
بیماران استان به ویژه اراک در صورت امکان در منزل بستری و خدمات مورد نیاز را از این مرکز درمانی دریافت می کنند تا به اين طريق امکان بستري شدن بیماران خارج از استان وجود داشته باشد. چرا که64 تخت این بیمارستان کفاف بیماران را نمی دهد و تعداد زیادی از بیماران در صف انتظار بستری در این مرکز درمانی هستند و علاوه بر رنج بیماری باید نبود بیمارستانی که برای درمان به آن مراجعه کنند را نیز تحمل کنند. کار ساخت این بیمارستان از سال ۱۳۵۶ تحت نظارت آیتالله خوانساری امام جمعه وقت شهر و با کمک خیرین آغاز شد و در سال ۱۳۷۵ مورد بهره برداری قرار گرفت. اما پس از مدتی تعطیل شد.علت تعطیلی این بیمارستان وجود برخی مشکلات مالی و همچنین سهلانگاری برخی مسئولین اعلام شد. این بیمارستان به مدت ۱۶ سال تعطیل بود.در سال ۱۳۸۵ این بیمارستان که موقوفه آیتالله خوانساری بود به دانشگاه علوم پزشکی اراک واگذار شد و با تخصیص بودجه از طرف هیات دولت بازسازی و تجهیز مجدد بیمارستان آغاز شد.این بیمارستان در زمان دولت نهم به قطب سرطان شناسی و پذیرش درمان بیماران سرطانی تبدیل شد.
طرح توسعه در پاسکاري اوراق
طرح توسعه این بیمارستان با چهار هزار متر زیربنا جهت توسعه و ارائه خدمات درمانی به افراد بیشتر تعریف شد اما ساخت فاز دوم این بیمارستان و افزایش تخت های موجود به تامین اعتبار نیاز داشت که به دلیل شرایط اقتصادی کشور امکان پذیر نبود. به همین دلیل بحث کمک خیرین در قالب اوراق وقف سال گذشته مطرح شد و در همین راستا اداره اوقاف و امور خیریه کشور اجازه فروش 10 میلیارد تومان اوراق وقف در استان مرکزی را داد. به این طریق امکان به اشتراک گذاشتن مبالغ مختلف توسط مردم علاقه مند به این کار خیر جهت خرید اوراق وقف مهیا شد که ساخت فاز دوم به این طریق انجام شود.سال گذشته این اوراق عرضه شد اما در سال جاری کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد کمیسیون فرهنگی مبنی بر فروش اوراق وقف در سال 94 را رد کرده است.
علت رد کردن اوراق وقف تفکیک قائل نشدن بین اوراق وقف و اوراق مشارکت عنوان شد و نمایندگان معتقد بودند سازمان اوقاف میتواند از اوراق مشارکت استفاده کند در صورتی که اوراق وقف تعریف و کارکردی متفاوت دارد.
به این ترتیب اوراق وقف در سال جاری عرضه نشد و امکان ادامه ساخت فاز دوم این بیمارستان با مشکل بودجه مواجه شده است.سرمایه های اجتماعی را یکی از مهم ترین سرمایه های هر کشور عنوان می کنند که یکی از مهم ترین سرمایه های اجتماعی مشارکت مردم در انجام امور کشور است که به بهبود وضع موجود کمک کند.مشارکت مردم در بسیاری از فعالیت ها از جمله امور خیریه که به ساخت مکانی مانند بیمارستان منتهی شود کمک بزرگی به دولت است بدون اینکه هزینه ای برای دولت در بر داشته باشد.حال با همه این شرایط جای سوال باقی است که چرا اجازه فروش اوراق وقف داده نشده است اوراقی که با مشارکت مردم در کاری خداپسندانه می تواند صرف تکمیل فاز دوم بیمارستان آیت الله خوانساری اراک شود.بیمارستانی که ده ها نفر روزانه در صف انتظار بستری شدن هستند و قطب درمان بیماران سرطانی غرب کشور محسوب می شود قطعا نیاز به افزایش تخت دارد و این امر با کمک خیرین امکان پذیر خواهد بود.
مدیر بیمارستان آیت الله خوانساری در خصوص فاز دوم این بیمارستان می گوید: فاز اول این بیمارستان با اعتبارات دولتی تکمیل شد اما فاز دوم به دلیل کمبود اعتبار به خیرین بیمارستان واگذار شد.علیرضاابدال با این توضیح که نقشه تاسیسات و طبقات فاز دوم بیمارستان تهیه و بتن ریزی اولیه نیز انجام شده است بیان می کند: تهیه اقلام مورد نیاز جهت ساخت این بیمارستان با کمک خیرین انجام خواهد شد به این نحو که هر خیر مصالحی را که می تواند تهیه و ر اختیار قرار می دهد.وی در رابطه با اوراق وقف می افزايد: سازمان اوقاف و امور خیریه استان مجوزی یک ساله جهت در اختیار قرار دادن اوراق وقف داشت که مردم با خرید این اوراق به ساخت فاز دوم بیمارستان کمک کنند.
مدیر بیمارستان ایت الله خوانسازی ادامه می دهد: طی این یک سال حدود 800 میلیون تومان از محل فروش اوراق وقف جمع آوری شد که این مبلغ در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارد و در روند تکمیل فز دوم بیمارستان آیت الله خوانساری به تدریج تخصیص داده می شود.ابدال در رابطه با توقف فروش این اوراق می گوید: بعد از مدت یک ساله، مجوز فروش اوراق وقف به سازمان اوقاف و امور خیریه داده نشد و فروش این اوراق متوقف شد.وی مي افزايد: با بهبود شرایط جوی تکمیل فاز دوم ادامه پیدا می کند و امیدواریم با همراهی خیرین به زودی فاز دوم تکمیل شود و به بخشی از نیاز مردم غرب کشور پاسخ داده شود.