كمتر كسي است كه اين باور را نداشته باشد كه ديدار پنجشنبه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در مقايسه با تمام ديدارهايي كه معظم له از ابتداي دوران رهبريشان با خبرگان داشتهاند، متفاوت نبوده است. اين ديدار هم از لحاظ حجم مطالب ارائه شده، هم موضوعات محوري بيان شده هم تبشيرها و انذارها، يقيناً بسيار متفاوت از همه ديدارهاي اجلاس گذشته بوده است. به تعبير ديگر، اگر اجلاسهاي برگزار شده خبرگان را سالي دوبار براساس سنت معمول خود حساب و 26 سال دوران رهبري معظمله را تاكنون در اين اجلاس ضرب و مجموع همه اين ديدارها را بيش از 50 مورد محاسبه كنيم، حتماً ديدار پنجشنبه خبرگان از لحاظ ادبيات به كار گرفته شده توسط رهبر معظم انقلاب با توجه به شرايط حادث شده در منطقه، جهان و محيط سياسي داخل ايران از اهميت مضاعفي برخوردار بوده است. در آخرين ديدار نمايندگان مجلس چهارم خبرگان، رهبر عظيمالشأن انقلاب براي نمايندگان دوره پنجم خبرگان، هم به جهت گفتمان و هم معرفي الگو، مواردي را آشكارا اعلام كردند كه غفلت از آن چه بسا خسارات بزرگي را متوجه مجلس آينده كند. از لحاظ گفتماني، معظمله بحث انقلابي بودن و انقلابي ماندن اعضاي خبرگان را به عنوان شاخص اصلي نمايندگان مطرح فرمودند و تأكيد داشتند كه خبرگان همواره بايد انقلابي باشند و انقلابي بمانند و اين يك هشدار اساسي بود تا كساني كه در دوره تبليغات انتخاباتي به دنبال آن بودند تا مجلسي شكل بگيرد كه معرف تسامح و تساهل و بيتفاوتي نسبت به مباني انقلاب باشد، متوجه اين مهم براي آينده خبرگان باشند. در همين رابطه مقام معظم رهبري با معرفي چند شخصيت برجسته گذشته و حال خبرگان با نشان دادن شاخص مناسب براي تشخيص اينكه چه كسي انقلابي است، خواستند توجه نمايندگان جديد خبرگان را به اين مهم جلب كنند. افرادي همچون آيات عظام مرحوم خزعلي و طبسي، مصداق بارز يك انقلابي بودند كه همواره پاي حرفهاي خودشان ايستادند و در روز حادثه همچون فتنه 88 كنار نكشيدند و براي صيانت از انقلاب وسط ميدان آمدند و در رقابتها، رودربايستيها را كنار گذاشتند و بنا به فرمايش رهبر معظم انقلاب آنجاكه بحث نزديكان و منسوبينشان مطرح بود، با كمال صراحت و شجاعت پاي انقلاب ايستادند. ميدانيم مصداق روشن اين افراد مرحوم خزعلي بودند كه حتي در فتنه 88 از پسر خويش تبري جستند و بودند در اين سوي ميدان، كساني كه به جهت تخلف و فتنهانگيزي فرزندان خود در فتنه 88 يا دريافت رشوه آقازاده از شركتهاي خارجي، با فتنهگران همراهي و نظام را متهم به تقلب كردند و همسرشان معترضان به نتيجه انتخابات 88 را ترغيب به ريختن به خيابانها كردند. در اين ديدار مقام معظم رهبري نيز از دو الگوي زنده كه مجلس پنجم خبرگان از حضور آنها در اين دوره محروم شده است، ياد كردند و اين بزرگواران را مايه وزانت بيشتر مجلس معرفي كردند و نبودن آيات عظام يزدي و مصباح را خسارت بر خبرگان اعلام كردند؛ كساني كه همه ميدانيم به جهت رفتارهاي شيطاني عدهاي خاص از عرصه يك رقابت سالم جا ماندند تا با عدم راهيابي آنها به مجلس آينده، خار چشم افرادي كه با رفتارهاي ماكياولي به دنبال تصاحب كرسيهاي خبرگان بودند، نباشند. فرمايشات مقام معظم رهبري در اين باره موجب آرامش دلهاي آزرده انقلابيوني شد كه با قرب اليالله پاي صندوق رأي رفتند و به آقايان جنتي، يزدي و مصباح رأي دادند و هر چند نتيجه آرا به گونهاي شد ولي خرسند از تكليفي بودند كه بيتوجه به هياهوي هوچيگران، به اين بزرگواران رأي داده بودند.
اين ديدار از اين جهت كه بار ديگر با تعيين شاخص نجابت و نانجيبي انتخابات 94 با انتخابات 88 كه فتنه بزرگ جماعتي خاص در آن رقم خورد، متفاوت بود. رهبر معظم انقلاب رفتار جماعتي قانونشكن كه نتيجه انتخابات 88 را نپذيرفتند و به خيابانها ريختند و آن فتنه را رقم زدند را مصداق رفتار نانجيبانه و رفتار اصولگرايان و آقاياني همچون آياتالله يزدي و مصباح كه به رقباي خود تبريك گفتند و نتيجه انتخابات را با تمام بياخلاقيهاي برخي عناصر شاخص پذيرفتند. مصداق رفتار نجيبانه معرفي كردند. مردم طبعاً با مقايسه اين دو رفتاري كه در سال 88 و 94 اتفاق افتاد، به درستي به قضاوت خواهند نشست و در وجدان خود براي هر كدام از اين افراد و گروههاي حامي آنها نمره خواهند داد. فتنهانگيزان انتخابات 88 با صرف اينكه در تهران 500هزار رأي از رقيب خود بيشتر داشتند، هشت ماه كشور را به بحران كشيدند و اين در حالي است كه در اولين اعلام نتيجه انتخابات مجلس شوراي اسلامي در تهران، حدادعادل نفر هفتم بود و ميتوانست همين موضوع زمينهساز اعتراض و چه بسا تنش در جامعه شود كه نه تنها چنين نشد بلكه اصولگرايان نجيبانه نتيجه آرا و شكست در تهران را پذيرفتند. در اين ديدار يكبار ديگر رهبري فرزانه انقلاب رفتار كساني كه همسو با برخي جريانهاي سياسي ناهمسو با انقلاب، هجمه به شوراي نگهبان را در سرلوحه برنامه انتخاباتي خود و گروههاي منتسب به خود قرار داده بودند، به نقد كشيدند و با حمايت از شوراي نگهبان به عنوان يكي از مراكز اصلي انقلاب، رفتارهاي ضدشوراي نگهبان را يك برنامه ازپيشطراحيشده معرفي كردند كه از همان روزهاي آغازين پيروزي انقلاب اسلامي شروع شده و تاكنون نيز ادامه دارد. در اين ديدار چند اولويت براي كشور نيز تعيين شد كه بارها توسط رهبر معظم انقلاب مورد تأكيد قرار گرفته بود كه متأسفانه در دوره جديد مديريتي كشور مورد غفلت قرار گرفته است.
اقتصاد مقاومتي، جهش علمي و مصونسازي فرهنگي سه اولويت بزرگي است كه رهبر انقلاب تأكيد داشتند دولت نبايد هيچگاه فراموش كند.
نفوذ دشمن براي تغيير محاسبات مسئولان، نفوذ براي تغيير در باورهاي مردم به اسلام، انقلاب و استقلال كشور قطعاً يكي از فرازهاي مهمي بود كه در اين ديدار رهبر فرزانه انقلاب بار ديگر خواستند در جمع نخبگان و خبرگان ملت بيان كنند و نسبت به آينده انقلاب نگرانيها در اين حوزه حساس را براي كساني كه قرار است در لحظه حساس رهبري نظام را تشخيص و معرفي كنند، مطرح كردند. ديدار روز پنجشنبه رهبري معظم انقلاب از هر جهت مهمتر از ساير ديدارها در گذشته بود و شايد از اين پس نيز ديداري با اين صراحت و شفافيت كه توسط معظمله بيان شد تكرار نشود. با توجه به اين سخنان مهم، وظايف و رسالت مجلس پنجم خبرگان خيلي سنگينتر خواهد بود و اين بار سنگين را كساني ميتوانند بر دوش بكشند كه از عمق وجود، دغدغهها و دلنگرانيهاي رهبري را درك كرده باشند و با شناختي كه از شخصيتهاي منتخب اين دوره خبرگان داريم، غالب اين افراد نمايندگاني شايسته براي رفع نگرانيهاي رهبري معظم انقلاب هستند. هر چند نگران پارلماني هستيم كه قرار است مسير نفوذ دشمن را سد كرده و اولويتهاي سهگانه اقتصاد مقاومتي، جهش علمي كشور و مصونسازي فرهنگي را دنبال كنند تا فقط شاهد آمد و شدهاي چند صد نفره هيئتهاي اروپايي به كشور نباشيم و به تعبير رهبر انقلاب، فراتر از توقعات روي كاغذ، در صحنه عمل و روي زمين هم شاهد اجرايي شدن اين توافقات نيز باشيم.