کد خبر: 621874
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۳
با رونمايي از بزرگ‌ترين پهپاد راهبردي كشور
اين روزها بخش اعظم تهديدات دشمنان عليه كشورمان در حوزه جنگ نرم و جنگ اقتصادي متمركز شده اما واقعيتي كه در اين بين نبايد آن را ناديده انگاشت
جعفر تكبيري
اين روزها بخش اعظم تهديدات دشمنان عليه كشورمان در حوزه جنگ نرم و جنگ اقتصادي متمركز شده اما واقعيتي كه در اين بين نبايد آن را ناديده انگاشت، تلاش‌هاي ادامه‌دار دشمنان در حوزه تهديدات نظامي است؛ تلاش‌هايي كه اين روزها با يك جمله معروف بيان مي‌شود؛ «گزينه نظامي روي ميز است.» در اين ميان بررسي نحوه حضور نظامي كشورهاي غربي در منطقه خاورميانه، بيانگر اين حقيقت است كه استراتژي نظامي اين كشورها براي تقويت حضور نظامي خود، استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين يا به عبارت بهتر پهپاد است. مرور اخبار روزانه نيز خود مؤيد اين مطلب است كه بخش عمده‌اي از عمليات‌هاي نظامي كشورهاي غربي، به ويژه ايالات متحده وابسته به اين پرنده‌هاي بدون سرنشين است و هر روز اين پرنده‌هاي بدون سرنشين، پروازهاي مكرري بر فراز پاكستان و افغانستان دارند و بمباران مواضع مورد نظر نيروهاي امريكايي در اين دو كشور است.

   ايران؛ شكارچي پهپاد
در اين ميان قرارگيري جمهوري اسلامي در ميان كشورهايي كه ميزبان پايگاه‌هاي نظامي امريكا در منطقه هستند، همواره اين احتمال را براي نيروهاي نظامي كشورمان تقويت كرده كه در آسمان شاهد پرواز پرنده‌هاي بدون سرنشين بيگانه باشند؛ موضوعي كه به امري روزمره در افغانستان، پاكستان، عربستان، عراق و ديگر كشورهاي حوزه خليج فارس تبديل شده است اما در اين ميان جمهوري اسلامي به رغم قرار‌گرفتن در مجاورت پايگاه‌هاي نظامي امريكا در منطقه، با هوشياري بالايي كه در حوزه نظامي دارد، آسمان كشور را به منطقه‌اي پرواز ممنوع و خطرناك براي پهپادهاي امريكايي تبديل كرده است. در اختيار‌گيري پهپاد RQ۱۷۰ كه جزو هواپيماهاي بدون سرنشين سري ايالات متحده محسوب مي‌شود و همچنين شكار انواع و اقسام پهپاد‌هاي شناسايي اسكن ايگل كه در داخل كشور به توليد انبوه نيز رسيده است، ‌همه حكايت‌كننده آمادگي كامل نيروهاي نظامي كشور براي مقابله با متجاوزان است. اين در حالي است كه ايالات متحده با صرف سالانه ميليون‌ها دلار در حوزه تجهيزات نظامي، تلاش مي‌كند كه خود را قدرتمندترين نيروي نظامي جهان معرفي و از اين طريق به سلطه خود بر كشورها ادامه دهد؛ هيمنه‌اي كه جمهوري اسلامي بارها آن را در هم شكسته است.

   دستاوردهاي بي‌نظير ايراني
اما جمهوري اسلامي تنها در حوزه دفع تهديدات پيشرفت نداشته بلكه متناسب با نوع تهديدات نظامي، تلاش خود را براي توسعه قوه تهاجمي خود براي مقابله با دشمنان افزايش داده و در اين ميان به دستاوردهاي بي‌نظيري نيز رسيده است. تازه‌ترين دستاورد كشور در اين حوزه، پهپاد راهبردي فطرس است كه اين پهپاد به عنوان بزرگ‌ترين هواپيماي بدون سرنشين راهبردي كشور نام گرفته است. اين پهپاد راهبردي با محموله خود داراي شعاع عملياتي تا 2 هزار كيلومتر، سقف پرواز 25 هزار پا و قابليت 16 تا 30 ساعت پرواز مداوم است، علاوه بر مأموريت‌هاي شناسايي و مراقبت با مسلح شدن به موشك‌هاي هوا به سطح و انواع راكت‌ها، مأموريت‌هاي رزمي را انجام دهد، علاوه بر اين مواظبت از مرزهاي دريايي و خشكي، ديده‌باني از خطوط لوله‌هاي نفتي، مخابراتي، كنترل ترافيك جاده‌ها، ديده‌باني مناطق حادثه ديده در زلزله، آتش‌سوزي و سيل، محيط‌باني براي حفاظت از محيط زيست و ارسال فيلم و عكس‌هاي دقيق در تمام طول مدت مأموريت از قابليت‌هاي پهپاد فطرس است. به گفته رسانه‌ها، اعتبارسنجي اين هواپيما در تخصصي‌ترين آزمايشگاه‌ها و مراكز تست در كشور با موفقيت صورت گرفته و تست‌هاي زميني استاندارد بين‌المللي، در سرعت كم، متوسط و بالا و تست پروازي با موفقيت و فراتر از اهداف طراحي حاصل شده است.

   آزمايش «فطرس» در تخصصي‌ترين آزمايشگاه‌هاي كشور
در مراسم رونمايي از اين پهپاد، سردار دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح طي سخناني ضمن گراميداشت سالروز حماسه آزادسازي سوسنگرد و پاسداشت ياد و خاطره شهداي عظيم‌الشأن اين حماسه جاويد، با اشاره به راهبرد وزارت دفاع در روزآمدسازي تجهيزات و امكانات موردنياز نيروهاي مسلح گفت: هواپيماي بدون سرنشين فطرس كه امروز شاهد رونمايي از آن بوديم، به دست توانمند متخصصان اقتدارآفرين شركت صنايع هواپيماسازي ايران وابسته به سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع و با همكاري شركت‌هاي دانش‌بنيان و مراكز دانشگاهي كشور، متناسب با نيازهاي نيروهاي مسلح كشورمان طراحي و ساخته شده است.
وزير دفاع با بيان اينكه اعتبارسنجي اين هواپيما در تخصصي‌ترين آزمايشگاه‌ها و مراكز تست در كشور با موفقيت صورت گرفته است، گفت: تست‌هاي زميني استاندارد بين‌المللي، در سرعت كم، متوسط و بالا و تست پروازي با موفقيت و فراتر از اهداف طراحي حاصل شده است. سردار دهقان اين دستاورد مهم و افتخارآفرين را كه در سايه اتكا به توانمندي بومي كشور به منصه ظهور رسيده نماد ديگري از اراده فرزندان دانشمند و مجاهد ملت ايران در وزارت دفاع دانست كه با توكل به خدا و توسل به ائمه اطهار (سلام‌الله عليهم)، نبوغ و خلاقيت خود گام بلند ديگري در عرصه فناوري هواپيماي بدون سرنشين در كشور برداشتند و نشان دادند تحريم‌هاي دشمنان نمي‌تواند مانعي در مسير تعالي و پيشرفت صنايع دفاعي ايجاد كند. وي با اشاره به نقش پهپادها به عنوان مهم‌ترين عناصر صحنه نبرد آينده تصريح كرد: وزارت دفاع امروز با طراحي و ساخت انواع پهپادهاي آفندي، پدافندي و شناسايي در اين فناوري پيچيده به خودكفايي رسيده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار