کد خبر: 99922
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۲
افزایش درخواست نگهداری سالمندان در مراکز بهزیستی
مدیر کل دفتر امور سالمندان بهزیستی کشور گفت: بیش از 300 مرکز نگهداری سالمندان در کشور وجود دارد و سازمان بهزیستی برنامه ویژه‌ای برای گسترش این مراکز در نظر دارد اما درخواست ثبت نام برای پذیرش سالمندان در این مراکز نگهداری روز به روز افزوده می‌شود.
کیوان دواتگران افزود:حلقه مفقوده شورای ملی سالمندان عدم هماهنگی سازمان‌های مختلف با وزارت رفاه است. این سازمان‌ها فعالیت‌هایی را به صورت پراکنده و در برخی موارد به صورت موازی در امور سالمندان انجام می‌دهند. سازمان بهزیستی نباید تنها سازمانی باشد که برای سالمندان فعالیت می‌کند و باید وزارت رفاه وارد فعالیت این گروه از افراد جامعه شود.
وی با اشاره به اینکه فعالیت‌هایی که در زمینه سالمندان صورت می‌گیرد معمولاً به صورت موازی کاری است، تصریح کرد: خدمات ویژه سالمندان باید در یک سازمان متمرکز شود و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان گردشگری نیز می‌توانند در این زمینه اقداماتی را انجام دهند.
مدیر کل دفتر امور سالمندان بهزیستی کشور تصریح کرد: حدود 20 سال پیش در کشور فقط 3 تا4 مرکز نگهداری سالمندان وجود داشت که امروز بیش از 300 مرکز وجود دارد و سازمان بهزیستی برنامه ویژه‌ای برای گسترش این مراکز در نظر دارد.
وی افزود: برای سازمان بهزیستی سنین بالای 60 سال مبنای سالمندی است که این سن برابر با سن جهانی سالمندی است.
دواتگران ادامه داد: در حال حاضر افراد بالای 65 سال در کشور بیش از 3 میلیون نفر هستند که حدود 500 هزار نفر از آنها درجاتی از ناتوانی و معلولیت در شدت‌های مختلف را دارند. 200 هزار نفر از آنها تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و از خدمات حمایتی این سازمان بهره می‌برند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته 183 مرکز ویژه نگهداری سالمندان به صورت شبانه‌روزی تحت نظر سازمان بهزیستی وجود داشت که به میزان در سال جاری افزوده نشده است.
وی با اشاره به اینکه موضوع طب سالمندی از مهمترین مباحث حوزه سالمندان است، تصریح کرد: سازمان بهزیستی رسالت تربیت نیروی متخصص برای سالمندان را ندارد و این موضوع به وزارت بهداشت برمی‌گردد اما این سازمان تا امروز نزدیک به 20 پزشک عمومی را برای گذراندن دوره طب سالمندی به دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی کرده است.
دواتگران افزود: متأسفانه در کشور متخصص طب سالمندی وجود ندارد و حتی دوره آزمون‌های دستیاری با نام سالمندان نیز تشکیل نشده است به همین دلیل سازمان بهزیستی به سراغ برگزاری دوره‌های کوتاه مدت طب سالمندی رفته است.
دواتگران اضافه کرد: این در حالی است که کشورهای همسایه حتی بیمارستان‌های مخصوص سالمندان دارند که با توجه به اینکه 5/7 میلیون سالمند در کشور وجود دارد به تازگی در بیمارستان شریعتی پلی کلینیک سالمندان تاسیس و راه‌اندازی شده است.
دواتگران همچنین گفت: متأسفانه حتی در وزارت بهداشت دفتر مخصوص سالمندان با توجه به جمعیت بالای آنها وجود ندارد و مشکلات آنها از طریق دفتر کنترل جمعیت این وزارتخانه بررسی می‌شود.
وی اضافه کرد: ما هنوز موضوع غربالگری در مورد سالمندان 60 سال به بالا را نداریم چرا که نیازهای سالمندان در سه گروه 60 تا 70 سال، 70 تا 80 سال و بالای 80 سال تفاوت می‌کند.
دواتگران ادامه داد: بودجه سازمان بهزیستی در زمینه سالمندان نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است و هم اکنون در بخش مراکز سالمندی پشت نوبتی نداریم. وی گفت: کف شهریه نگهداری سالمند در مراکز شبانه روزی 275 هزار تومان است و هزینه متوسط خدماتی که یک سالمند در این مراکز شبانه روزی نیاز دارد 550 هزار تومان است حتی اگر این فرد بخواهد در خانه نگهداری شود همچنین در مواردی که توانبخشی صورت می‌گیرد این هزینه تا 825 هزار تومان خواهد رسید.
وی خاطر نشان کرد: تنها سالمندانی که درجاتی از ناتوانی فیزیکی یا روانی را در حد شدید و متوسط داشته باشد در مراکز شبانه روزی پذیرش می‌شود و تنها به صرف داشتن سن بالای 60 سال هیچ سالمندی پذیرش نمی‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار