کد خبر: 772886
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۱
جامي دور از دسترس باشگاه‌‌هاي ايران
سيزدهمين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا در حالي از فردا آغاز مي‌شود كه تيم‌هاي ايراني درخشش چنداني در اين رقابت‌ها نداشته‌اند.
وحيد صابري
سيزدهمين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا در حالي از فردا آغاز مي‌شود كه تيم‌هاي ايراني درخشش چنداني در اين رقابت‌ها نداشته‌اند. اين در حالي است كه باشگاه‌هاي فوتبال در پهناورترين قاره جهان، با رشد روزافزون كيفيت فني و سرمايه‌گذاري‌هاي كلان، هرچه بيشتر به سطح اول فوتبال دنيا نزديك مي‌شوند. از كشورهاي متمول عربي تا كشورهاي آسياي ميانه كه اهميت سرمايه‌گذاري در صنعت فوتبال را دريافته‌اند و خود را از سطح آسيا فراتر برده‌اند.
البته پيش از ليگ قهرمانان آسيا مسابقات جام باشگاه‌ها برگزار مي‌شد كه استقلال با دو عنوان قهرماني پرافتخار‌ترين تيم باشگاهي ايران در اين رقابت‌ها محسوب مي‌شود. تيم پاس هم با يك بار كسب عنوان قهرماني در جام باشگاه‌هاي آسيا كه آخرين قهرماني يك تيم ايراني در آسيا محسوب مي‌شود جام را بالاي سر برده است.  اما فراز و نشيب‌هاي فراوان و هميشگي تيم‌هاي ايراني باعث سير نزولي آنها در ليگ قهرمانان آسيا شد. روزگاري فوتبال ايران بر قله‌ آسيا مي‌ايستاد و پي‌درپي قهرمان آسيا مي‌شد اما در مسابقات ليگ قهرمانان آسيا حالا حتي در جمع چهار تيم برتر هم قرار نمي‌گيرد.
    
رقابت‌هاي فوتبال باشگاهي در آسيا تا سال ۲۰۰۲ تحت دو عنوان جام باشگاه‌ها و جام در جام آسيا برگزار مي‌شد اما كميته برگزاري مسابقات باشگاهي در اين قاره تصميم گرفت همانند رقابت‌هاي اروپايي با ادغام اين دو جام پيكارها را در قالب ليگ قهرمانان آسيا برگزار كند و از آن سال تا به حال ۱۳ دوره از اين رقابت‌ها به عنوان ليگ قهرمانان آسيا برگزار شده كه سهم تيم‌هاي ايراني فقط دو نايب قهرماني بوده است. در اين 13 دوره تيم‌هاي سپاهان و ذوب‌آهن با كسب عنوان نايب قهرماني، تنها افتخارآفرينان تيم‌‎هاي باشگاهي ايران به حساب مي‌آيند.
  عملكرد تيم‌هاي ايراني در ليگ قهرمانان آسيا
سپاهان پرافتخارترين تيم تاريخ ليگ برتر ايران با پنج مقام قهرماني، ۱۰ دوره است كه در اين رقابت‌ها شركت كرده و اولين تيم ايراني است كه به فينال ليگ قهرمانان آسيا رسيده است. سپاهان آبان ۸۶ و در دور رفت مسابقه فينال ليگ قهرمانان آسيا، در ورزشگاه فولادشهر اصفهان با مربيگري لوكا بوناچيچ به مصاف تيم فوتبال اوراوا رد ژاپن رفت كه اين ديدار با تساوي ۱- ۱ پايان يافت. گل تيم سپاهان توسط محمود كريمي به ثمر رسيد. در بازي برگشت به ميزباني ژاپن مغلوب تيم ژاپني شد و در مجموع بازي رفت و برگشت به مقام نايب قهرماني ليگ قهرمانان آسيا ۲۰۰۷ رضايت داد.  اما ديگر تيم اصفهاني يعني ذوب‌آهن با سابقه سه دوره حضور در مسابقات توانست در سال ۲۰۱۰با غلبه بر تيم‌هاي قدرتمند آسيا با شايستگي راهي شود و در اين بازي كه در آبان ۸۹ در يك تك بازي در كشور ژاپن برگزار شد، به مصاف تيم سئونگنام ايلهوا چونما رفت و با نتيجه ۳- ۱ مقابل نماينده كره جنوبي شكست خورد و به مقام نايب قهرماني ليگ قهرمانان آسيا ۲۰۱۰ رسيد.
 البته طبق آمار پس از تيم‌هاي سپاهان و ذوب‌آهن، استقلال هم با هفت دوره و پرسپوليس با پنج دوره از ديگر تيم‌هاي مطرح در ليگ قهرمانان آسيا به حساب مي‌آيند. استقلال در اين هفت دوره فقط تا نيمه نهايي و پرسپوليس در اين پنج دوره فقط تا يك هشتم نهايي صعود كرده است.
  بهترين تيم‌ها در ليگ قهرمانان آسيا
 در ۱۳ دوره‌اي كه از مسابقات ليگ قهرمانان آسيا گذشته تيم الاتحاد عربستان و گوانگ ژو اورگراند چين هر كدام با دو قهرماني به عنوان برترين تيم‌هاي شركت كننده در ليگ قهرمانان به حساب مي‌آيند. الاتحاد عربستان در سال‌هاي ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ و تيم گوانگ ژو در سال‌هاي ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ توانستند قهرمان ليگ قهرمانان آسيا شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار