کد خبر: 620534
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۱
استاد اخلاق حوزه علميه با اشاره به نقش رهبري‌هاي كم‌نظير سيدحسن نصرالله در پيروزي‌هاي حزب‌الله، دعا براي سلامتي، پيروزي و دوام بركات وي را وظيفه همه مسلمانان اعم از لبناني و غيرلبناني عنوان كرد
استاد اخلاق حوزه علميه با اشاره به نقش رهبري‌هاي كم‌نظير سيدحسن نصرالله در پيروزي‌هاي حزب‌الله، دعا براي سلامتي، پيروزي و دوام بركات وي را وظيفه همه مسلمانان اعم از لبناني و غيرلبناني عنوان كرد و گفت: شكر اين نعمت فقط ذكر لفظي «الحمدلله» نيست.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني آثار آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي، علامه مصباح يزدي رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار با جمعي از طلاب لبناني گفت: خداي متعال براي تربيت و تدبير امور بندگان خود سنت‌هايي دارد كه عام‌ترين ‌آنها سنت امتحان و آزمايش است. فرستادن انبيا نيز در واقع، زمينه‌سازي براي تحقق سنت امتحان است، به اين ترتيب كه انبيا راه درست را به بشر نشان داده‌اند تا مردم با اراده و اختيار خود از ميان هدايت و گمراهي يكي را برگزينند.

سعادت با تبعيت از دستورات خدا
علامه مصباح‌يزدي افزود: بسياري از مردم مي‌پندارند اگر برنامه‌اي صحيح و مجرياني قوي وجود داشته باشد، آن برنامه حتماً به نتيجه خواهد رسيد، در حالي‌كه قرآن و آموزه‌هاي ديني خلاف اين را ثابت مي‌كند. به بيان قرآن، بهترين برنامه به وسيله بهترين مجريان فرستاده شد اما مردم از آن تبعيت نكردند. روشن‌ترين نمونه اين امر، وجود مقدس پيامبر اكرم(ص) بود كه خود او افضل همه انسان‌ها در طول تاريخ و دينش كامل‌ترين اديان است ولي برنامه او به صورت كامل زمينه اجرا نيافت.
عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: بشر آزاد آفريده شده و بايد با اراده‌اي آزاد راه خود را انتخاب كند. كساني كه دستورات خداوند را تبعيت كنند، به سعادت دنيا و آخرت خواهند رسيد و آنان كه با سوء‌انتخاب، خلاف خواسته خدا را اختيار كنند، هم در دنيا به مشكلات مبتلا مي‌شوند و هم در آخرت به عذاب ابدي گرفتار خواهند شد. وي با اشاره به سنت ديگر خداوند كه در برابر حسن انتخاب افراد جريان دارد، گفت: خداي متعال در ابتدا همه انسان‌ها را با نعمت‌هاي خود مدد مي‌كند، چه آنهايي كه راه خير را انتخاب مي‌كنند و چه آنها كه راه شرّ را برمي‌گزينند. كساني كه راه صحيح را انتخاب كردند و دعوت پيامبران را پذيرفتند، خداي متعال براي آنان مددهاي خاص ديگري را افاضه مي‌كند كه سبب سعادتشان مي‌شود اما كساني كه برخلاف دستورات خداوند عمل كنند، از رحمت خاص الهي محروم مي‌شوند و خداوند آنها را به اسباب وامي‌گذارد.
 
  نصرت خاص الهي در پيروزي نهضت اسلامي ايران
آيت‌الله مصباح يزدي افزود: هنگامي كه پيامبر مبعوث شد، جز همسرش و حضرت علي(ع) كه آن زمان نوجوان بود، هيچ‌كس او را ياري نكرد و همواره با اهانت‌ها و اذيت‌هاي بسياري مواجه بود ولي براساس همين سنت الهي، به مدد نصرت ويژه خداوند، به تدريج طرفداران او زياد شدند و سرانجام اسلام به پيروزي رسيد. اين استاد حوزه علميه قم با اشاره به پيروزي مسلمان در جنگ بدر، به‌رغم عده اندك آنان در برابر تعداد كثير دشمنان گفت: براي تحقق نصرت الهي قاعده‌اي كلي وجود دارد كه بارها آن را ديده‌ايم، شرط نصرت الهي تقوا، مقاومت و صبر است.
وي پيروزي نهضت اسلامي ايران به بركت رهبري‌هاي امام و پايداري ياران او را نمونه‌اي از سنت نصرت خاص الهي دانست و تأكيد كرد: بايد توجه كنيم كه تداوم آثار نصرت الهي نيز مشروط به بقاي آن شرايط است. برخي به اشتباه مي‌پندارند زماني كه نصرتي حاصل شد، همواره باقي خواهد ماند، در حالي‌كه اين‌چنين نيست و پيروزي‌ها مادامي ادامه دارد كه تقوا، مقاومت و صبر ادامه داشته باشد. آيت‌الله مصباح خاطرنشان كرد: بسيار مايه تأسف است مسلماناني كه نصرت‌هاي الهي را در جنگ بدر ديده بودند، بعد از وفات رسول‌الله(ص) تصور كردند عزت، اقتدار و سعادتي كه به مدد نصرت الهي به دست آورده بودند، براي هميشه باقي خواهد ماند و در نتيجه اين غفلت، از مسير صحيح اسلام منحرف شدند و كارشان به جايي رسيد كه در مقابل فرزند پيامبر ايستادند.

  تقوا، مقاومت و صبر؛ عامل پيروزي مسلمانان
عضو جامعه مدرسين افزود: در چنين شرايطي سيدالشهدا(ع) با اهداي خون خود و فرزندان و يارانش درخت اسلام را آبياري كرد و اسلام و مسلمين را از فلاكتي كه مي‌توانست نسل‌هاي آينده را تحت تأثير قرار دهد، نجات داد.
وي عامل پيروزي مسلمانان را در طول تاريخ، تقوا، مقاومت و صبر دانست و تأكيد كرد: آنچه مايه شكست انقلاب اخير مصر شد اين بود كه توجه مردم به اسلام و نصرت الهي اندك بود و به جاي آن، به دشمنان و غربي‌ها چشم اميد داشتند و حتي كساني كه سخت‌تر و جدي‌تر از ديگران شعارهاي اسلامي را سر مي‌دادند، در دل به كمك‌هاي مالي و نظامي امريكا چشم اميد داشتند.
آيت‌الله مصباح يزدي با اشاره به نقش امام و رهبري در پيروزي‌هاي انقلاب گفت: ما وجود امام راحل و جانشين شايسته او را براي خود بزرگ‌ترين نعمت خداوند مي‌دانيم. عضو مجلس خبرگان ادامه داد: ملت ما مسلمان و دوستدار و پيرو اهل بيت(ع) بودند اما كسي كه ما را با حقايق اسلام آشنا كرد و ما را به آن دعوت كرد، امام بود و اگر وجود اين نعمت الهي نبود، محبت و معرفت سطحي ما از اسلام، به تنهايي در پيروزي تأثيري نداشت. آيت‌الله مصباح يزدي گفت: به عقيده ما بزرگ‌ترين نعمتي كه امروز در اختيار مردم لبنان است، وجود شخصيتي مثل جناب «سيد حسن نصرالله» است.
وي در ادامه با اشاره به نقش رهبري‌هاي كم‌نظير سيدحسن نصرالله در پيروزي‌هاي حزب‌الله، دعا براي سلامتي، پيروزي و دوام بركات وي را وظيفه همه مسلمانان اعم از لبناني و غيرلبناني عنوان كرد و افزود: شكر اين نعمت فقط با ذكر لفظي «الحمدلله» نيست بلكه بايد در جهت افزايش معرفت خود نسبت به اسلام، آموزه‌هاي ديني و معارف بلند اهل‌بيت‌(ع) بيشتر تلاش كنيم و در همه عرصه‌هاي زندگي نيز در عمل كردن بر اساس آنها بكوشيم.
اين استاد اخلاق در پايان تأكيد كرد: بايد بدانيم حتي يك گناه كاملاً شخصي مي‌تواند در دوام نعمت‌ها تأثير منفي داشته باشد و آفتي براي پيروزي‌ها به وجود آورد زيرا براساس آموزه‌هاي قرآن كريم، اگر از تقوا، مقاومت و صبر ما كم شود از نصرت الهي نيز كاسته خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار