کد خبر: 868473
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۱
از وظايف اساسي و زيربنايي هر دولتي و از جمله دولت دوازدهم بايد مبارزه با فساد باشد كه سنگ‌بناي آن اراده و دغدغه در بين مسئولان ارشد دولتي و بازداشتن بستگان سببي و نسبي خود از دخالت در امور جاري كشور و به ويژه امور اقتصادي است.
مادامي كه رابطه جايگزين ضابطه شده و سايه سنگين رانت‌خواري بر امور جاري كشور گسترانده شده، نبايد انتظار داشت مديران كل به انضمام بدنه دولت درگير روابط فسادزايي اقتصادي – اداري نشده و حقوق ساير افراد جامعه را تضييع نكنند چراكه در چنين شرايطي توجه و تأمين منافع ملي در مقابل روابط بي‌ضابطه مسئولان و مديران دولت ارزش و اعتباري ندارد.
 
در دولت يازدهم نيز گاه اتفاق افتاد كه روابط خاص جاي قانونمداري را گرفت و بسياري از حقوق مردمي مورد تعرض قرار گرفت كه چندين نمونه از اين اقدامات را حجت‌الاسلام محسني‌اژه‌اي سخنگوي دستگاه قضا و ساير مقامات مطلع قضايي طي چهار سال گذشته بارها عنوان كرده‌اند. دريافت حقوق‌هاي نجومي توسط مديران ارشد دولت يازدهم از نمونه‌هايي است كه نه تنها حقوق جامعه تضييع شد بلكه زمينه دلسرد شدن مردم از كارگزاران حاكميت را نيز فراهم كرد، به گونه‌اي با انتشار نخستين فيش نجومي احساس نفرت در ابعاد ملي نسبت به اين مسئله به‌وجود آمد. پس از عمومي شدن مسئله دريافت حقوق‌هاي نجومي توسط مديران دولت يازدهم بيم آن مي‌رفت كه پيامدهاي منفي آن تأثير مخربي بر فضاي رواني جامعه بگذارد، به همين دليل مقام معظم رهبري در سخنراني‌هاي مختلف از دولت خواست با متخلفان برخورد كند. اما فقدان اراده براي مبارزه با فساد در دولت يازدهم را نبايد به بحث حقوق‌هاي نجومي تقليل داد و موارد متعددي مي‌توان نام برد كه نشان مي‌دهد دولت يازدهم عملكرد موفقي در زمينه مبارزه با فسادهاي اقتصادي برنداشته است.
 
اين در حالي است كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در تمام اين سال‌ها مبارزه با فساد را يكي از اولويت‌هاي دولت، مجلس و قوه قضائيه معرفي كرده و از مسئولان و اعضاي سه قوه خواسته‌اند نسبت به اين مسئله احساس تكليف كنند، ايشان در يكي از سخنراني‌هاي معروف خود درباره لزوم برخورد با اين پديده مي‌فرمايند: «از جمله ‌مهم‌ترين كارها، مبارزه ‌با فساد است. مبارزه ‌با فساد، يك جنبه ‌اخلاقي محض نيست، اداره ‌كشور متوقف به مبارزه‌ با فساد است. بنده دو سه سال پيش كه آن نامه را درباره ‌مبارزه ‌با فساد به مسئولان كشور نوشتم، به دنبال يك كار طولاني و يك بررسي و مطالعه‌ وسيع و همه‌جانبه بود. از هر طرف مي‌رويم، مي‌بينيم اگر با فساد مبارزه نشود، همه ‌كارها لنگ خواهد ماند.»
ايشان در طول چهار سال اخير بيشترين هشدارها را نسبت به مبارزه با فساد به دولتمردان يازدهم داشته و در تريبون‌هاي مختلف خواهان مبارزه با رانت‌خواري و جيره خواري شده است؛ رانت‌خواري‌اي كه مي‌تواند هويت اسلامي انقلاب را دچار خدشه و اعتماد عمومي را نيز به غير آن تبديل كند.
 
تكرار مطالبات رهبري در طول60 ماه گذشته نيز نشان مي‌دهد ايشان خواهان استمرار اعتماد مردم به نظام اسلامي و كارگزاران آن هستند. همانطور كه اشاره شد يكي از كليدواژه‌هاي مستمر رهبري در طول دولت يازدهم مبارزه با فسادهاي خرد و درشت بوده؛ هشدارهايي كه در چهار سال نخست آنطور كه بايد جدي گرفته نشده و انتظار آن است در چهار سال دوم دولت تدبير و اميد حركت محسوسي جهت تحقق اين خواسته‌ها صورت بگيرد. معظم‌له در شهريورماه سال95 مي‌فرمايند: «با مردم همدردي كنيد كه مردم احساس كنند كه همان رنجي را كه او مي‌برد شما هم مي‌بريد و نشان بدهيد كه عزم راسخ داريد كه با قضيه حقوق‌هاي نجومي برخورد كنيد و جلويش را بگيريد.» همانطور كه پيداست رهبري در اين عبارت از احساس مردمي سخن به ميان آورده و از دولتمردان خواسته عزم راسخي براي مبارزه با فساد در خود ايجاد كنند تا احساس همذات‌پنداري ميان مردم – حاكميت به‌وجود آيد چراكه چنين احساس همذات‌پنداري‌اي مي‌تواند حمايت‌هاي مردمي از نظام اسلامي را تضمين كند و اين احساس تلقي را در افكار عمومي به‌ وجود آورد كه نظام اسلامي همچنان مدافع مردم فرودست و كم درآمد جامعه بوده و همواره اراده برخورد با اينگونه افراد را دارد. ايشان همچنين مي‌فرمايند: [در قضيه حقوق‌هاي نجومي] براي متخلف‌ اصلاً نبايد عذر تراشيد، برخورد هم بايد قاطع باشد. رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين اساس مبارزه جامعه اسلامي با فساد را يكي از مبناهاي ديني حكومت حضرت امير(ع) دانسته و مي‌فرمايند: «مبارزه با فساد، يكي از پايه‌هاي اصلي حكومت و نظام اسلامي است. اين روش اميرالمؤمنين (ع) است.»
 
حفظ آبروي نظام را در گرو مبارزه با فساد بايد جست‌وجو كرد، به گونه‌اي كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار خود با فرماندهان نيروي انتظامي در بهار سال 94 اينچنين مي‌فرمايند: «اگر فرض كنيم پنج يا 10 دستگاه ديگر هم به وظايفشان عمل نكنند اما نيروي انتظامي يك نيروي انتظامى صحيح‌العمل، درستكار، قوي، قاطع و داراي شرايط لازم باشد، نظام جمهوري اسلامي را در چشم مردم آبرومند خواهد كرد، مي‌توانيد مايه‌ آبرو باشيد.»
آنچه بايد در نظر داشت اين مسئله است كه به رغم تكرار خواسته‌هاي مكرر براي برخورد دولت يازدهم با فسادها صورت گرفت، در دوره خود برخورد جدي نداشته و اين موضوع بايد در دولت دوازدهم به صورت جدي در دستور كار كابينه قرار بگيرد؛ روندي كه مي‌تواند جمهوري اسلامي ايران را با عنوان الگويي اسلامي در سطح جهان در موضوع مبارزه با فساد مطرح سازد.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
فرامرز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
0
1
مردم به این شعارها خو کردنند اگر این فسادها نباشند مردم خود را با چی سرگرم کنند بروند ماهواره نگاه کنند یا تویتر و یا اینستاگرام یا تلگرام ببینند تو را به خدا سرگرمی مردم را نگیرید اگر این کار بکنید مردم یاد بدهکاری و هزینه های بهداشت و تحصیل و اجاره مسکن نداشتن ماشین و بیکاری مهاجرین افغانی و عراقی و.....می افتن و اعصابشان خورد میشود پس دنبال مبارزه با فساد نروید
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
0
0
سایت محترم " بابت متن خوبی که در باره فساد اقتصادی و دوری جستن مسئولین از بکارگماری بستگان سببی و نسبی در امور جاری کشور " که در دولت یازدهم نمود چشم گیری داشت " و
شما به ان اشاره کردید "و هم چنین یاداوری کردید سخنان رهبری را در باره مبارزه با فساد و خواستن ایشان دراستمرار اعتمادمردم به نظام اسلامی و کارگزاران کشور را " ایا؟ با وجود 16 وزیر دولت یازدهم که در دولت دوازدهم قرارگرفته اند " و
اکثریت مردم از عملکرد انان راضی نبودند ولی دوباره از مجلس رای اعتماد گرفتند " می شود باور کرد که اتفاق خوبی درجهت ابقای نگاه مردم سالاری درامور جاری کشور و پیشرفت کشور در مسیر درست نظام در مدت 4 سال پیش رو " رخ دهد؟ ایا؟ کمی خوش بینانه نخواهد بود " اگر فکر کنیم می شود با تذکر درست دلسوزان نظام به دولتمندان دولت دوازدهم " بتوان تاثیر مثبت بر تغییر نگاه و تفکر وزرائی که عملکرد های خارج از نظم کشورداری در دولت یازدهم از انان دیده شد" یکباره تحول ایجاد شود؟
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
0
0
برگفته از نظریه اقتصاد مقاومتی، که در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد مقاومتی بشماره IC 2016-043 70693 بتصویب کمیته داوران ودبیر علمی کنفرانس اقای پرفسور سید مهدی الوانی رسیده است.
.جهت اجرای استراتژی اقتصاد مقاومتی ،اولین اقدام انتخاب مدیران بر اساس شایسته سالاری(9) است. تجربه واقعی مدیران از محیط کار ،مهمترین ابزار یاد گیری از محیط است که به توسعه بصیرت انها میانجاند.کسب تجربه ،انگیزه تجربه کردن را لازم دارد.تجربه باید اگاهانه صورت پذیرد .تجربه با انگیزه یاد گیری حتی اگر به نتیجه مثبت هم نرسد (باز خورمنفی) باز هم در بعد یاد گیری ارزشمند ومفید است. اقدام بدون اگاهی وانگیزه یادگیری ،توسعه بصیرت بهمراه ندارد. برای یاد گیری مدیران باید مستقیما واگاهانه در فرایند این چرخه شرکت داشته باشند. انان باید در این امر فعال ،در گیر،متعهد ،هشیار وانگیزه مند باشند .چنین تفکری تنها از طریق گزارش گیری حاصل نمیشود. مدیران باید قواعد کار را بشناسند ،قواعدی که چگونگی خلق ارزش برای جامعه (مشتری)و کیفیت خدمت قابل ارایه (محصولات) را نشان میدهد.لازمه شناخت قواعد ،هوشیاری نسبت به محیط است.لازمه موفقیت، درک عمیق قواعد فرصت ساز وخلق چگونگی پاسخگویی موثر به ان است. تعریف صحیح کیفیت خدمت قابل ارایه (محصول ،کالا وخدمات) به شناخت قواعد بستگی دارد و دستیابی به شابستگی متمایز کننده به شناخت قواعد بستگی دارد. خلق مزیت مقاومتی به شناخت قواعد بستگی دارد.
(9) مدیر شایسته باید بطور خودکار خود را از لغزش وانحراف حفظ نماید واشتباه خویش را اصلاح نماید. مدیران نظام اسلامی باید به شدت مراقب نوع نگاه مردم به نحوه زندگی و افزایش دارایی خود باشند و نظام اسلامی نیز، ضمن توجه به معیشت مناسب آن ها، در خصوص نوع زندگی آن ها باید مراقبت لازم را به عمل آورد.معاونت استراتژیک ریاست جمهوری که در برگیرنده معاونت اداری ریاست جمهوری است مسئولیت هدایت منابع انسانی را بعهده دارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۲
0
0
اگر از تعارف بگذریم و واقعیت ها را قبول کنیم . متاسفانه فساد در همه ...... رسوخ کرده است . ..لذا باید تشکیلات ایجاد شود که بطور مستقل وزیر نظر نماینده ویژه رهبری با فساد مبارزه نماید. مفسدین باید اول مصادره اموال شوند و سپس توبه کنند و کنار گذاشته شوند. این ستاد باید برای مدیریت ها افراد متخصص انتخاب کند و مقدمات انتخابات مجلس را برای انتخاب نمایندگان متخصص و پاکدست و وطن پرست اماده سازد . تا مجلس جدید مسئول کنترول مدیریت ها شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
0
0
ایجاد فساد مهمترین وسیله استکبار برای براندازی نرم است. برای ایجاد فساد استکبار از جاسوسان خود ونیز افراد اوباش ونادان که حاظر به خیانت به کشور خود باشند استفاده می کند. گسترش فساد بعدا موجب می شود که افراد ضعیف و مال پرست هم به دامن این جاسوسان بیافتند و فساد سازمان یافته ساخته شود. این شبکه بعد برای خود امکانات و وسائل اسایش و خوش گذرانی ایجاد می کنند و زندگی اشرافی خود را به رخ جامعه فقیر وایثار گر می کشتند تا ایجاد نارضایتی عمومی شود و جامعه اماده پدیده کودتا و000 شود . البته در کشور ما استکبار باور های غلطی را نیز پرورش داده که از ان طریق هم هیزم به اتش نارضایتی می اندازد. مانند اصرار در دخالت در زندگی مردم
لذا باید ریشه این فساد را قطع نمود و مروجین باور های غلط را خاموش کرد.
بنظر هم نمی رسد با پند واندرز بشود به این مهم دست یافت . بنابراین با قدرت و بطور سریع باید این مبارزه شکل گیرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۳
0
0
ایجاد فساد مهمترین وسیله استکبار برای براندازی نرم است. برای ایجاد فساد استکبار از جاسوسان خود ونیز افراد اوباش ونادان که حاظر به خیانت به کشور خود باشند استفاده می کند. گسترش فساد بعدا موجب می شود که افراد ضعیف و مال پرست هم به دامن این جاسوسان بیافتند و فساد سازمان یافته ساخته شود. این شبکه بعد برای خود امکانات و وسائل اسایش و خوش گذرانی ایجاد می کنند و زندگی اشرافی خود را به رخ جامعه فقیر وایثار گر می کشتند تا ایجاد نارضایتی عمومی شود و جامعه اماده پدیده کودتا و000 شود . البته در کشور ما استکبار باور های غلطی را نیز پرورش داده که از ان طریق هم هیزم به اتش نارضایتی می اندازد. مانند اصرار در دخالت در زندگی مردم
لذا باید ریشه این فساد را قطع نمود و مروجین باور های غلط را خاموش کرد.
بنظر هم نمی رسد با پند واندرز بشود به این مهم دست یافت . بنابراین با قدرت و بطور سریع باید این مبارزه شکل گیرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار