بر اساس آنچه در بيانيه اشتون- ظريف آمده است، طرفين در دوره تمديد به ادامه اجراي گام موقت توافق ژنو خواهند پرداخت تا در پرتو آن، باز هم فرصت براي گفتوگوي دوباره هم بر سر چارچوب و هم جزئيات فراهم گردد. تمديد هفت ماهه متضمن اين معناي راهبردي است كه طرفين ضمن «حفظ وضع موجود»، به تلاش براي ايجاد نظام موسوم به «توافق جامع» خواهند پرداخت؛ نظامي كه قرار است الگوئي رفتاري براي تحقق يك هدف مشترك ولي دو جزيي يعني رفع نگرانيهاي غرب از يك سو و عاديسازي مسئله هستهاي ايران در نظام بينالمللي را برپا نمايد. با اين حال، اقدامات در سطح رسانههاي غربي به اين سمت و سو جهتگيري كرده كه علاوه بر تمديد، توافقهايي نيز حاصل شده است؛ توافقهايي نه براي اجرا در دوره توافق جامع بلكه براي اعمال بر رفتار طرفين در دوره هفت ماهه. در اين رابطه، عمدتاً تلاش شده چنين القا شود كه ايران محدوديتهايي مهم را بر فعاليت هستهاي خود پذيرفته است. در اين رابطه، گاه به محدودسازي فعاليتهاي تحقيق و توسعه اشاره ميشود و گاه به تقليل ظرفيت انباشت اروانيوم غني شده زير 5 درصد در داخل.
هرچند تا كنون به صورت صريح اين برداشتها يا روايتها از توافقهاي «در عرض تمديد» توسط هيچ يك از طرفين مذاكرات وين تكذيب نشده است اما صحت آن از منظر ايراني بسيار بعيد به نظر ميرسد. زيرا محدود كردن حق تحقيق و توسعه، درست نقطه مقابل تأكيدات رهبري معظم انقلاب است. همچنين در مورد هر آنچه ظرفيت غنيسازي «بومي» را در معرض ترديد يا تضعيف قرار دهد نيز سياست اعلام شده توسط رهبري، بر غيرقابل قبول آنها دلالت دارد. صدالبته كه مقاومت تيم مذاكرهكننده هستهاي در نشست اخير وين بر آنچه «حقوق مسلم» كشور و ملت در حوزه هستهاي ميباشد، قوام بخش اين برداشت است كه روايتهاي رسانهاي غرب در اين زمينه ها، عمدتاً يك عمليات رواني چندوجهي خواهد بود. به تعبير ديگر، غرب نتوانسته خواستههاي زيادهخواهانه خود را در اين زمينهها بر سياست هستهاي ايران تحميل كند.
با اين حال، به منظور تنوير بيشتر افكار عمومي، لازم است دستگاه ديپلماسي كشور در برابر اين عمليات رواني به صورت برجسته و صريح موضعگيري و عمليات رواني رسانهاي غرب را خنثي كند. اين عمليات از نظر زماني نيز حائز اهميت است. زيرا در هفته جاري، نشست ويژه شوراي حكام آژانس در مورد برنامه هستهاي ايران برگزار خواهد شد و همچنين مقدمات برگزاري دور جديد گفتوگوهاي هستهاي در مسقط در حال فراهمسازي است. استواري ديپلماسي هستهاي و وحدت فكري و ملي در پيگيري تعامل ولي تسليمناپذيري ايران ميطلبد كه افكار عمومي داخلي و جبهه حاميان انقلاب اسلامي در جهان، مورد روشنگري قرار گرفته و از معرض آماج القائات رسانهاي غرب مصون باشند.