کد خبر: 752230
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
سيب‌زميني کردستان به سرنوشت هندوانه لرستان گرفتار شد
سال گذشته استان همدان با مازاد سيب‌زميني مواجه شد و هنوز يکسال از آن ماجرا نگذشته، استاني ديگر با توليد بيش از حد سيب‌زميني به سرنوشت تلخ استان همدان روبه‌رو شده است. کردستان با اختصاص 9700 هکتار از اراضی اين استان به کشت سيب‌زميني با توليد بيش از نياز داخلي استان روبه‌رو شده و تاکنون مسئولان نتوانسته‌اند راهي براي سقوط قيمت اين محصول در استان بيابند. درصورتي که متوليان راهکاري براي نگهداري اصولي و صادرات اين محصول استراتژيک نينديشند، به زودي بايد شاهد اين باشيم که سيب‌زميني کردستان هم همچون هندوانه‌هاي لرستان روي زمين‌هاي کشاورزي بماند و بگندد.
ميترا شهبازي

 

استان کردستان با به زير کشت بردن 9700 هکتار از اراضی اين استان یکی از قطب‌های اصلي تولید سيب‌زميني در کشور به حساب مي‌آيد و هر سال کشاورزاني که به کشت سيب‌زميني اشتغال دارند از اواخر شهريور ماه تا اواخر فصل پاییز اقدام به برداشت محصول خود از مزارع می‌کنند. با اينکه هنوز زمان برداشت اين محصول به پايان نرسيده است اما، سيب‌زميني‌هاي توليدي از الان روي دست کشاورزان اين استان باد کرده و خريداري ندارد. کردستان از نظر کاشت، داشت و برداشت سیب‌زمینی در مقایسه با سایر استان‌های کشور در مقام چهارم تولید قرار دارد و میانگین عملکرد سیب‌زمینی در اين استان 33 تن درهکتار است و طبق پيش‌بيني‌هاي انجام شده توسط کارشناسان کشاورزي، تا اواخر تاريخ برداشت بايد انتظار 320 هزار تن محصول توليد شده را در کردستان داشته باشيم.

عدم تقارن قيمت توليد با فروش!

محصول سیب‌زمینی کردستان از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردار است و علاوه بر تامین نیاز مصرف داخلی استان کردستان، مازاد آن هرساله به دیگر استانها صادر می‌شود اما امسال مشکلاتی برای فروش این محصول پیش آمده که کشاورزان هنوز زمان برداشت به پايان نرسيده از فروش آن نا اميد شده‌اند. از مهمترین معضلات پيش‌روي سیب‌زمینی‌کاران در استان کردستان بحث قیمت این ماده غذایی مطرح است که امسال با شروع برداشت سیب‌زمینی کردستان، به دلیل تولید بیشتر از تقاضا، قیمت آن از حدود هزار تومان به 700تومان سقوط کرده و همچون هندوانه لرستان روند نزولی آن ادامه دارد. معاون امورزراعت جهادکشاورزی استان کردستان با اشاره به اينکه امسال با مازاد توليد سيب‌زميني در استان کردستان رو‌به‌رو هستيم مي‌گويد: متاسفانه کشاورزان طبق برنامه‌های تعین شده جهادکشاورزی پیش نمی‌روند و بیش از نیاز استان دست به کشت سيب‌زميني مي‌زنند و به همین دلیل با اضافه تولید در کشور روبه‌رو می‌شود که این خود یکی از عوامل افت قیمت است.صالح احمدی ادامه مي‌دهد: متاسفانه در بسیاری از سال‌ها به علت عدم وجود شرایط کافی برای خرید تولیدات کشاورزان و جذب عرضه زیاد سیب‌زمینی قیمت آن با کاهش شدید مواجه مي‌شود و کشاوزران نمي‌توانند هزینه‌های تولید را جبران کنند و در نهايت خود متضرر مي‌شوند.

يک سال زحمت در انتظار صادرات !

دولت بايد به دنبال صادرات محصول کشاورزي باشد تا محصول توليدي سيب‌زميني روي زمين‌هاي زراعي نگندد و دست‌هاي کشاورزان بعد از انتظاري يکساله خالي نماند. علاوه بر مشکلات پيش‌روي صادرات، نبود سردخانه براي نگهداری و ذخیره محصول، عدم توانايي کشاورزان براي خرید وسایل كشاورزی، كاشت و برداشت مكانیزه از جمله مسائل ديگري است که هرساله سیب‌زمینی‌کاران با آن دست و پنجه نرم مي‌کنند و اکنون نيز توليد مازاد و افت شديد قيمت‌ها هم به آن افزوده شده است.رحیم نیازی رییس اتحادیه سیب‌زمینی‌کاران کشور، با اشاره به عدم صادرات سیب زمینی، وضعیت معیشتی مردم و وضعیت اقتصادی کشاورزان برای تهیه نقدینگی به عنوان دلایل کاهش قیمت سیب‌زمینی در سال‌جاری مي‌گويد: سال گذشته در همین مواقع از سال قیمت سیب‌زمینی 800 تا 900 تومان بود اما امسال بسیار کاهش یافته و قیمت این محصول در بازار 400 تومان است.هزینه تمام شده هر کیلو سیب‌زمینی برای کشاورزان با احتساب هزینه‌هایی همانند کود، آب، کارگر و حمل و نقل 400 تومان است در حالی که اکنون اين محصول حتی به قیمت 400 تومان نیز خریدار ندارد و به گفته يکي از کشاورزان اين منطقه، بزرگترین مشکل آنها این است که سازمان جهاد کشاورزی هیچگونه مدیریتی بر روی چگونگی کشت در منطقه ندارد و متاسفانه همواره زمان برداشت سیب‌زمینی مرزها بسته می‌شود و امکان صادرات اين محصول نيز وجود ندارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به وضعيت فعلي استان مي‌گويد: با هماهنگی‌های انجام شده با انجمن صادرکنندگان محصولات کشاورزی، اتاق بازرگانی عراق را فعال کرده‌ایم و سه تاجر سیب‌زمینی به کار صادرات این محصول مشغول خواهند شد.کریم ذوالفقاری ادامه مي‌دهد: مدیر کل کشاورزی عراق به اتفاق هیاتی به استان آمدند و پس از بازدید از مزارع سیب‌زمینی دهگلان و قروه به این موضوع اقرار کردند که سیب‌زمینی که اینجا تولید می‌شود بسیار با کیفیت‌تر از سیب‌زمینی تولیدی آنان است. بنابراين اميد است به زودي راه ‌صادرات اين محصول باز شود و مشکلات سيب‌زميني‌کاران برطرف شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار