
داستان تكراري يورش به صفحات اجتماعي شخصيتهاي شناخته شده كه وجهه ايران را مخدوش كرده، همچنان ادامه دارد؛ حمله و توهين به يك امريكايي به جاي داور استراليايي بازي ايران و عراق، داور بازي ايران و آرژانتين، زايتسيف سرشناس ايتاليايي و مسي، نامزد رونالدو، فرناندا ليما، مجري برنامه قرعهكشي جامجهاني و حالا هم لوچف، وزنهبردار روس كه ركورد رضازاده را زده بود و بعد از مثبت اعلام شدن تست دوپينگش، اين عنوان از او گرفته شد. البته شخصيتهاي داخلي چون مساجدي، عليرضا حقيقي و فرشته كريمي، بازيكن تيم ملي فوتسال بانوان نيز آن را تجربه كردهاند.
همه چيز شايد از يك هيجان بچگانه شروع شد يا عصبانيتي زودگذر؛ وقتي اولين بار در واكنش به يك ناراحتي، صفحه يك ورزشكار مورد هجوم قرار گرفت، اما طولي نكشيد كه اين حركت اشتباه تبديل به يك عادت زشت شد و برخي كاربران ايراني در پي هر نارضايتي، از برد حريف گرفته تا بازي خوب و... با جملاتي ناشايست، شخصيت و باورهاي يك كشور را زير پا گذاشتند و آبروي آن را تحتتأثير قرار دادند.
حملات ناشايست برخي كاربرانصفحه اينستاگرام كنفدراسيون فوتبال آسيا در پي اعلام اسامي تيم منتخب جام ملتهاي آسيا با اعتراض كاربران ايراني مواجه شد. همچنين تعداد زيادي از ايرانيان كه از اعلام نكردن پنالتي به سود ايران در بازي ايران و آرژانتين توسط ميلوراد ماژيچ ناراضي بودند، ناراحتي خود را در فيسبوك ماژيچ نشان دادند. بنجامين ويليامز در جام ملتهاي آسيا سال ۲۰۱۵، با نشان دادن كارت زرد دوم در دقيقه ۴۳ بازي به بازيكن تيم ملي كشور ايران باعث 10 نفره شدن شاگردان كرش شد و تيم ملي ايران از رقابتهاي جام ملتهاي آسيا حذف شد. بعد از آنكه برخي از كارشناسان داوري در ايران، اشتباه داور ديدار ايران و عراق را در اخراج مهرداد پولادي، نابخشودني دانستند، صفحه فيسبوك اين داور استراليايي با هجوم توهينهاي برخي كاربران ايراني مواجه شد. البته برخي از كاربران نيز به صورت اشتباهي به فيسبوك شخص ديگري يورش بردند. بعد از مشخص شدن قرعه رقابتهاي جام جهاني فوتبال ۲۰۱۴ و همگروه شدن ايران، نيجريه، بوسني و آرژانتين در گروه اف رقابتها، صفحه فيسبوك ليونل مسي مورد هجوم بيش از ۳۰ هزار كامنت توهينآميز به زبان فارسي قرار گرفت. پس از هجوم برخي هواداران افراطي به صفحه فيسبوك مسي، صدها ايراني هم در صفحه مسي از او به خاطر رفتارهاي آنها عذرخواهي كردند و صفحات جديدي براي عذرخواهي از او ايجاد شد. اين حركت، بازتاب گستردهاي در رسانههاي بينالمللي داشت. روزنامه «الموندو» يكي از روزنامههاي معتبر اسپانيايي در گزارشي اعلام كرد كه هواداران ايراني با اعتراض به صفحه شخصي مسي جملات ناپسندي را به اين بازيكن نسبت دادند. بعضي ديگر از رسانههاي آلماني و اسپانيايي نظير اسپورت و اشپيگل نيز به اعتراض برخي از ايرانيها به صفحه ليونل مسي در فيسبوك پرداختند. ايوان زايتسف نيز پس از بازي واليبال ايران و ايتاليا در ليگ جهاني به دليل بازي خوبي كه انجام داده بود، مورد توهين قرار گرفت. نامزد جديد رونالدو نيز در پي انتشار خبر نامزدياش با رونالدو با حملات توهينآميز مواجه شد. فرناندا ليما، مجري مراسم قرعهكشي جامجهاني فوتبال ۲۰۱۴ پس از آنكه عادل فردوسيپور گفت: لباس خانمي كه روي صحنه است منشوري است، در فيسبوك خود با اعتراض برخي كاربران ايراني مواجه شد و عدهاي حتي او را تهديد كردند. در پي اين اقدام، او صفحه خود را در فيسبوك بست، اما در گفتوگويي با فرانس ۲۴ گفت نظر من به خاطر كامنتهاي توهينآميز نسبت به ايرانيها تغيير نكرده است و من همچنان به فرهنگ و همه انسانها احترام ميگذارم. حالا در آخرين حمله اينترنتي، برخي كاربران صفحات اجتماعي، لوچف، وزنهبردار روسي را مورد حملههاي توهينآميز خود قرار دادهاند.
آخرين قربانيلوچف، وزنهبردار روس كه در رقابتهاي 2015 امريكا موفق شد ركورد رضازاده، قويترين مرد جهان را بزند، دوپينگي اعلام شد تا عنوان قويترين مرد دنيا بار ديگر به رضازاده داده شود، اما همين اتفاق كافي بود لوچف، قرباني تازه برخي كاربران دنياي مجازي باشد تا با تكرار توهينهاي خود، بار ديگر آبروي ورزش ايران را خدشهدار كنند؛ آبرويي كه ورزشكاران ايراني به سختي و با تلاش فراوان به دست ميآورند و عدهاي به راحتي گفتن چند جمله زشت و ناپسند آن را به باد ميدهند.