدای کرمان می‌گوید. 
 
حسنی سعدی از توصیه حاج قاسم برای تدفین در گلزار شهدای کرمان می‌گوید: «قبل از شهادت حاج قاسم که من مدیر کل بنیاد شهید استان کرمان بودم، یکی از دوستان از دفتر سردار سلیمانی با من تماس گرفت و گفت حاج قاسم گفت من شهید شدم باید کنار شهید یوسف الهی دفن شوم. برادر همسر حاج قاسم هم برای من پیام آورد که تقاضای حاج قاسم این است که بعد از شهادت در گلزار شهدای کرمان و در کنار مزار شهید یوسف الهی خاکسپاری شود. 
بعد از آن در فرصتی حاج قاسم را دیدم و در صحبت با ایشان متوجه شدم نظرشان همان است که قبلا به من منتقل شده بود، اما گویا ایشان از صحبت‌های من اینطور برداشت کرده‌بود که نظرم این است کنار مزار شهید الهی، جا برای ایشان نیست. بعد ایشان یک مقدار انعطاف نشان داد و رو به من کرد و گفت لااقل همان نزدیکی باشد! گفتم ان‌شاء‌الله که ۱۲۰ سال عمر و خدمت کنید. حاج قاسم گفت نه! دعا کنید که عاقبت بخیر شویم و بهترین عاقبت شهادت است. وقتی خبر شهادت ایشان را شنیدم (اولین خبر را پسرم داد و گفت که در فضای مجازی می‌گویند حاج قاسم به شهادت رسیده‌است) همان لحظه قرآن را باز کردم و این آیه آمد: الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ طُوبَى لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ، کسانی که ایمان آورده و کار‌های شایسته انجام داده‌اند، خوشا به حال‌شان و سرانجام نیکویی دارند. 
دیوان حافظ را باز کردم، یک غزل زیبا آمد که الان یک بیت از آن در خاطرم مانده‌است:
 خورشید چو آن خال سیه دید به دل گفت/‌ای کاش که من بودمی آن هندوی مقبل
اگر دقت کرده‌باشید حاج قاسم یک خالی روی صورت دارند. ادامه غزل هم می‌گوید که ظالم راه به جایی نمی‌برد: دور فلکی یک‌سره بر منهج عدل است/ خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل
سرانجام پیکر حاج قاسم عزیز پس از تشییع در شهر‌های مختلف عراق و ایران و طی ۳ هزارو ۵۳۵ کیلومتر در ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ در گلزار شهدای کرمان به خاک سپرده شد. 
 ستاد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مکتب حاج قاسم 
وی در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مکتب حاج قاسم می‌گوید: «ستاد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مکتب حاج قاسم» با کمک استاندار، امام جمعه و همراهی سایر مسئولان استان کرمان راه‌اندازی شده‌است. این ستاد ۱۶ کمیته دارد که در طول سال فعال هستند؛ از جمله آن‌ها کمیته فضای مجازی و رسانه، کمیته اسکان، کمیته مواکب، کمیته پشتیبانی و کمیته گلزار است. 
 روزانه ۲ هزار زائر داریم
مدیر گلزار شهدای کرمان در ادامه می‌گوید: از زمانی که حاج قاسم در گلزار شهدای کرمان و در جوار رفقا و همرزمان شهیدش آرام گرفته است، روزانه به طور میانگین، ۲ هزار زائر به این گلزار می‌آیند. البته در مناسبت‌های مذهبی و ملی مثل ایام شهادت یا ولادت اهل بیت (ع)‌و نوروز، جمعیت بسیار بیشتری برای زیارت مزار ایشان مشرف می‌شوند، اما روزانه به طور میانگین ۲ هزار نفر زائر داریم. نکته قابل‌توجه این است که ما زائران خارجی هم داریم. می‌توانم بگویم که تاکنون از ۷۰ کشور به زیارت ایشان آمده‌اند. زائران از اقلیت‌ها و قومیت‌های مختلف از جمله زرتشتی، مسیحی و اهل سنت از کشور‌های آسیای میانه، آفریقا، اروپا و امریکای لاتین هستند. در همین سه ماه اخیر گروه‌هایی از استرالیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، مالزی و پاکستان به زیارت حاج قاسم آمده‌اند. زائری از کشور فرانسه آمده بود، به ما می‌گفت شما خیلی خوشبخت هستید که ژنرالی مثل سلیمانی را دارید. 
 اینجا یک قطب فرهنگی است 
روزانه حدود ۴۰۰ دانش‌آموز از مدارس مختلف به زیارت مزار حاج قاسم می‌آیند و برای آن‌ها برنامه‌های متنوع فرهنگی نظیر روایتگری و پخش فیلم و کلیپ‌های حاج قاسم اجرا می‌شود. در مجموع فضای بسیار خوب و پر شور و معنوی در مزار برقرار است و زائران از این فضا استفاده می‌کنند. اکنون گلزار شهدای کرمان به برکت حاج قاسم یک قطب فرهنگی است. 
 آغاز زندگی مشترک جوانان از مزار حاج قاسم
تاکنون ۴۷۰ زوج جوان زندگی مشترک خود را از جوار مزارحاج قاسم آغاز کرده‌اند. ما در اینجا اتاق عقد و سفره عقد را مهیا کرده‌ایم تا جوانانی که قصد دارند مراسم عقد ازدواج خود را اینجا برگزار کنند از امکانات ما و از این فضای معنوی برای شروع زندگی خود بهره‌مند شوند. 
 موکب‌های مردمی و خادمان افتخاری
حسنی سعدی به ثبت‌نام موکب‌ها برای پذیرایی از زائران اشاره می‌کند و می‌گوید: برای مراسم امسال تاکنون بیش از ۲۸۰ موکب جهت برگزاری هر چه باشکو‌ه‌تر مراسم ایام شهادت حاج قاسم ثبت‌نام کرده‌اند تا به صورت مردمی و جهادی از زائران پذیرایی کنند. 
وی در خصوص خادمان گلزار شهدا می‌گوید: ۸۰۰ خادم افتخاری در گلزار شهدای کرمان در حال خدمت‌رسانی به زائران در بخش‌های مختلف مثل نظافت، اجرای برنامه‌ها، تهیه صوت و تصویر هستند. 
 هزار و دوازدهمین شهید گلزار کرمان
حسنی سعدی در ادامه به بیان خاطره‌ای می‌پردازد؛ با حاج قاسم در گلزار شهدای کرمان قدم می‌زدیم که به حاجی گفتم هزارو ۱۱ شهید در این گلزار شهدا آرام گرفته‌اند. ایشان گفت ان‌شاء‌الله من هزار و دوازدهمین شهید این گلزار خواهم شد و همین‌طور هم شد. الان ایشان دقیقاً هزار و دوازدهمین شهید گلزار شهدای ما هستند. بر این اساس مجموع ۲۰۰ خاطره از حاج قاسم در کتابی به نام «هزار و دوازدهمین» به چاپ رسیده که تاکنون به چاپ پنجم رسیده‌است و دوستان پیگیر ترجمه عربی، انگلیسی و روسی این کتاب هستند. 
مدیر گلزار شهدای کرمان در ادامه به کانال «فصل خوبان» در فضای مجازی اشاره می‌کند و می‌گوید: اطلاعات خوبی از گلزار شهدای کرمان شامل فیلم برنامه‌های مزار، تصاویر زائران و نقل خاطرات در این کانال بارگذاری می‌شود که در پیام‌رسان‌های ایتا و سروش در دسترس است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار