
ستار محمودي در گفتوگو با مهر درباره اقدامات وزارت نيرو براي جلوگيري از خروج برخي منابع آبي از كشور و موضوع مهار آبهاي مرزي و طرح واردات آب گفت: به صورت كلي يك بخشهايي از منابع آبي از كشور خارج و متقابلاً نيز منابعي از آن سوي مرزها وارد كشور ميشود. قائم مقام وزير نيرو اظهار داشت: بسياري از اين منابع در چارچوب مقررات بينالمللي و قوانين گذشته شفافيتهايي دارد.
برنامه وزارت نيرو براي مهار آبهاي خروجي چه منابعي كه به دنيا ميريزند و چه آن بخشي كه از مرزها خارج ميشود، مشخص است. محمودي با اشاره به اينكه استفاده از منابع آبهاي مرزي تابع يك سري مقررات است، بيان داشت: فعاليت ما براي استفاده از اينگونه منابع آبي در چارچوب مقررات شوراي امنيت ملي است.
وي خاطرنشان كرد: در زمينه برنامه واردات آب از ساير كشورها به داخل يا استفاده از منابع آبي مشترك مرزي در گذشته مطالعات اجمالي اوليهاي صورت گرفته است.
قائم مقام وزير نيرو افزود: به صورت كلي نگاه ما براي تأمين منابع آب به داخل كشور و ذخاير آبي موجود در آن است، چون وقتي چنين نگاهي به منابع خارج از كشور داشته باشيم، ممكن است ما را از پتانسيلهاي داخل كشور غافل كند.
اين مقام مسئول در وزارت نيرو گفت: موضوع بعدي اين است كه در منابع آبي مشترك با ساير كشورها، ما سهم طبيعي خودمان را دريافت ميكنيم و ما به دنبال چانهزني براي استفاده غير منطقي از اين منابع نيستيم.
محمودي خاطرنشان كرد: اگر منابعي از خارج كشور وارد منطقه ما ميشود به صورت طبيعي از آن استفاده ميكنيم و از حق و حقوق خود در اين زمينه بهرهمند هستيم و اگر از سوي ساير كشورها چنين حقي رعايت نشود، از مجاري قانوني پيگيري خواهيم كرد. وي ادامه داد: در عين حال بررسي استفاده از ذخاير آبي مرزي يا واردات آب از خارج كشور را انجام دادهايم كه البته با نگاه به آينده است و در همان حد نيز باقي ماند.
قائم مقام وزير نيرو افزود: در حال حاضر خيلي روي استفاده از اينگونه پتانسيلهاي احتمالي و واردات آب از خارج كشور حساب نميكنيم، ضمن اينكه يك موضوع منتفي نيز محسوب نميشود و به عنوان يك گزينه هميشه مطرح است. محمودي اظهار داشت: تلاشمان اين است كه از طريق حوزههاي داخلي بتوانيم منابع آبي مورد نياز كشور را تأمين كنيم.