کد خبر: 902386
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۰
 در استان سمنان علاوه بر خطر کمبود آب و خشکسالی با خطر آلودگی آب و کیفیت آب مواجه هستیم، و چه بسا خطر آلودگی آب در استان سمنان جدی تر از خطر کمبود آب باشد.

 احمد اخياني معاون پژوهش، فناوري و انتقال يافته هاي تحقيقاتي مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي استان سمنان با عنوان کردن مطلب فوق گفت: با تحقیقات و مطالعاتی که در بخش هایی از استان سمنان انجام شده است، نتایج به دست آمده گواه این مطلب است که میزان سدیم، منیزیم، پتاسیم و... در آب به شدت کاهش پیدا کرده است، در بخش هایی از شهرستان میامی و بخش فرومد میزان فلزات موجود در آب به شدت زیاد است و این در گونه های گیاهی موجود در منطقه تأثیر زیادی به جا گذاشته است.

وی اضافه کرد: این موضوع باعث شده است که ما خاک مناسب را از دست بدهیم، و این بسیار خطرناک، بحرانی و جدی است، در دشت میامی، گرمسار و بخش هایی از دشت سمنان این بحران آلودگی و افت کیفیت آب، باعث از بین رفتن خاک شده است و اگر این روال ادامه داشته باشد این مناطق به مرور خالی از سکنه خواهند شد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي استان سمنان خاطرنشان کرد: با این بحران، اراضی کشاورزی در بخش های زیادی از استان سمنان در خطر شوری و از بین رفتن خاک هستند، در اراضی کشاورزی سمنان، خطر شوری خاک در حال پیش روی به سمت کل اراضی کشاورزی است، علاوه بر خطری که کمبود آب استان سمنان را تهدید می کند، کیفیت آب نیز به شدت استان سمنان را تهدید می کند.

اخیانی با اشاره به انجام مطالعات و تحقیقات گسترده جهت بررسی تغییر الگوی کشت در استان سمنان گفت: 30 تا 40 درصد از اراضی موجود در دشت های کم آب و بحرانی استان سمنان باید تغییر الگوی کشت صورت گیرد، با این کار، میزان بهره وری در آب بسیار افزایش پیدا می کند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار