نشست خبري همايش ملي «آجر و آجركاري در هنر و معماري ايران» روز گذشته در فرهنگستان هنر برگزار شد. در ابتداي اين نشست، رئيس فرهنگستان هنر با اشاره به تعريف هنرهاي سنتي در دنياي امروز اظهار داشت: وقتي از هنرهاي سنتي سخن گفته ميشود، نبايد تصور كنيم كه آن هنر مرده است، بلكه همين امروز هم در بحث تجارتهاي جهان مورد توجه است. تا بحث معماري وجود دارد، بحث آجر نيز مورد توجه خواهد بود. علی معلم آجر را مايه زيبايي بنا دانست و افزود: آجر نهتنها يكي از مصالح اصلي ساختمان است كه موجب ايستايي و پايايي بناها ميشود، بلكه مايه زيبايي نيز هست و احياي آجر يعني امكان مصالح را بالا بردن و زيبايي گذشته را به جهان بازگرداندن.
وی به ابعاد زيباييشناسي كه در دنياي مدرن وجود دارد، پرداخت و تصريح كرد: هنوز کسي ابعاد زيباييشناسي در سيمان را پيدا نکرده و استفاده از خطوط گسسته و منفصل در معماري جديد فقط نوعي دگرگوني است. آينده معماري ما بستگي به مصالح شايسته دارد و بهتر است که مسئولان در اين بابت انديشه کنند. شايد که زيبايي معماري به آن برگردد.
سپس عليرضا اسماعيلي، معاون پژوهشي فرهنگستان هنر، در خصوص برگزاري اين همايش گفت: يكي از برنامههايي كه اين فرهنگستان در راستاي احيا و اشاعه هنرهاي سنتي و هنرهايي كه در حال فراموشي هستند، انجام ميدهد توجه به بخشهاي مختلف هنر است. يكي از بخشهايي كه در اين همايش مورد توجه قرار گرفته، هنر آرايهها و تزئينات در بناهاي آجري است و برگزاري اين همايش كمك ميكند تا «آجر» در تاريخ معماري ايران به عنوان پركاربردترين عناصر معماري ايران كه با شرايط اقليمي و محيطي سازگار بوده، شناسايي و معرفي شود.