گرچه بسياري از كارشناسان و تحليلگران از تحليل وضعيت بورس حتي در دو هفته آينده هم عاجز هستند و نميتوانند تحليل دقيقي از آينده ارائه دهند، اما اكثريت قريب به اتفاق فعالان بازار ميدانند كه بورس تهران در شرايط فعلي بيش از هر چيز در انتظار اخبار خوش سياسي بوده و به محركهاي جديدي نياز دارد.
به گزارش ايسنا، در خصوص شركتهاي فلزي و فولادي كه از شركتهاي مطرح بازار هستند، اغلب كارشناسان و تحليلگران معتقدند كه اين شركتها به دليل كاهش طرحهاي عمراني دولت و نبود منابع مالي بازار فلزات در ركود بيسابقهاي فرو رفتهاند و اكثر كارخانجات فلزي و فولادي در ركود بسر ميبرند، بنابراين نميتوان انتظار ارائه گزارشهاي مثبت را در گزارش شش ماهه اين شركتها داشت. در گروه معدني هم كاهش شديد قيمت جهاني مواد معدني از جمله سنگ آهن به ركود بيشتر اين صنعت منجر شده است تا جايي كه اكنون شركتهاي مطرح معدني در بازار مدتها است كه روند نزولي را تجربه ميكنند.
بنابراين طبق گفته كارشناسان به نظر نميرسد كه شركتهاي معدني نيز تا پايان سال بتوانند به مفروضات بودجهاي خود دست پيدا كنند اما در صنعت پتروشيمي وضعيت به گونه ديگري است چون پتروشيمي فنآوران در گزارش جديد خود اعلام كرده است كه حجم توليد در مقايسه با سال گذشته بيش از 13 درصد افزايش يافته و ميزان فروش اين شركت در حال افزايش است كه اين موضوع ميتواند حاكي از بهتر شدن شرايط در صنعت پتروشيمي باشد.
در اين ميان صنعت دارو كه از صنايع پرطرفدار بورسي در ماههاي اخير بوده و با وجود ركود حاكم در بورس توانسته است رشد حدود 10درصدي را تجربه كند، سهامداران خود را غافلگير كرد، به طوري كه گزارش اين گروه بدون اتفاق خاصي منتشر شد و واكنش منفي سهامداران را به دنبال داشت.