کد خبر: 719929
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۷
منابع غيررسمي بعد از اعلام هويت متهمان مطرح كردند
به دنبال اعلام هويت عامل حمله انتحاري به شيعيان عربستان، فرضياتي مبني بر دست داشتن رژيم آل سعود در اين حمله مطرح شده است هرچند سعودي‌ها منكر اين مسئله هستند اما گزارش‌هاي غيررسمي وجود دارد كه نشان مي‌دهد رياض از چنين برنامه‌اي خبر داشته ولي براي ممانعت از آن اقدامي انجام نداده است.
به دنبال اعلام هويت عامل حمله انتحاري به شيعيان عربستان،  فرضياتي مبني بر دست داشتن رژيم آل سعود در اين حمله مطرح شده است هرچند سعودي‌ها منكر اين مسئله هستند اما گزارش‌هاي غيررسمي وجود دارد كه نشان مي‌دهد رياض از چنين برنامه‌اي خبر داشته ولي براي ممانعت از آن اقدامي انجام نداده است.
 دو روز پس از حمله تروريستي به مسجد شيعيان در استان قطيف عربستان، هويت عامل اين انفجار انتحاري مشخص شد. حمله تروريستي روز جمعه به شيعيان عربستان در مسجد امام علي(ع) در استان قطيف از همان ابتدا شبهاتي را نسبت به دست داشتن رژيم آل سعود در اين حمله ايجاد كرد، هرچند مقامات سعودي هرگونه دست داشتن در اين حمله تروريستي را كه طي آن بيش از 120 تن كشته و زخمي شدند، رد كرده‌اند اما گزارش‌هايي منتشر شده است كه نشان مي‌دهد سعودي‌ها از اين حمله برنامه‌ريزي شده اطلاع داشته‌اند ولي اقدامي براي ممانعت از آن انجام نداده‌اند. وزارت كشور عربستان روز يك‌شنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد: «عامل اين حمله صالح عبدالرحمان القشعمي است كه داراي تابعيت عربستاني و در ليست افراد تحت تعقيب نيروهاي امنيتي بوده است.» به گفته وزارت كشور عربستان، اين فرد عضو گروهي تروريستي بوده كه دستورات خود را از داعش در خارج دريافت مي‌كردند. به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه خبري اسكاي نيوز عربي، منصور التركي، سخنگوي وزارت كشور عربستان اعلام كرد: «اين باند وابسته به داعش پيشتر شناسايي شده بود و 26 تن از اعضاي آن كه همگي داراي تابعيت عربستاني هستند بازداشت شده‌اند.» التركي همچنين اعلام كرد هدف داعش، حمله به نيروهاي امنيتي اين كشور و ايجاد تفرقه مذهبي در عربستان است. مردم قطيف روزهاي شنبه و يك‌شنبه در محكوميت اين اقدام تروريستي تظاهرات كردند. تظاهركنندگان همچنين خواستار حقوق سياسي و دموكراتيك براي اقليت شيعه عربستان شدند. شيعيان عربستان يكي از دلايل اصلي اين حملات تروريستي را مبلغان وهابي، مدارس تكفيري، ائمه مساجد و علماي سعودي مي‌دانند كه با تبليغ افكار وهابيت، در حال تكفير شيعيان هستند و تلاش مي‌كنند اين تفكرات را در ديگر كشورهاي عربي نيز رواج دهند. فايز الشهري، عضو مجلس شوراي عربستان نيز مدعي شد كه اظهارات تحريك كننده برخي مبلغان عربستاني عليه شيعيان اين كشور ربطي به انفجار قطيف ندارد.

   انتحار رياض از درون

برخي منابع، مقامات بلندپايه سعودي را به دست داشتن در اين حمله انتحاري متهم مي‌كنند. پايگاه خبري «‌بوسلا اسپانيول‌» به نقل از «‌منابع مطلع‌» در عربستان سعودي نوشت: «‌تندروهاي وهابي وابسته به «‌محمد بن سلمان‌» وزير جنگ و جانشين وليعهد، مسئول طراحي و اجراي عمليات انتحاري روز جمعه در مسجد علي بن ابيطالب(ع) شهر قطيف بودند.» اين پايگاه مي‌افزايد: «‌همچنين قرار بود مشابه اين انفجار نيز در برخي مساجد مانند مسجد جامع رسول الاعظم شهر قطيف انجام شود كه موفقيت‌آميز نبوده و حتي يكي از عوامل تكفيري توسط مردم بازداشت شده است.» اين اقدام تروريستي كه همزمان با كشتار شيعيان يمن توسط عربستان سعودي رخ داد، به فرضيه دست داشتن سعودي‌ها در اين حمله انتحاري بيش از پيش دامن زده است. گفته مي‌شود به دليل حمايت شيعيان عربستان از مردم مظلوم يمن، محمد بن‌سلمان قصد انتقام از آنها را دارد اما واضح است كه در شرايط كنوني دست داشتن عربستان در اين اقدام تروريستي به نوعي انتحار از درون براي اين رژيم محسوب مي‌شود كه مي‌تواند آتش خشم شيعيان اين كشور را كه تحت فشارهاي رياض قرار دارند، شعله ور كند. درحال حاضر، عربستان در باتلاق يمن فرو رفته و توانايي خروج از آن را ندارد و احتمال دست داشتن رياض در اين عمليات نوعي انتحار از درون است كه مي‌تواند روند فروپاشي اين رژيم را سرعت بخشد.

   انگشت اتهام به سوي آل‌سعود

از آنجاكه تروريست‌هاي داعش از سوي سعودي‌ها حمايت مالي و نظامي مي‌شوند برخي ناظران، رياض را در اين حمله دخيل مي‌دانند. به گزارش پرس تي وي، علي الاحمد، مدير مؤسسه امور خليج (فارس) گفت: «دولت سعودي مسئول اين حمله است زيرا نه فقط به طور رسمي به تحريك براي اين حمله مبادرت كرده بلكه از گروه‌هايي حمايت مالي كرده كه كارشان كشتن شيعيان و ديگران است. اگر بپرسيد چه كسي عامل اين حمله بوده است، همه انگشت اتهام را به سوي دولت سعودي نشانه خواهند رفت. داعش فقط پوششي است كه تقصير كار را از دوش دولت سعودي كه طراح اين حمله بوده است بردارد و بر دوش خود بيندازد.» الشيخ حسن الصالح هم طي گفت‌وگو با پايگاه خبري الوعي با اشاره به دست داشتن مقامات امنيتي ارشد سعودي در اين حمله تصريح مي‌كند كه در سرتاسر شهر قطيف و ورودي‌ها و خروجي‌هاي اين شهر ايست‌هاي بازرسي متعددي قرار دارد كه تحت فرمان دستگاه‌هاي امنيتي از جمله وزارت كشور هستند، حتي به گفته الصالح در زمان برپايي نماز در مسجد امام علي (ع) هيچ مأمور امنيتي وجود نداشته است. با اين وجود، عدم تأمين امنيت اين مسجد شبهه ديگري را نسبت به نقش آل سعود در اين اقدام تروريستي ايجاد مي‌كند زيرا نبود نيروهاي امنيتي سبب شده تا عامل انتحاري به راحتي حمله را انجام دهد. از سوي ديگر، شبكه العربيه وابسته به رژيم سعودي با وجود تهيه گزارشي از اين حمله تروريستي، از پخش آن خودداري كرد تا شبهات نسبت به دست داشتن سعودي‌ها بيشتر شود.  همچنين تظاهرات گسترده شيعيان در مخالفت با حكم اعدام  آيت‌الله محمدباقر النمر، رهبر شيعيان اين كشور از سوي دادگاه عربستان در هفته‌هاي اخير، اين فرضيه را تأييد مي‌كند كه شايد سعودي‌ها براي زهر چشم گرفتن از شيعيان اين كار را طراحي كرده باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار