دکتر دارابی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران دربازدید ازقرنطینه دامهای صادراتی با اعلام این خبر گفت: این دامها بمدت 14 روز در قرنطینه نگهداری می شوند ودراین مدت خدمات مایه کوبی، پلاک کوبی، واکسیناسیون برعلیه بیماری های تب برفکی،آبله، وتب مالت را دریافت میکنند.دکتر دارابی افزود : نظارت دامپزشکی بر کشتارگاه ، طباخی، رستوران و تمامی اماکن عرضه ی فرآورده های خام دامی را از وظایف مهم دامپزشکی دانست و افزود: برخی بیماری ها بعد از کشتار دام بر روی لاشه قابل مشاهده نیستند لذا باید مردم گوشت مورد نیاز خود را از اماکن مجاز عرضه ی گوشت تهیه کنند.
ضبط فرآورده های خام دامی
رییس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران گفت: بازرسی از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی از جمله وظایف ذاتی دامپزشکی است که این موضوع به صورت ویژه و روزانه در این شهرستان انجام می پذیرد.دکتر دارابی افزود: در مدت هشت ماه گذشته تعداد 3000 بازرسی از بیش از 500 واحد عرضه فراورده های خام دامی صورت گرفته که این بازرسی ها در همه بخش های شهرستان و توسط کارشناسان این شبکه انجام شده است.
وی عنوان کرد: در این بازرسیها یک تن فراورده خام دامی توسط کارشناسان این شبکه به علل مختلف ضبط و معدم شده است.رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران تصریح کرد:بیش از 195 کیلو گرم گوشت قرمز، 580 کیلوگرم مواد لبنی، 30 کیلوگرم تخم مرغ، 165 کیلوگرم گوشت مرغ و 30 کیلوگرم ماهی در این مدت از چرخه مصرف خارج شده است.وی گفت: لازم است مردم نسبت به خرید گوشت و فراورده های خام دامی مصرفی خود حساسیت های لازم را داشته باشند و از مراکز عرضه مجاز اقدام به خرید کنند.روح اله کرمی کارشناس نظارت دامپزشکی نیز از نظارت بر کشتار و ذبح شرعی و بهداشتی در کشتارگاه ها خبر داد و گفت درنتیجه ی بازدیدهای مستمر قبل، حین و بعد از کشتار، گوشت سالم و بهداشتی به دست مردم میرسد وی گفت: بخشهای بیمار و غیربهداشتی گوشت در بازدیدهای قبل از عرضه، معدوم و از چرخه مصرف انسانی حذف می شوند.دامداریها ومرغداریها از دیرباز بعنوان منبع درآمد وتأمین معاش دامداران استان ایلام به شمار می روند.گوشت دام و طیور از گذشته بعنوان بخش مهمی از غذای انسان مطرح بوده است.