کد خبر: 905570
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۹
شوراي صنفي نمايش باز هم نتوانست سينما را كنترل كند
هفت فيلم از اكران نوروز و هفت فيلم از فصل دوم اكران يعني در مجموع 14 فيلم به اضافه آثار هنر و تجربه‌اي ترافيك سنگيني را در سالن‌هاي سينمايي به وجود آورده‌اند، اما در اين فشار ترافیکي فيلم‌هايي هستند كه براي صندلي‌هاي خالي اكران مي‌شوند.
محمدصادق عابدینی

موضوع برنامه‌ريزي نامناسب اكران از همين ابتداي سال دامن سينما را گرفته است و برخي از فيلم‌ها كه پتانسيل خوبي براي فروش ندارند، اكران ديگر فيلم هارا مختل كرده‌اند.
رضا سعيدي‌پور، مدير پرديس سينمايي «آزادي» دل خوشي از شرايط اكران ندارد، وي در گفت و گو با با «فارس» تأكيد مي‌كند: مگر ظرفيت توليد فيلم سينمايي در كشورمان چقدر است؟ در حال حاضر هفت فيلم جديد وارد عرصه اكران شده‌اند، دلم مي‌خواهد با هر كسي كه دوست داريد بياييد و سالن‌هاي سينما را در ساعت اوج فروش ببينيد. دو سه فيلم از اين هفت فيلم كاملاً خالي از مخاطب هستند و ما براي صندلي خالي فيلم نمايش مي‌دهيم. اينكه ما ظرفيت نمايش فيلم‌هاي ايراني را به فيلم‌هاي خارجي مي‌دهيم اصلاً معني ندارد. ما هفت سرگروه داريم، وقتي يك سينما 12 سالن دارد، هفت سالنش را مي‌گذارد براي اين هفت سرگروه، قاعدتاً دو يا سه فيلم پرفروش از اكران قبلي هم مي‌تواند در آن سينما ادامه نمايش بدهد، دو سالن از اين 12 سالن مي‌ماند و در نظام‌نامه جديد اكران به اين سالن‌ها توجه شده است.
تابناك در گزارشي از جايگزين نشدن فيلم‌هاي جديد به جاي فيلم‌هاي قبلي و اكران همزمان اين فيلم‌ها مي‌نويسد: با وجود آغاز رسمي اكران دوم سال موسوم به اكران دوم نوروز، چنين به نظر مي‌آمد كه فيلم‌هاي سينمايي تازه به سرعت جايگزين فيلم‌هاي پيشين شوند اما اين اتفاق به شكل ناقص رخ داده و تماشاگران براي تماشاي فيلم‌هايي كه به تازگي اكران شده‌اند، به جاي سالن به دنبال سانس مي‌گردند؛ اتفاقي كه نشان مي‌دهد آشفته بازار اكران با تغيير مقررات برچيده نشده و همين نگراني‌ها را درباره وضعيت اكران در سال پيش ‌رو افزايش داده است.
اين گزارش مي‌افزايد: اكران دوم نوروز در شرايطي آغاز شد كه علاوه بر حاشيه‌هاي اكران فيلم «آن سوي ابرها»، شرايطي كه براي ساير فيلم‌ها به وجود آمده، با نقدهاي جدي همراه شده و سازندگان اين فيلم‌ها به طرق مختلف نسبت به وضعيت اكران آثارشان اعتراض كرده‌اند و به درستي نگران ميزان فروش فيلم‌هايشان هستند. اين نگراني از آن جهت مي‌تواند قابل تأمل باشد كه تعداد سالن‌هاي فيلم‌ها هر چقدر دير هم به كف مورد انتظار برسد، تفاوتي در مدت اكران آنها نمي‌كند و پس از چند هفته بايد جايشان را به فيلم‌هاي تازه بدهند.

انتقاد كارگردان «چهارراه استانبول» از اكران

مصطفي كيايي، كارگردان فيلم سينمايي «چهارراه استانبول» كه از شرايط اكران فيلمش ناراضي است، در حساب كاربري‌اش در اينستاگرام نوشت: «سينماهايي سه روزه قرارداد پخش و مجوز و هارد فيلم رو تحويل گرفتن ولي از اكرانش جلوگيري مي‌كنن، بابا ما بخش خصوصي و سينماي مستقل هستيم، بسه ديگه فيلم‌هاي دولتي رو ول كنيد. اين كار تخلف محضه.»
كيايي در ادامه پس از آغاز اكران اين فيلم، در پست ديگري در حساب اينستاگرامش، تأكيد كرد: «... اكران فيلم «چهارراه استانبول» در حالي از روز چهارشنبه در سينماها آغاز شده كه تعداد سانس‌هاي بسيار كمي در اختيار فيلم قرار گرفته و قرار است طي روزهاي آينده، سانس‌هاي فيلم افزايش پيدا كند...»؛ پيامي كه نشان مي‌دهد اين كارگردان اميدوار شده است سالن‌هاي بيشتري به فيلمش بدهند و نخستين هفته اكران را به كلي از دست ندهد.
محمدرضا فرجي، مديركل سينماي حرفه‌اي سازمان امور سينمايي در گفت و گو با «شرق» به موضوع اكران‌ها پرداخته و مي‌گويد: هيچ اتفاق جديدي كه موجب اختلاف در نحوه اكران فيلم‌ها شود، وجود ندارد. همه فيلم‌ها در شرايطي هستند كه فروش خوبي دارند و فيلم‌هايي كه از ابتداي سال فروش خوبي در گيشه داشته‌اند و مخاطب همچنان از اين آثار استقبال مي‌كند، بهتر است به اكرانشان تا زمان قانوني ادامه بدهند.»
فرجي در بخش ديگري از صحبت‌هايش مي‌گويد: «فيلم‌هايي كه به‌تازگي به ناوگان اكران اضافه شده‌اند هم شرايط ديگري دارند. خوشبختانه تعداد سالن‌ها نسبت به سال گذشته بيشتر شده است. سال گذشته شش گروه سينمايي داشتيم و امسال يك گروه به آن اضافه شده و همان‌طور كه در آيين‌نامه اكران آمده است، شوراي صنفي بنا بر نياز مي‌تواند اكران آزاد داشته باشد. ضوابط و مقررات آيين‌نامه مورد تأييد همه صنوف و نمايندگانشان است و شرايط براي تمامي فيلم‌ها يكسان خواهد بود.»

سالن سينما جاي فوتبال نيست

در شرايطي كه فيلم‌هاي سينمايي نمي‌توانند به خوبي در سينماها ديده شوند، طرفداران فوتبال خواستار اكران مسابقات جام جهاني در سالن‌هاي سينما شده‌اند؛ موضوعي كه واكنش‌هاي متفاوتي را به وجود آورده است.
مصطفي كيايي كه فيلمش با مشكل سالن روبه‌رو است، مي‌گويد: «من با پخش فوتبال در سينما مخالفم، سالن‌هاي سينما جاي پخش فيلم سينمايي است نه فوتبال. برخي از سينماداران فكر مي‌كنند بازي‌هاي جام جهاني باعث مي‌شود فروش سينماها تحت‌الشعاع قرار گيرد و خلوت شود اما فكر نمي‌كنم اين موضوع تأثيري بر فروش فيلم‌ها داشته باشد. باز هم تأكيد مي‌كنم در سالن‌هاي سينما بايد فيلم سينمايي پخش شود نه فوتبال. اين موضوع قطعاً بر فيلم‌ها تأثير مي‌گذارد.»
محمدرضا فرجي اما درباره اكران نظر متفاوتي دارد، وي توضيح مي‌دهد: درخصوص پخش بازي‌هاي فوتبال در سينماها، بايد بگويم كه قطعاً نمايش فوتبال در سينماها اولويت ما نيست و قطعاً بايد كارگروه اكران در اين مورد تصميم‌گيري كند و مجوز آن بايد از فدراسيون فوتبال گرفته شود. در صورت تصويب شوراي صنفي نمايش، پخش فوتبال براي سينماهايي اتفاق خواهد افتاد كه بيش از هفت، هشت سالن داشته باشند تا آسيبي به نحوه اكران فيلم‌ها وارد نشود.
علي سرتيپي تهيه كننده سينما و مدير پرديس سينمايي كوروش از جمله موافقان پخش مسابقات در سينما‌هاست، وي مي‌گويد: اميدواريم براي پرديس‌هاي سينمايي كه بيش از شش سالن سينما دارند، شرايطي را فراهم كنيم تا بازي‌هاي حساس فوتبال به خصوص بازي‌هاي ايران به صورت محدود نمايش داده شود. براي اجراي اين طرح به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيشنهادات لازم ارائه شده است تا ببينيم چه تصميمي در اين زمينه گرفته مي‌شود.
مشخص نيست در شرايطي كه اكران‌ها در سينماها شاريط نامتعادلي را به وجود آورده است و تهيه‌كنندگان براي به دست آوردن سالن و سانس اكران براي فيلمشان با مشكلات زيادي روبه‌رو هستند، اصرار براي نمايش مسابقات فوتبال در سالن‌هاي سينما كه صرفاً به سود صاحبان سالن‌هاست، چه منفعتي براي سينماي ايران دارد؟!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار