کد خبر: 615192
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۱
دكتر يدالله جواني
اعلام رسمي مقامات امريكايي مبني‌بر پذيرش حق ايرانيان در استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي، عده‌اي را ذوق‌زده كرد و آنان پنداشتند به زودي روابط ايران و ايالات متحده برقرار خواهد شد. اين رويكرد جديد دولتمردان ايالات متحده نسبت به ايران به خاطر احتياج شديد آنان به گشوده شدن باب مذاكره با جمهوري اسلامي جهت نيل به اهداف راهبردي و تاكتيكي است.
 
آقاي اوباما در اظهاراتش در شصت و هفتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل به نامه‌اي اشاره كرد كه چندي قبل براي رهبر معظم انقلاب اسلامي ارسال كرده و در آن نامه ضمن اعلام آمادگي مبني بر پذيرش حق ملت ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي، خواستار حل و فصل موضوع هسته‌اي كشورمان از طريق مسالمت‌آميز شده است.
 
 اما در روزهاي اخير و پس از برداشتن گام‌هاي نخستين از سوي ايران و امريكا در راستاي گفت‌وگو‌هاي هسته‌اي مستقيم بين مقامات دو كشور از جبهه ضدايراني غربي صهيونيستي، صداهايي بلند شده كه هوشمندي بيش از پيش دولتمردان ايراني در موضوع هسته‌اي و مذاكرات در پيش‌رو بين ايران و گروه 1+5 را طلب مي‌كند. اين صداها، مؤيد تذكر هوشمندانه‌اي است كه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي، در موضوع «نرمش قهرمانانه» مبني بر توجه داشتن به حريف و فراموش نكردن اهداف به دست‌اندركاران دستگاه ديپلماسي كشور دادند.
 
دقت در ادبيات و اظهارات دو پهلوي مقامات امريكايي و اروپايي نشان مي‌دهد كه آنان طرح‌ فريبي را براي ملت ايران آماده كرده‌اند. تظاهر به پذيرش حق ملت ايران در استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي مي‌كنند، لكن بين دسترسي ملت ايران به انرژي هسته‌اي و چرخه سوخت، تفاوت قائل مي‌شوند. در موارد زير دقت كنيد:

1- سوزان رايس: اوباما نگفته حق غني‌سازي ايران را به رسميت مي‌شناسد.

سوزان رايس، مشاور امنيت ملي اوباما در يك مصاحبه اختصاصي با شبكه سي‌ان‌ان و در پاسخ به سؤال فريد زكريا، مجري اين شبكه، مبني بر اينكه عبارت استفاده شده از سوي اوباما با عنوان «حق دسترسي ايران به انرژي صلح‌آميز هسته‌اي» در سخنراني‌اش در سازمان ملل، آيا به معني پذيرش حق غني‌سازي ايران خواهد بود، مي‌گويد: «بيان اين كلمات عامدانه بود. امريكا از حق ايران در زمينه غني‌سازي صحبت نكرده است. گفته شده است؛ ايران به عنوان عضو NPT، هنگامي كه به تعهدات بين‌المللي خود پايبند باشد، يعني بر مبناي التزامات IAEA و قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل عمل كند،‌در آن صورت مانند هر عضو ديگر NPT حق استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي را خواهد داشت. اين سياستي است كه ما از مدت‌ها قبل دنبال مي‌كنيم و چيز جديدي نيست.»

2- خانم اشتون: برچيدن بخش‌هايي از تأسيسات هسته‌اي ايران زمان‌بر است.

رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا روز دوشنبه هشتم مهرماه و پس از برداشته‌ شدن گام‌هاي اوليه ايران و امريكا در نيويورك براي نزديكي ديدگاه‌ها به يكديگر در موضوع هسته‌اي كشورمان، طي سخناني در مؤسسه مطالعاتي وودرو ويلسون در واشنگتن، ضمن اشاره به تنها نبودن نخست‌وزير رژيم صهيونيستي در داشتن نگراني از فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران گفت: «برچيدن احتمالي بخش‌هايي از برنامه هسته‌اي ايران نيازمند تخصص است و كار فني زمان‌بر خواهد بود.»

3- نتانياهو: برنامه غني‌سازي اورانيوم ايران بايد به طور كامل برچيده شود.

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي، پس از سخنراني در سازمان ملل و اختصاص 27 دقيقه از صحبت 32 دقيقه‌اي‌اش به موضوع ايران! در يك مصاحبه اختصاصي با بي‌بي‌سي فارسي‌ با اشاره به خوش‌بين نبودن نسبت به حل و فصل مناقشه هسته‌اي ايران، اعلام كرد علاقه دارد اين مناقشه از طريق ديپلماتيك حل شود؛ اما مي‌خواهد اين راه‌حل ديپلماتيك واقعي باشد نه جعلي! نتانياهو در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه منظورش از راه‌حل ديپلماتيك واقعي چيست، مي‌گويد: «برچيده شدن كامل توانايي ايران براي توليد سلاح هسته‌اي!»

اظهارات مشابه كه نشانگر قبول نداشتن حق غني‌سازي در خاك ايران از سوي غربي‌ها براي ايرانيان است، فراوان مي‌باشد. در حالي كه جمهوري اسلامي داراي چرخه سوخت بوده و هزاران سانتريفيوژ در حال چرخش براي غني‌سازي در سايت‌هاي فوردو و نطنز مي‌باشد، غربي‌ها با اين تصور كه ايران تحت فشار‌هاي اقتصادي ‌ به پاي ميز مذاكره با امريكا رفته چنين مي‌پندارند كه با تشديد فشار‌ها مي‌توان به غني‌سازي در خاك ايران پايان داد! اوباما پس از گفت‌وگوي تلفني با روحاني،‌تصريح كرد كه اين تحريم‌ها بوده كه ايران را به سمت مذاكره كشانده است. در همين راستا، رئيس كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان امريكا در مصاحبه با «فارن افرز» مي‌گويد: «تحريم‌هاي اقتصادي، روحاني را وادار به مذاكره تلفني كرد. اين فشار‌ها بايد تا توقف كامل فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران افزايش يابد.» بنابر اين هم ملت ايران و هم دست‌اندركاران موضوع هسته‌اي، بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه غربي‌ها در خصوص حقوق ملت ايران چگونه مي‌انديشند. حق ملت ايران طبق معاهده NPT داشتن چرخه سوخت (چرخه غني‌سازي) در خاك ايران است. البته رياست محترم جمهور در روز چهارشنبه در پايان جلسه هيئت دولت و در مصاحبه با خبرنگاران، به درستي بر اين حق ملت ايران تأكيد كرده و در پاسخ به سؤالي در مورد طرح توقف غني‌سازي 20 درصد گفت: «مردم مطمئن باشند اصل فناوري هسته‌اي و اصل غني‌سازي در ايران، قابل گفت‌وگو نيست. اما در مورد ويژگي‌ها و خصوصيات بايد وارد بحث شويم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار