کد خبر: 821883
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
بيست‌و‌دومين نمايشگاه مطبوعات روزهاي پاياني را سپري مي‌كند
پنجمين روز نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها در حالي برگزار شد كه نسبت به روزهاي پيش استقبال بيشتري قابل مشاهده بود.
جواد محرمي
غرفه روزنامه جوان نيز در اين روز شاهد حضور برخي چهره‌هاي فرهنگي و هنري بود و وضعيت فرهنگ و رسانه با تعدادي از فعالان اين عرصه مورد بررسي قرار گرفت. سليم غفوري، مدير شبكه مستند سيما با حضور در غرفه روزنامه جوان درباره شرايط اين شبكه در مدت مديريت خود سخن گفت و در پاسخ به اينكه يك نظرسنجي غير‌رسمي از پايين آمدن مخاطبان اين شبكه طي چند ماه اخير حكايت داشت، توضيح داد: از زمان مديريت بنده هيچ نظرسنجي تازه‌اي انجام نشده و اين موضوع صرفاً يك فضاسازي رسانه‌اي بود. ما در جدول پخش خود تغييراتي داديم و سعي كرديم برخي باكس‌هاي پخش را به شكل ثابت دربياوريم. مخاطبان بيشتر به مستندهاي اجتماعي علاقه‌مندند و ما سعي كرديم بيشتر به اين موضوعات بپردازيم، شايد پيش از اين بار اصلي شبكه را مستندهاي مربوط به موضوعات ايرانگردي شامل مي‌شد ولي تلاش ما اين بوده كه در كنار موضوعات ايرانگردي به مستندهايي با موضوعات اجتماعي، تاريخي و بين‌الملل و فضاي منطقه هم بپردازيم. در واقع تلاش كرديم سبد متنوعي از موضوعات را تدارك ببينيم.

مدير شبكه مستند معتقد است مخاطبان اين شبكه بيشتر به مستندهاي تاريخ معاصر و تاريخ انقلاب علاقه‌مندند. غفوري در پاسخ به اين سؤال كه آيا تجربه شما كه متمركز بر توليد مستند با موضوعات بين‌المللي بوده سبب چيرگي موضوعاتي از اين دست بر فضاي شبكه مستند شده يا خير، پاسخ داد: خير من فكر مي‌كنم مستندهاي حوزه بين‌الملل در شرايطي كه ما الان در آن به سر مي‌بريم، امري لازم و ضروري است اما ما سليقه مخاطبان و تنوع محتوايي را فداي اين مسئله نخواهيم كرد. لزوماً ميان سلايق شخصي يك مدير و نياز مخاطب بايد تفاوت قائل شد و قطعاً مخاطب يك شبكه تلويزيوني ملي نياز به اين دارد كه موضوعات مختلفي را ببيند و ما به عنوان شبكه مستند موظفيم اين مهم را تأمين كنيم و اگر اين كار را انجام ندهيم به طور طبيعي مخاطب‌مان را از دست داده‌ايم.

غفوري در ارزيابي از وضعيت شبكه مستند نسبت به ديگر شبكه‌هاي سيما به اين نكته اشاره كرد كه چون هنوز نظرسنجي در اين‌باره به دست من نرسيده، نمي‌توانم به طور قطع ارزيابي داشته باشم اما از بازخوردهايي كه به دست مي‌آيد، مي‌توان فهميد كه مخاطبان شبكه رو به افزايش هستند. بخشي هم به اين برمي‌گردد كه نگاه مديران و مخاطبان رسانه به مستند تا حدود زيادي تغيير كرده است. تا چند سال پيش تلقي خيلي‌ها از فيلم مستند بيشتر موضوعات حيات وحش بود اما الان اين ذهنيت تغيير كرده و مطالبه براي ديدن مستند در ژانرها و موضوعات مختلف به طور جدي وجود دارد و به نظرم شبكه مستند در ارائه اين نگاه رويكرد مناسبي داشته با اين حال براي رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي وجود دارد اما تلاش ما اين است كه اين نگاه ارتقا پيدا كند.

اين مستندساز در پاسخ به اين سؤال كه به عنوان يك مدير رسانه‌اي كه در تلويزيون كار مي‌كنيد چقدر در ارتباط خود با رسانه‌ها خود را موفق مي‌دانيد، عنوان كرد: من از ابتدايي كه مسئوليت شبكه مستند را بر عهده گرفتم يكي از دغدغه‌هايم قوي كار كردن روابط عمومي شبكه بوده است. معتقدم فعاليت‌هاي شبكه مستند در فضاي مجازي به عنوان محيطي كه ظرفيت‌هاي زيادي دارد بايد جدي‌تر گرفته شود و همچنين تلاش كرديم تعامل خوبي با رسانه‌ها برقرار كنيم و تقريباً براي همه مستندهايي كه در برنامه پخش قرار مي‌گيرد، اطلاع‌رساني به موقع انجام مي‌گيرد. اين ارتباط دوطرفه اگر شكل بگيرد به نفع همه است.
مدير شبكه مستند در پاسخ به اين سؤال كه آيا از ابتداي مديريت خود تا به حال با رسانه‌ها نشست خبري برگزار كرده‌ايد يا خير، عنوان كرد: خير به دليل مشكلات و گرفتاري‌هاي روزمره اين اتفاق تا به حال نيفتاده و شايد هم دليلش اين بوده كه به دنبال بهانه‌اي براي اين كار مي‌گشتيم كه هنوز پيدا نكرده‌ايم.
  
خانه كتاب به همه ايراني‌ها يارانه كتاب مي‌دهد
مجيد غلامي جليسه، مدير خانه كتاب نيز جزو افرادي بود كه از غرفه جوان در بيست و يكمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها حاضر شد و توضيحاتي درباره سياستگذاري‌هاي اين مركز براي رشد كتابخواني در كشور ارائه داد.
غلامي با بيان اينكه يكي از كارويژه‌هايي كه ما براي خانه كتاب تعريف كرديم طرح‌هاي تابستانه، بهاره و پاييزه است، توضيح داد: يارانه كتاب به همه ايراني‌ها در طول سال در سطح كتابخانه‌هاي سراسر كشور اختصاص می‌یابد و يارانه مصرف‌كننده ميان آنها تقسيم مي‌شود و مردم مي‌توانند با حضور در كتابخانه‌ها و خريد كتاب از اين يارانه استفاده كنند به اين شكل كه هر ايراني مي‌تواند تا سقف 100 هزار تومان خريد كتاب داشته باشد و تا 25 درصد از تخفيف استفاده كند، البته اين غير از تخفيفي است كه ساير كتابفروشي‌ها ارائه مي‌دهند. در واقع هر ايراني مي‌تواند با ارائه كارت ملي خود از اين تخفيف برخوردار شود.
به گفته مدير خانه كتاب، اين رويكرد سبب مي‌شود مردم بيش از گذشته به كتابفروشي‌ها مراجعه كنند چراكه تا پيش از اين مردم به خاطر يارانه‌هايي كه در زمان برگزاري نمايشگاه كتاب اختصاص پيدا مي‌كرد، سالي يك‌بار براي خريد كتاب مراجعه مي‌كردند و در طول سال به كتابفروشي‌ها مراجعه نمي‌كردند اما ارائه يارانه در طول سال از سوي خانه كتاب به همه مردم مي‌تواند از تمركز خريد كتاب در نمايشگاه كتاب تا حدود زيادي بكاهد و سبب شود به طور عادي كتاب در سبد خريد خانوار قرار بگيرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار