دکتر سید مرتضی سقاییان نژاد امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران افزود: اجلاس بین المللی "میراث معنوی" مهرماه سال آینده در سالن همایش های بین المللی شهر اصفهان با حضور 80 کشور دنیا برگزار می شود.
وی پیرامون راه اندازی مترو در اصفهان نیز اظهارداشت: برای راه اندازی هر چه سریعتر مترو تعداد 5 ایستگاه با صرف هزینه ای بالغ بر 86 میلیارد تومان احداث می شود که شامل ایستگاه های چهارراه تختی، شریعتی ، آزادی ، میدان امام حسین و انقلاب می باشد .
شهردار اصفهان اعلام کرد: خط یک مترو اصفهان تا 22 بهمن ماه سال جاری افتتاح و در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رئوس برنامه های فرهنگی شهرداری اصفهان، تشکیل سازمان توسعه گردشگری ، تشکیل سازمان ورزش ، احیای خانه صفویه ، تشکیل اتحادیه شهرهای خواهر خوانده ، ایجاد دبیرخانه بازی های یارانه ای ، احداث ساختمان تئاتر شهر ، احداث فرهنگسرای نظامیه ، مشخص کردن سند گردشگری شهر اصفهان و تأسیس دبیرخانه ملی شهر را از جمله این برنامه ها برشمرد.
سقاییان نژاد افزود: از این پس معاونت های فرهنگی در مناطق 15 گانه شهرداری اصفهان بیش از گذشته تقویت می شوند.
وی از آغاز عملیات اجرایی فاز سوم میدان امام علی (ع) ، مترو، رینگ چهارم و کنار گذر شرق ، مباحث زیست محیطی و سالن همایش های بین المللی اصفهان به عنوان شاخص ترین برنامه ها و دغدغه های شهرداری اصفهان در سال 92 یاد کرد .
شهردار اصفهان در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که "آیا زیرساخت ها برای تردد اتوبوس های تندرو در خیابان های شهر اصفهان آماده بود و این مسیر راه اندازی شد؟" گفت: در بخشی از خیابان های شهر اصفهان برای اتوبوس های بی. آر. تی مشکل داشتیم و هنوز هم داریم اما همه شهروندان باید بدانند که اولویت با حمل و نقل عمومی است .
وی خبر از احداث مسیر بی. آر. تی در مسیر خیابان جی تا باغ رضوان داد و بیان داشت: برای مقابله با آلودگی هوا و نهادینه کردن فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی ،خدمات باید به سمت حمل و نقل عمومی کشیده شود .
سقاییان نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تردد 900 هزار خودرو در شهر اصفهان ، گفت: بیش از 25 درصد این خودروها فرسوده هستند و باعث آلودگی هوا می شوند که باید برای از رده خارج شدن خودروهای 20 ساله برنامه ریزی شود.
وی پیرامون تعامل میان شهرداری و استانداری اصفهان نیز اظهارداشت: ما در زمان ذاکر اصفهانی چیزی جز تعامل در ذهن نداشتیم و در زمان استاندار جدید نیز همین سیاست را دنبال خواهیم کرد.
شهردار اصفهان با اشاره به خواهد خوانده های اصفهان گفت: واقعیت این است که اگر ارتباط ایران با سایر کشورها گسترده تر شود، بحث خواهر خوانده ها معنا پیدا کرده و پر رنگ تر می شود و در غیر اینصورت تلاش ها بی حاصل خواهد بود.
وی بر فعال تر شدن مباحث ورزشی میان خواهر خوانده های اصفهان تاکید کرد.
سقاییان نژاد با اشاره با مسأله توسعه محمود آباد نیز گفت: شهرداری براساس وظایف ذاتی خود از هرگونه ساخت و ساز در شهرک صنعتی محمودآباد جلوگیری می کند .
وی ادامه داد: آب، خاک وهوا اطراف این شهرک بسیار آلوده است لذا لازم می باشد ارگان های مربوطه همچون محیط زیست و مراجع قضایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی این موضوع را جدی بگیرند و در چارچوب مباحث قانونی مشکلات این منطقه را رفع کنند.
شهردار اصفهان تاکید کرد: شهرداری از توسعه و الحاق ۲۷۰ هکتار به شهرک محمودآباد شکایت کرده و در استانداری این مباحث مطرح شده به طوری که دادستانی نیز تاکید داشته هرگونه گسترش در شهرک محمود آباد باید بر طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی باشد.
وی با بیان این که غیر قانونی بودن هر الحاقی در شهرک صنعتی محمودآباد برای شهرداری محرز شده و ابلاغ گردیده از این مهم جلوگیری شود اذعان داشت: هرگونه توسعه ای در این محدوده به شهرداری ابلاغ شده، غیر قانونی است و طبق دستورات مقامات قضایی محکم برخورد قانونی خواهیم کرد.
سقاییان نژاد اضافه کرد: شهرداری پیگیر است تا از طریق استانداری و قوه قضاییه مجددا سئوالاتی را مطرح کند که اگر واقعا مصوبه ای در خصوص توسعه شهرک صنعتی محمودآباد است به شهرداری ابلاغ شود.