کد خبر: 816467
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۳
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به وعده‌هاي دولت از سال ۹۲ براي تك نرخي كردن ارز از رانت‌هاي ميلياردي ارز دو نرخي خبر داد.
محمدرضا پورابراهيمي در گفت‌وگو با مهر با اشاره به ابلاغ بخشنامه بودجه سال ۹۶ به دستگاه‌هاي اجرايي كشور گفت: يكي از موضوعات مهم در اين بخشنامه اجراي سياست‌هاي مربوط به تكرار نرخي كردن ارز است.
نماينده مردم كرمان ادامه داد: وزير اقتصاد و رئيس كل بانك مركزي هر سال وعده تك نرخي شدن ارز را به مجلس مي‌دهند اما عملي نمي‌شود، ابتداي سال ۹۲ دولت اعلام كرد كه در نيمه اول سياست‌هاي تك نرخي شدن نرخ ارز اعمال خواهد شد. پس از مدتي اعلام كردند نيمه دوم سال ۹۲، مجدداً وعده دادند نيمه اول سال۹۳ و همينطور وعده‌ها تا سال ۹۵ ادامه يافت و امروز نيز براي سال ۹۶ وعده داده‌اند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس تك نرخي شدن ارز را ضرورتي مهم در اقتصاد كشور خواند و گفت: امروز در ظاهر نرخ ارز ترجيحي است اما مردم هزينه ارز آزاد را مي‌پردازند.
پورابراهيمي گفت: توليدكنندگان و واردكنندگان كالاهاي اساسي ارز ترجيحي از دولت دريافت مي‌كنند اما برنج و روغن را به مردم با نرخ ارز آزاد مي‌فروشند. كارخانجات مواد اوليه‌شان را با نرخ ارز ترجيحي وارد مي‌كنند اما كالاي نهايي با نرخ ارز آزاد به فروش مي‌رسد. تفاوت ميان نرخ ارز آزاد و ارز ترجيحي سالانه ميلياردها تومان رانت در ميان دلالان ايجاد مي‌كند و منفعتي براي مردم و اقتصاد كشور ندارد.
رئيس كميسيون اقتصاد مجلس با تأكيد بر اينكه دليلي براي استمرار سياست ارز دو نرخي وجود ندارد، گفت:قبلاً براي نقل و انتقال ارز با مشكلاتي مواجه بوديم اما پس از توافق بر اساس اعلام دولت تحريم‌ها برداشته شده و با اجراي تعهدات جمهوري اسلامي ايران طرف غربي هم نقل و انتقال ارز را آزاد كرده است.
پورابراهيمي افزود:در توافق هسته‌اي طرف غربي تعهد داده است نقل و انتقال ارز را آزاد كند. به گونه‌اي كه دولت بتواند به راحتي عمليات ارزي را در كشور هدايت كند.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس در تشريح علل لزوم حركت سريع دولت به سمت اجراي سياست‌هاي ارز تك نرخي گفت: رانت ناشي از ارز دو نرخي، قدرت دولت براي مديريت بازار ارز پس از توافق، تعادل منابع و مصارف ارزي در ترازنامه بازرگاني كشور ايجاب مي‌كند.
وي با انتقاد از عدم اجراي وعده ارز تك نرخي طي سال‌هاي اخير گفت: ارز دو نرخي موجب اتلاف منابع ملي است و دولت بايد در راستاي مقابله با اين موضوع تك نرخي شدن ارز را به جد پيگيري كند.
پورابراهيمي با اشاره به دغدغه دولت در خصوص افزايش قيمت ارز در بازار در صورت اجراي سياست‌هاي ارز تك نرخي گفت: دولت از طريق راه‌اندازي بورس ارز مي‌تواند با ابزارهايي كه در اختيار دارد معاملات ارزي را مديريت كند.
رئيس كميسيون اقتصادي با اشاره به اجتناب دولت به ورود به بازار ارز گفت: ايجاد ابزارهاي مالي مرتبط با بازار ارز اقدامي است كه در اقتصاد تمام كشورها انجام مي‌شود اما دولت يازدهم از استفاده از اين ابزارها اجتناب مي‌كند. دليل اينكه بانك مركزي به بازار ارز ورود نمي‌كند را نمي‌دانيم.
وي با اشاره به عرضه و تقاضاي غيررسمي در بازار ارز و نرخ تهاتري ارز گفت:بازار غيررسمي ارز در بازار ايران نمود خارجي دارد و نمي‌توان آن را كتمان كرد. ما معتقديم اين بازار غيررسمي بايد در تالار بورس ارز رسميت يابد تا از اين طريق دولت بتواند به توليدكنندگان كمك كند.
وي تصريح كرد: مديريت بازار ارز از طريق بورس ارز به راحتي امكان‌پذير است اما نمي‌دانيم به چه دليل بانك مركزي و وزارت اقتصاد حاضر به راه‌اندازي بورس ارز نيستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار