کد خبر: 869300
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۵
موفقيت در آوردگاه‌هاي بزرگ ورزشي نيازمند طي کردن پروسه‌هاي طولاني‌مدت و سرمايه‌گذاري روي تيم‌هاي پايه است...
شيوا نوروزي
شيوا نوروزي
 
موفقيت در آوردگاه‌هاي بزرگ ورزشي نيازمند طي کردن پروسه‌هاي طولاني‌مدت و سرمايه‌گذاري روي تيم‌هاي پايه است؛ هدفي که کشورهاي صاحب‌نام در عرصه ورزش آن را دنبال مي‌کنند. تيم‌هاي رده‌هاي سني کشورمان نيز اخيرا افتخارات بزرگي را به ارمغان آورده‌اند، اما مسئولان و مديران نبايد اين افتخارات را پايان کار بدانند و ادامه راه را فراموش کنند.
 
هميشه گفته‌ايم و باز هم تأکيد مي‌کنيم درخشش در دنياي حرفه‌اي ورزش و قدعلم کردن در مقابل بهترين‌هاي جهان يک شبه به دست نمي‌آيد. اين قانوني نانوشته است که ورزشکاران و تيم‌هاي موفق آن را پذيرفته‌اند و مديران هم براساس همين قانون برنامه‌ريزي کوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلندمدت را در دستور کار دارند. کافي است به کارنامه مدال‌آوران سرشناس جهان نگاهي بيندازيد و روند رو به رشد آنها را بررسي کنيد. نقطه مشترک همه آنها چيزي نيست جز سرمايه‌گذاري از سنين نونهالي و نوجواني، در صورتي که اين موارد حرفه‌اي رعايت شود مي‌توان اميدوار بود که در آينده ورزشکاران حرفه‌اي زيادي از دل همين کودکان پا به عرصه ظهور بگذارند. به همين دليل است که توجه هرچه بيشتر به ورزشکاران در رده‌هاي سني هر روز بيشتر مي‌شود. در واقع رمز تضمين آينده ورزش توجه به پشتوانه‌سازي و حمايت واقعي از تيم‌هاي پايه است؛ خلأيي که متأسفانه در بسياري از رشته‌هاي ورزشي ايران به شدت احساس مي‌شود و چوب اين بي‌توجهي را بارها و بارها خورده‌ايم. قهرماني تيم نونهالان تکواندوي کشورمان در قهرماني جهان و ايستادن تيم ملي واليبال نوجوانانمان روي سکوي قهرماني دنيا افتخاراتي بسيار بزرگ براي ورزش ايران محسوب مي‌شود.
 
در روزهايي که حال و روز تکواندو بزرگسالانمان خوش نيست و بلندقامتان باتجربه کشورمان نيز به سن بازنشستگي نزديک مي‌شوند، مي‌توان اميدوار بود که نسل‌هاي بعدي جانشين‌هاي شايسته‌اي براي ملي‌پوشان امروز خواهند بود. ستاره‌هايي که در ميدان المپيک خوش مي‌درخشند هيچ‌کدام يک شبه ره صد ساله را نرفته‌اند و با چند ماه تمرين روي سکو نرفته‌اند، بلکه طي سال‌ها و از سنين پايين توسط استعدادياب‌هاي ورزش کشورشان شناسايي شده و طبق برنامه‌اي بلندمدت با سرمايه‌گذاري دقيق و منطقي به مرحله مدال‌آوري در المپيک رسيده‌اند. همانطور که گفته شد بها دادن به سرمايه‌هاي داخلي برنامه‌اي است که از سوي همه کشورهاي مدعي دنبال مي‌شود، چراکه نتيجه مثبت آن سال‌هاست به همه ثابت شده است. به علاوه اينکه شرايط کودکان و نوجوانان به گونه‌اي است که قدرت درک و يادگيري بالايي دارند. به همين دليل در صورتي که از حضور مربيان کاربلد بهره‌مند باشند به سرعت تاکتيک‌ها، تکنيک‌ها و مسائل مختلف ورزش را فرامي‌گيرند و در سنين بالاتر مي‌توانند از آموخته‌هاي قبلي خود بهره ببرند.
 
دقيقاً به همين خاطر است که تيم‌هاي بزرگ فوتبال جهان آکادمي‌هاي مجهز و حرفه‌اي براي پرورش نونهالان و نوجوانان در اختيار دارند؛ ليونل مسي تنها يکي از نمونه‌هايي است که از همين طريق به بهترين بازيکن فوتبال دنيا تبديل شد. کسب دو عنوان ارزشمند در دو رشته پرطرفدار، آينده‌دار و مدال‌آور تکواندو و واليبال ارزش زيادي دارد. تا جايي که انتظار مي‌رود مسئولان اين دو فدراسيون براي تداوم موفقيت‌ها در رده‌هاي سني و استفاده از ظرفيت‌هاي موجود تلاش کنند. همچنين مسئولان ساير رشته‌ها با الگو قرار دادن فدراسيون‌هاي موفق، آنها نيز در جهت کشف استعدادهاي پنهان کشورمان قدم بردارند. نکته مهم‌تر اينکه مديران ارشد ورزش هم نگاه ويژه‌اي به تيم‌هاي پايه داشته باشند و فدراسيون‌هاي متبوع خود را به استفاده از پتانسيل‌هاي رده‌هاي سني ترغيب کنند، هرچند که تکواندو، واليبال و چند رشته ديگر در سال‌هاي گذشته برنامه‌ريزي‌هاي خوبي در بحث پشتوانه‌سازي و توجه به تيم‌هاي پايه داشته‌اند، اما باز هم نبايد فراموش کرد که سهل‌انگاري در تربيت نيروهاي جوان آثار مخربي بر ورزش کشورمان خواهد داشت. متأسفانه بسياري از مسئولاني که داعيه توجه به تيم‌هاي پايه دارند در عمل نه‌تنها قدم مثبتي برنداشته‌اند، بلکه در مواقع ضروري به ضرر آينده‌سازان کشورمان نيز عمل کرده‌اند. پشتوانه‌هاي ورزش ايران در صورتي در سال‌هاي آتي مي‌توانند خوش بدرخشند و آينده ورزش‌مان را تضمين کنند که امروز قدرش را بدانيم و اجازه ندهيم بعد از يک قهرماني و کسب عنوان به حال خود رها شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار