کد خبر: 887422
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
كارگردان مستند «ابراهيم» در گفت‌و‌گو با «جوان»:
نزديك سه سال بعد از بازداشت شيخ ابراهيم زكزاكي رهبر شيعيان نيجريه، مستند«ابراهيم» آماده پخش شد.
محمدصادق عابديني

وجيه‌اله شيرمحمدي، كارگردان مستند «ابراهيم» در گفت‌وگو با«جوان» درباره ساخت اين مستند مي‌گويد: در پي حضور ايشان در شهريور ماه ۱۳۹۴ در ايران كه به دعوت بنياد بين‌المللي امام رضا (ع) صورت گرفته بود، با فعاليت‌هاي شيخ در جهت اشاعه فرهنگ رضوي و مذهب تشيع در آفريقاي جنوبي آشنا شديم و ديدار با ايشان باعث شد ايده اوليه فيلم شكل بگيرد. شيرمحمدي با اشاره به اينكه در شهر‌هاي قم و مشهد مقدس با شيخ زكزاكي مصاحبه داشته مي‌گويد: «در اين مصاحبه‌ها سؤال‌هاي متفاوتي از شيخ داشتيم، اما با توجه به علاقه ايشان به اهل بيت‌(ع) و امام رضا‌(ع)، شيخ زكزاكي در مقابل دوربين ما از سفرهايش به ايران مي‌گويد و اينكه سفرهاي زيادي به كشور ما داشته و در هر سفر هميشه به زيارت امام رضا‌(ع) مي‌رفته ‌است.» اين مستند‌ساز درباره شخصيت رهبر شيعيان نيجريه مي‌گويد: « فعاليت فرهنگي شيخ از دوران دانشجويي ايشان شروع شده و شيخ بنا به گفته خودشان از انقلاب اسلامي ايران و حضرت امام خميني (ره) تأثير بسزايي گرفته ‌است. وي بسيار انسان افتاده و خوش‌برخوردي هستند. شيخ با اينكه رهبري بالغ بر ۱۰ ميليون نفر از شيعيان آفريقاي جنوبي و به روايتي رهبری ۲۰ ميليون نفر را دارد، در مقابل هر انساني خشوع و خضوع داشت. واقعاً جاذبه‌اي داشت كه افراد در همكلامي با وي شيفته‌اش مي‌شدند.»
 
شيرمحمدي با بيان اينكه گفت و گو با شيخ زكزاكي آخرين مصاحبه رسمي وي پيش از بازداشت بوده است، مي‌گويد: «مصاحبه ما سه ماه پيش از دستگيري شيخ انجام شد. قرار بود سفري به نيجريه داشته باشيم و فعاليت‌هاي محلي شيخ زكزاكي را به تصوير بكشيم، اما متأسفانه با اتفاقي كه در ۲۲ آذر ۱۳۹۴ در نيجريه رخ داد، جمعي از ياران شيخ زكزاكي شهيد شدند و خود شيخ زخمي و زنداني شد و از همراه شدن با ايشان بازمانديم.» اين مستند‌ساز درباره فيلم‌هاي توليد‌شده درباره شيخ زكزاكي مي‌گويد: «چند كار توليد شده بود كه از شبكه افق پخش شده است و غالباً مستندهاي آرشيوي بوده‌اند.» 

شير‌محمدي توضيح مي‌دهد: «پس از تشكيل كمپين «فري زكزاكي»‌، مدتي هم به اميد آزادي شيخ از بند اسارت روند توليد را متوقف كرديم، اما متأسفانه اكنون دستگيري ايشان وارد سومين سال خود شده است، بنابراين با تدابير انديشيده شده، مستند ۸۰ دقيقه‌اي «ابراهيم»‌ را با بيش از ۸۰ ساعت فيلم خامي كه در اختيار داشتيم، به پايان رسانديم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار