کد خبر: 723887
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۸
هادی عسگری
بار ديگر يك سفيدپوست نژادپرست دست به كشتار سياهپوستان زد تا رسم تاريخ يانكي‌ها در نژادپرستي و سعي در تصفيه نژادي برقرار باقي بماند. ديگر هم خبري از فيلم «12 سال بردگي» نيست تا شايد سفيدپوستان قانون‌مدار بيايند و مدارك آزادي يك برده سياه را آورده و به پشتوانه قانون! مردي را بعد از 12 سال بردگي به خانواده‌اش بازگردانند.
آنچه در كف خيابان‌هاي امريكا جريان دارد، واقعيت‌هايي است كه در فيلم‌هايشان ديده نمي‌شود. سياهپوستاني كه به هر دليلي كشته مي‌شوند و پليس امريكا نيز موضوع را بسيار عادي جلوه ‌مي‌دهد. در كشوري كه خود را مهد آزادي‌هاي مدني مي‌نامد تا به حال چند اثر مهم تصويري درباره اينگونه جنايت‌هاي نژادپرستانه ساخته شده است؟! در سينمايي كه آنقدر دستش در انتخاب سوژه باز است كه تقريباً درباره همه كشورهاي جهان فيلم ساخته و به جزئي‌ترين موارد اجتماعي آنها توجه كرده، ديدن اين واقعيت كه ما از هزاران كيلومتر آن طرف‌تر آن را ديده‌ايم، سخت است؟!
آيا آنها فيلمسازان متعهدي مانند رخشان بني‌اعتماد ندارند كه بروند و از هرت‌آباد آنها فيلم بسازند و در فستيوال‌هاي خارجي به نمايش بگذارند تا اوضاع سياه كشورشان كمي اصلاح شود؟! شايد هم در ميان اسامي بزرگي چون اسپيلبرگ، آرنوفسكي، جرج لوكاس، برادران كوئين، فورد كاپول، ايستوود و بسياري نام‌هاي ديگر كارگردانان مستقلي نيز باشند كه در شطرنج هاليوود بازي نمي‌كنند و فيلم خودشان را مي‌سازند؛ فيلم‌هايي كه شايد به كشتار سياهپوستان و تبعيض نژادي كه در جامعه امريكا جاري است بپردازند، اما چرا ما هيچ وقت نامي از اين كارگردان‌ها نمي‌شنويم؟
چرا هيچ وقت هيچ فستيوال مهم جهاني پيدا نمي‌شود كه جايزه مهم خودش را مثل جايزه بهترين فيلمنامه به اين اثر تعلق دهد كه مشكلات جامعه امريكا را به نمايش گذاشته است؟ چرا هميشه سينماي اجتماعي ايران مورد توجه است و حرفي از سينماي مستقل و اجتماعي امريكا زده نمي‌شود؟
مايكل مور هم اگر فيلمي مي‌سازد در عالم مستند است و مگر چند بار مي‌شود «بولينگ براي كلمباين» ساخت و در آن به خشونت بي‌حد و حصري كه در اين كشور در جريان است پرداخت؟ وقتي فيلمسازان بزرگ امريكايي به سراغ پيامبران مي‌روند و از نوح(ع)، عيسي(ع) و موسي(ع) فيلم مي‌سازند، نمي‌توانند كمي هم درباره پيام انساني اين پيامبران بزرگ حرفي بزنند و در نوع نگاهشان به اوضاع جامعه امريكا تغيير ايجاد شود؟!
وقتي يك فيلم سينمايي در امريكا آنقدر تأثير‌گذار است كه مي‌تواند سبك زندگي آنها را تحت تأثير قرار دهد پس چرا هيچ فيلم مهمي براي جلوگيري از تبعيض نژادي ساخته نمي‌شود؟! آيا فقط بايد مشكلات اجتماعي كشورهايي مانند ايران زير ذره‌بين باشد؟ بايد جايزه‌هاي مهم سينمايي را به كساني داد كه ايرادات و اشكالات جامعه ايران را بزرگ كرده‌اند؟ متأسفانه كشتار سياهپوست‌ها در امريكا به چشم نمي‌آيد اما سياه‌نمايي در ايران بسيار چشمگير است. واقعيتي كه اصالت تشويق‌هاي ممتد فستيوال‌هاي خارجي از فيلم‌هاي سياه اجتماعي در ايران را زير سؤال مي‌برد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار