کد خبر: 966678
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳
محمدجواد ظریف:
محمدجواد ظریف با بیان اینکه به اروپایی‌ها می‌گوییم مقدراتتان را در اختیار «اوفک» قرار ندهید، گفت:، ولی هنوز هم اروپایی‌ها پشت در دکان اوفک می‌ایستند تا اجازه بگیرند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در سومین مقصد سفرش به اروپا عصر چهارشنبه به وقت محلی وارد اسلو شد، در بدو ورود در جمع ایرانیان مقیم نروژ حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت و در ادامه این نشست به سوالات آن‌ها پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی گفت: معتقد هستم چالش اصلی امروز ما مسئله آمریکا یا سیاست خارجی نیست، بلکه اختلاف داخلی و اینکه این اختلافات را به دعوا، کشمکش و فرصت سوزی تبدیل کرده و کل کشور را ناموفق کنیم، مشکل اصلی ماست و وظیفه هر کسی این است که به اندازه سهم خودش تلاش کند که از این مسئله جلوگیری کند.

ظریف افزود: همه ما باید به خاطر ایران، از آبروی خودمان بگذریم.

*وظیفه من دفاع از جواد ظریف و یا وزارت خارجه نیست، وظیفه من دفاع از جمهوری اسلامی است

وزیر خارجه عنوان کرد: خیلی‌ها به من می‌گویند چرا جواب توهین‌ها و دروغ‌هایی که در خصوص سیاست خارجی مطرح می‌شود را نمی‌دهی؟ پاسخ من یک کلمه است، وظیفه من دفاع از جواد ظریف و یا وزارت خارجه نیست، وظیفه من دفاع از جمهوری اسلامی است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: اگر قرار باشد دفاع از جواد ظریف تبدیل به خطر برای جمهوری اسلامی شود، من نباید این کار را انجام دهم. حالا یک نفر، گروه، حزب و یک جریان خسارت ببیند و به ناحق خسارت ببیند، اما باید بدانیم که ما حقوق نمی‌گیریم که از خودمان دفاع کنیم. اگر قرار بود از خودمان دفاع کنیم، لازم نبود اسم خودمان را کارمند دولت بگذاریم. آن وقت وکیل خودمان می‌شدیم و از خودمان دفاع می‌کردیم.

ظریف اضافه کرد: ما باید بفهمیمکه اولویتمان چیست. اولویت ما این است که از خودمان دفاع کنیم؟ اولویتمان این است که از گروهمان دفاع کنیم؟ یا اینکه از صنفمان دفاع کنیم یا از کشورمان؟

اگر بپذیریم که اولویت امروز ما این است که از کشورمان دفاع کنیم، آن وقت آن جنسی را که با دلار سه هزار تومانی خریدیم، با دلار ۱۵ هزار تومانی نمی‌فروشیم، حتی اگر دلار در بازار قیمتش ۱۱ هزار تومان بود. یعنی همه ما بدون اینکه فکر مجموعه باشیم تنها به خودمان فکر می‌کنیم و این مشکلی است که امروز داریم، البته هر کسی می‌گوید اگر من چنین نکنم از بقیه عقب می‌افتم.

وی افزود: باید به این نتیجه برسیم که در یک کشتی نشسته ایم. اگر این کشتی سوراخ شود همه با هم نابود می‌شویم. حالا اینکه آیا این مسئله با برنامه دولت درست می‌شود یا با یک فرهنگ سازی جدید، باید راجع به این قضیه فکر کنیم. فکر می‌کنم نیاز است یک تفکر جمعی داشته باشیم.

وزیر خارجه در پاسخ به سوال دیگری بیان کرد: همه ما و مردم باید در برابر ایثارگران و خانواده شهدا و کسانی که برای این مملکت جان دادند، سر تعظیم فرود آوریم. برخی به حمایت از خانواده شهدا و ایثارگران انتقاد می‌کنند، ولی ما می‌گوییم که همه چیز خود را مدیون آن‌ها هستیم. سربلندی و تمامیت ارضی و آزادی خود را مدیون آنهاییم. من خودم را وامدار و بدهکار خانواده شهدا می‌دانم.

* اروپایی‌ها احساس نکردند این حرکت در نهایت آن‌ها را خواهد بلعید

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه بعد از برجام شاهد حضور شرکت‌های نروژی در ایران بودیم، اما بعد از خروج آمریکا از برجام این همکاری ادامه نیافت و آینده این موضوع را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: آنچه در حال رخ دادن است یک حرکت مجزا علیه ایران نیست، یک روند جدید است. کشور‌های اروپایی فعلا دارند با این به عنوان یک حرکت مجزا برخورد می‌کنند، یعنی هنوز آن شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران ارتباط برقرار کنند از اوفک اجازه می‌گیرند. هنوز کشور‌های اروپایی برای اینکه اینستکس را راه بیندازند می‌خواهند کاری کنند که اوفک با آن‌ها به مشکل بر نخورد، این یک ایراد مبنایی دارد و آن این است که احساس نکردند یک حرکتی شروع شده و این حرکت در نهایت خود آن‌ها را خواهد بلعید.

ظریف بیان کرد: می‌گویند ترامپ چهار سال خواهد ماند و می‌گذرد و یک دولت دیگر می‌آید و درست می‌شود؛ این طور نیست.

وی ادامه داد: وقتی که ریگان رئیس جمهور شد، من در آمریکا دانشجو بودم، در حیاط دانشگاه جوانان دانشجو گریه می‌کردند و می‌گفتند با رئیس جمهور شدن ریگان بلایی سر آمریکا آمده است، ولی اگر امروز به آمریکا نگاه کنیم از هر کسی بیشتر به ریگان شبیه است. فرقی نمی‌کند کلینتون، اوباما یا ترامپ رئیس جمهور باشند. تفکر ریگانی حاکم شده است. یک زمانی بوش پدر به اقتصاد مورد نظر ریگان، اقتصاد جادوگری می‌گفت.

*به اروپا می‌گوییم مقدراتتان را در اختیار اوفک قرار ندهید، اوفک کل آمریکا نیست

وزیر خارجه بیان کرد: اشتباه اروپایی‌ها این است که ترامپیسم برهه کوتاهی از تاریخ آمریکا نیست. این می‌تواند یک روند جدید در آمریکا باشد. یک دعوایی در داخل آمریکاست بین صنعت نو و کهنه و این دعوا می‌تواند دعوایی جهانی باشد. این را اروپایی‌ها هنوز ندیدند و یا اگر دیدند جرأت نمی‌کنند که با آن برخورد کنند.

وی افزود: من در سفر به استکهلم به سوئدی‌ها گفتم شما فرض کنید که فردا آمریکا به شما بگوید نباید با چین رابطه داشته باشید و قطعا این را خواهد گفت. آقای پامپئو در بروکسل در اجلاس ناتو سخنرانی کرده و گفته ما با سه قدرت بزرگ درگیریم، ایران، چین و روسیه. البته که قدرت بزرگ هستیم، ولی نه در مقیاس چین و روسیه. اما آمریکا ما را در بین آن‌ها قرار داده است. یعنی سیاست آمریکا در قبال هر سه کشور از یک جنس است.

ظریف گفت: نگرانی آمریکا این است که هژمونی آن با وجود این سه کشور به دلایل مختلف تحت تاثیر قرار بگیرد، از یکی نگرانی اقتصادی دارد یکی نگرانی نظامی و دیگری نگرانی ایدئولوژیک. به هر دلیلی با این سه کشور، دنیای آمریکایی که خیال می‌کرد می‌تواند در قرن ۲۱ بسازد را نمی‌تواند بسازد. پس از همین ابزار استفاده می‌کند.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: چینی‌ها این را دریافت کردند. علتی که امروز می‌بینیم چینی‌ها کمی محکمتر برخورد می‌کنند، همین واقعیت است که فهمیده اند که آن چیزی که امروز بر سر ایران می‌آید در آینده در انتظار آنهاست.
به گزارش فارس، وی گفت: اروپایی‌ها هم باید این را بفهمند، هنوز این درک ایجاد نشده است. ایراد اصلی اینستکس این نیست که کار ضعیفی است، ایراد اصلی این است که درست است تلاش می‌کنند که این هژمونی آمریکا را دور بزنند، ولی هنوز می‌خواهند از آمریکا اجازه بگیرند که آیا اجازه است هژمونی شما را دور بزنیم. معلوم است که اجازه نمی‌دهند. امروز آمار منتشر شده از حدود ۱۵۰۰ درخواست غذا و دارو حاکی از آن است که تنها یک سوم مورد موافقت آمریکا قرار گرفته است.

ظریف با طرح این سوال که آیا باید هنوز مقدراتمان را در اختیار آمریکایی‌ها قرار دهیم؟ اظهار داشت: ما با اروپایی‌ها راجع به همین صحبت می‌کنیم. اروپا الان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیاست و می‌تواند حتما در کنار چین و ژاپن مقاومت کند. ما نمی‌گوییم که با آمریکا دعوا کنند، می‌گوییم مقدراتتان را در اختیار اوفک (دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا) قرار ندهید. اوفک کل آمریکا نیست، اوفک یک اداره کوچکی است با ۵۰۰ کارمند. اوفک دارد برای دنیا تعیین تکلیف می‌کند که چه کسی از کجا خرید کند.

*هنوز هم اروپایی‌ها پشت در دکان اوفک می‌ایستند تا اجازه بگیرند

وزیر خارجه با اشاره به قرارداد با ایرباس و بویینگ عنوان کرد: وقتی می‌خواستیم با ایرباس قرارداد ببندیم برای ۱۱۷ هواپیما ۵۰۰ صفحه قرارداد تنظیم شد. در فوریه قرارداد را بستیم، از فوریه ایرباس درخواست مجوز از آمریکا کرد، در داخل به هر دلیلی علاقه نداشتند با بویینگ قرارداد ببندیم، من به آن‌ها گفتم اگر با بویینگ قرارداد نبندیم قرارداد ایرباس هم انجام نمی‌شود، چون این‌ها می‌خواهند از آمریکا اجازه بگیرند. ما در ماه فوریه با اوفک قرارداد بستیم در ماه ژوئن با بویینگ برای خرید ۸۸ هواپیما. حجم قرارداد بویینگ یک پنجم قرارداد ایرباس هم نبود. بعد با چهار ماه فاصله وقتی خواستند مجوز بدهند در ماه سپتامبر از ۱۱۷ هواپیمای ایرباس به ۱۷ فروند مجوز دادند و از ۸۸ هواپیمای بویینگ، فردای آن روزی که به ایرباس اجازه دادند، به ۸۰ هواپیمای بویینگ اجازه دادند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: هنوز هم اروپایی‌ها پشت در دکان (اوفک) می‌ایستند تا اجازه بگیرند.

وی خطاب به اروپایی‌ها عنوان کرد: با چشمانتان نمی‌بینید که این‌ها چگونه شما را سر می‌دوانند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکا از قدرت دلار استفاده افراطی می‌کند، اظهار داشت: در سفری که اخیرا به آمریکای لاتین داشتم با این کشور‌ها قرار گذاشتیم اقلامی که آن‌ها نیاز دارند مثل نانوتکنولوژی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم و در مقابلش گوشت بگیریم.

ظریف با ذکر این نکته که اروپا دیرتر یا زودتر به همین نتیجه می‌رسد، گفت: اینستکس هم نشانه‌ای است، درست است که نشانه ضعیفی است، ولی یک نشانه است. آمریکایی‌ها می‌خواهند یک آینده‌ای را برای دنیا ترسیم کنند که با تصویری که دیگران برای آینده دارند، یکسان نیست.

* حاج قاسم سلیمانی ظرف چند ساعت حضور یافت

وزیر خارجه در پاسخ به سوال یک کُرد ایرانی خاطرنشان کرد: سفره ما برای مذاکره با همه باز است، ولی دست ما برای گفتگو و همکاری با دوستان و همسایگان همیشه باز است. کرد‌ها که دوستان خودمان هستند، آن‌هایی که دنبال سلاح و حرکت‌های مسلحانه رفته اند بدانند این حرکت‌ها در ایران پاسخی نمی‌دهد و به خارجی‌ها کمک می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی داعش حمله کرد شاهد بودیم هیچکس به کمک کرد‌های عراقی نیامد، آقای بارزانی خودش به من گفت زنگ زدیم ترک‌ها نیامدند، زنگ زدیم آمریکایی‌ها نیامدند، ولی حاج قاسم سلیمانی ظرف چند ساعت اینجا بود و ظرف شش تا هفت ساعت دو هواپیما سلاح آمد که بتوانیم در برابر داعش مبارزه کنیم.

*مگر آقای بارزانی شیعه و یا جزو هلال شیعی است که برای کمک به او رفتیم؟

ظریف افزود: ما با عمل خود این‌ها را نشان دادیم که برای ما در مبارزه با تروریسم، بین شیعه و سنی، کرد و فارس و ... فرقی ندارد و در این مسیر به همه کمک کردیم. برخی می‌گویند ایران به دنبال ایجاد هلال شیعی است و به همین دلیل به سوریه کمک کرده است. ما به دنبال مبارزه با خطری بودیم که کل منطقه را تهدید می‌کرد.

وی ادامه داد: مگر آقای بارزانی شیعه و یا جزو هلال شیعی است که برای کمک به او رفتیم؟ وقتی عربستان، قطر را تهدید کرد و خواست این کشور را خفه کند، ما راه‌های خود را برای قطر باز کردیم. مگر قطر شیعه بود؟ اگر یک کشور وهابی جز عربستان باشد، آن قطر است و ما به کمک آن رفتیم. به خاطر اینکه معتقد هستیم نباید در منطقه ما زورگویی و تفکر کشورگشایی حاکم شود.

وزیر خارجه افزود: امیدوارم گفتگو با همه دوستان به نتیجه برسد و به آینده بهتری منجر شود.
منبع: فارس
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
0
0
*هنوز هم اروپایی‌ها پشت در دکان اوفک می‌ایستند تا اجازه بگیرند
بیچاره ظریف دیگه اونجا راهش نمیدهند که نامه آرامش بخش بگیره حالا اروپایی ها خوئشان صف میبندند
بیچاره ظریف
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار