کد خبر: 774655
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۷
مهدي بابايي
هفدهم خرداد ماه امسال بود كه سعيد منتظرالمهدي همزمان با حفظ سمتش در معاونت اجتماعي ناجا، به عنوان سخنگوي اين نيرو نخستين نشست خبري‌اش را با خبرنگاران برگزار كرد؛ نشستي كه برگزاري آن به منزله يك اتفاق نو در مجموعه پليس كشور ارزيابي شد و اين پيام را به خبرنگاران مي‌رساند كه فرمانده جديد نيروي انتظامي قصد دارد تا پاسخگويي پليس در برابر افكار عمومي را افزايش دهد و رويكردي اجتماعي‌محور پيشه كند. منتظرالمهدي هم اين فرضيه را تأييد كرد و حتي به خبرنگاران وعده داد كه نشست‌ها به طور منظم و در فواصل زماني كوتاهي برگزار شود تا امكان پاسخگويي به همه پرسش‌ها در موقعيت خود وجود داشته باشد.  او در اولين نشست خبري‌اش گفت كه هدفش تنوير افكار عمومي است و تلاش مي‌كند تا براي انجام مأموريت‌هاي پليس، ديگران را با اقناع و روشن‌كردن زواياي پنهان مسائل همراه سازد و به نوعي با اين كار هزينه‌هاي انتظامي را كاهش دهد، او همچنين تأكيد كرد كه شايد هر راستي را نگويد، اما خبرنگاران مي‌توانند روي صحت حرف‌هايي كه مي‌زند، حساب كنند و احتمالاً به همين دليل بود كه خيلي زود توانست در ميان سخنگويان دستگاه‌هاي مختلفي چون قوه قضائيه و... براي خود جايي باز كند. پس از اين نشست بود كه دفتر سخنگوي ناجا و مركز اطلاع‌رساني پليس نيز ارتباط خود را با خبرنگاران افزايش ‌و در مواقع مختلف، موضع‌گيري‌هاي سخنگوي ناجا را در اختيار خبرنگاران قرار داد. منتظرالمهدي نيز در برنامه‌هاي خبري مختلف با عنوان سخنگو‌ در جمع خبرنگاران حاضر مي‌شد و به برخي از پرسش‌هايشان پاسخ مي‌داد. حال با گذشت بيش از 9 ماه از برگزاري نخستين نشست خبري منتظرالمهدي، بهتر مي‌توان نقاط ضعف و قوت هفت نشستي را كه تا كنون برگزار شده از منظر خبرنگاري كه در تمام اين نشست‌ها حضور داشته بيان كرد.

   نقاط قوت
پاسخگويي به بيشتر پرسش‌ها و تلاش براي آسيب‌شناسي و ريشه‌يابي پيامدها از ويژگي‌هاي بارز اين هفت نشست بوده است. دعوت از خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف با گرايش‌هاي متفاوت نيز اقدامي قابل توجه است كه نشان مي‌دهد نيروي انتظامي در نشست سخنگوي خود در تلاش است تا به پرسش‌هاي نمايندگان تمام طيف‌ها پاسخ دهد. صراحت و شفافيت نسبي در پاسخ‌ها نيز موضوع مهمي است كه منتظرالمهدي سعي كرده تا جايي كه سلسله ‌مراتب نظامي به او اجازه مي‌دهد، آن را راعايت كند. پيگيري صحيح و صداقت در اعلام بي‌اطلاعي در مواردي كه از آن اطلاعي ندارد نيز از موارد قابل توجه است، به ويژه در شرايطي كه برخي از مسئولان بي‌اطلاعي از موضوعي را نوعي كسر شأن براي خود محسوب مي‌كنند و به هر قيمت ولو دادن اطلاعات غلط سعي در دادن پاسخ دارند، اما منتظرالمهدي توضيح درباره برخي مسائل را منوط به پيگيري يا نشست بعدي‌اش مي‌كند.
 
  نقاط ضعف
شايد بتوان بزرگ‌ترين نقطه ضعف نشست‌هاي سخنگوي ناجا را نداشتن يك تاريخ مشخص براي آن دانست. برگزاري تنها هفت نشست در طول بيش از 9 ماه نمي‌تواند انتظارات خبرنگاران را از سخنگوي ناجا به طور كامل برآورده كند؛ چراكه در اين شرايط برخي از پرسش‌ها و دغدغه‌ها موضوعيت خود را از دست مي‌دهند و امكان پرسش‌ آن در حاشيه برنامه‌هاي مختلف خبري نيز چندان ميسر نمي‌شود.
نبود يا به عبارت بهتر، كاهش پاسخگويي برخي از فرماندهان، نقطه ضعف ديگري است كه به راحتي توپ پاسخگويي را در زمين سخنگو مي‌اندازد، موضوعي كه نيروي انتظامي بايد چاره‌اي براي آن بينديشد؛ زيرا اين امر نه‌تنها ميزان شفافيت نيروي انتظامي را  در افكار عمومي كاهش مي‌دهد، بلكه سبب شيوع شايعات نيز مي‌شود و البته در بسياري از اين موارد امكان ارتباط سريع با سخنگو و دفتر سخنگوي ناجا نيز براي خبرنگاران ميسر نمي‌شود كه نتيجه‌اش توزيع گسترده شايعات در فضاي مجازي خواهد بود.
نقد ديگر خبرنگاران است كه متأسفانه برخي از خبرنگاران بدون تسلط به موضوع و حوزه وظايف ناجا سؤالاتي را مطرح مي‌كنند كه پاسخ به آن يا در حوزه اختيارات و اطلاعات سخنگوي ناجا نيست يا جزو موضوعات خرد و استاني محسوب مي‌شود. لازم است نيروي انتظامي فكر رفع مشكلات و پاسخگويي به دغدغه‌هاي خبرنگاران اين حوزه باشد تا اين اقدام في‌نفسه مثبت نتايج بيشتري در بر داشته باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار