کد خبر: 701442
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۷
دبير جشنواره هنرهاي تجسمي فجر وعده تغيير داد
نشست خبري هفتمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر، روز گذشته با حضور مجيد ملانوروزي مدير كل هنرهاي تجسمي و مجتبي آقايي دبير جشنواره در محل موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
محمد صادقي
نشست خبري هفتمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر، روز گذشته با حضور مجيد ملانوروزي مدير كل هنرهاي تجسمي و مجتبي آقايي دبير جشنواره در محل موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
    كم و كاستي‌هاي جشنواره نقد مي‌شود
ملانوروزي، مدير كل دفتر هنرهاي تجسمي در اين نشست گفت: اين جشنواره اولين سالي است كه با اين رويكرد و به اين شكل برگزار مي‌شود و كم و كاستي‌هاي خاص خود را خواهد داشت كه بايد مورد نقد و بررسي قرار گيرد تا به مسيري آبرومند براي هنر كشور تبديل شود. ملانوروزي با ارائه توضيحاتي درباره شيوه متفاوت برگزاري اين جشنواره گفت: جشنواره هنرهاي تجسمي فجر به نسبت ساير جشنواره‌هاي هنري فجر، جشنواره جواني است. اين جشنواره به دليل رقابتي بودن در حد و اندازه يك رويداد دانشجويي مانده بود و هنرمندان مطرح و شناخته شده كشور در آن شركت نمي‌كردند. به دنبال اين بررسي‌ها، جلسات و شوراهاي كارشناسي برگزار كرديم كه چگونه مي‌توان از پتانسيل هنرهاي تجسمي كشور در ايام دهه فجر به خوبي استفاده كرد و همانطور كه همگان در اين ايام منتظر جشنواره فيلم هستند، منتظر يك رويداد بزرگ هنرهاي تجسمي نيز باشند، در اولين گام به اين نتيجه رسيديم كه جشنواره را از حالت رقابتي و دانشجويي بودن خارج كنيم و در ادامه نيز بنا بر سياست‌هاي دولت از ظرفيت‌هاي نهادهاي خصوصي و انجمن‌ها استفاده كنيم و در همين راستا نمايشگاه اين جشنواره را به انجمن‌هاي تخصصي سپرديم تا كارنامه‌اي از كل فعاليت‌هاي هنرهاي تجسمي سالانه هر انجمن را ارائه كنند.
وي درباره طرح بي‌ينال تهران نيز گفت: اين طرح هنوز خيلي خام است اما هنر كشور ما اين استعداد را دارد كه بتواند بي‌ينالي جهاني داشته و جزو 10 بي‌ينال برتر دنيا باشد و ما اميدواريم بتوانيم با حمايت بخش خصوصي وارد اين حوزه شويم و بي‌ينال تهران را برگزار كنيم اما با اين حال دوسالانه‌ها و ساير رويدادها تعطيل نخواهند شد.
    برگزاري برنامه «پيامبر مهرباني»
مجتبي آقايي، دبير هفتمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر در ادامه نشست گفت: جشنواره‌ امسال در چند بخش سازمان‌دهي شده است؛ بخش غيررقابتي به انجمن‌هاي تخصصي سپرده شده و در آن از هنرمندان سرشناس دعوت كرده‌ايم. همچنين هزار و 100 اثر از 700 هنرمند در 9 رشته‌ تصويرسازي، خوشنويسي، سفال و سراميك، عكاسي، كاريكاتور، گرافيك، مجسمه‌سازي، نقاشي و نگارگري به جشنواره ارسال شده است. موضوع آزاد بود و ترجيحاً آثاري انتخاب شدند كه با اين ايام قرابت داشتند و شاخصه‌هاي هنري‌شان بالا بود. انتخاب اعضا هم از طرف انجمن‌ها صورت گرفته است.
وي همچنين بيان كرد: از 19 تا 26 بهمن هم برنامه‌ «پيامبر مهرباني» كه يك كار كاملاً داوطلبانه از طرف هنرمندان تجسمي است‌ در خانه‌ هنرمندان برگزار مي‌شود. يك ورك‌شاپ عملي هم خواهيم داشت كه در آن از سايت تخصصي كمپين هنرهاي تجسمي رونمايي مي‌شود.
دبير هفتمين جشنواره‌ تجسمي فجر درباره‌ تجليل از هنرمندان در اختتاميه‌ جشنواره توضيح داد: از 18 نفر در اختتاميه از ميان پيشكسوتان و جوانان تقدير مي‌شود. علاوه بر اين، نشان طوباي زرين و مداليون تجسمي به آنها داده مي‌شود كه كمترين آورده‌ آن نشان درجه يك هنري است كه پشتوانه خوبي براي آنها خواهد بود. اين جوانان كساني هستند كه حداقل در يك دهه اخير تأثير قابل‌توجهي بر هنر داشته‌اند. همچنين از نگارخانه‌ها، رسانه‌ها، نشريات و حاميان حوزه‌ هنرهاي تجسمي تقدير خواهد شد. در پايان اين نشست از پوستر هفتمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر رونمايي شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار