
در حال حاضر نيروي انتظامي و مرزداران كشور تلاش بسياري براي جلوگيري از ورود موادمخدر صنعتي و شيميايي و روانگردانها به كشور ميكنند و در عين حال مشاهده ميكنيم كه هر سال تعدادي از مأموران در اين راه شهيد ميشوند. بايد كار بنيادي براي جلوگيري از ورود مواد مخدر به كشور انجام شود. در گذشته، مصرف موادمخدر پنهاني بود، اما متأسفانه در برخي نقاط پايتخت استعمال اين مواد توسط معتادان متجاهر آشكار شده است. از مهمترين مسائلي كه باعث شيوع مصرف مواد مخدر در كشور شده، آن است كه والدين به دليل مسائل اقتصادي و مشكلاتي كه دارند براي تربيت خانوادگي و اجتماعي فرزندان وقتي را صرف نميكنند و فقط به عنوان تداركات به فرزندان سرويس ميدهند. بايد مهارتهاي زندگي در مرحله اول به والدين و سپس به كودكان و نوجوانان آموزش داده شود و امكانات رفاهي و تفريحي و ورزشي را براي آنان فراهم كرد.
شهرداريها در اين زمينه بسيار ميتوانند كمككننده باشند و با فراهم كردن امكانات و تجهیزات رفاهي، تفريحي و ورزشي براي افراد جامعه به ويژه كودكان، نوجوانان و جوانان در راه مبارزه اجتماعي با موادمخدر قدم بردارند.
بايد بهاي كتابها نيز از سوي متوليان فرهنگي ارزان شود و حتي يارانه براي خريد كتاب، تماشاي تئاتر و سينما براي نوجوانان و جوانان فراهم شود و در واقع جوانان حق انتخاب داشته باشند و به سمت مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و روانگردانها روي نياورند.
تاكنون به كارهاي فرهنگي در كشور كمتر توجه شده است، سرخوردگي نوجوانان و جوانان، بيانگيزگي و بيهدفي و نداشتن اوقات فراغت مناسب ناشي از كمرنگ بودن حوزه فرهنگ بوده و ضرورت دارد براي رهايي از اعتياد امكانات فرهنگي در حد مطلوب و مناسب براي همگان فراهم شود.
* بازيگر سينما و تلويزيون