قهرمان سوپر جام اروپا فردا شب مشخص ميشود. سي و هشتمين ديدار سوپر جام 23:15 در ورزشگاه آدن آرهناي شهر پراگ برگزار و چلسي و بايرن مونيخ براي تصاحب جامي ديگر با يكديگر سرشاخ ميشوند. رقباي ديرينه در حالي به مصاف هم ميروند كه هر كدام براي شكست ديگري انگيزههاي زيادي دارند.
انتقام حرف اول را ميزند
فينال سال 2012 بود كه آبيهاي لندننشين شكستي بد را به باوارياييها تحميل كردند. ديمتئو در آن سال به شاگردانش گفته بود كه براي فتح ليگ قهرمانان حق هيچ اشتباهي ندارند. ضيافت پنالتيها در نهايت به سود چلسي تمام شد و جام قهرماني به دست آنها افتاد. آلمانيها هنوز آن خاطره تلخ را در ذهن دارند. همين مسئله را ميتوان اصليترين انگيزه تيم پپ گوارديولا دانست. اين در حالي است كه بايرن مونيخ فصل را با نتيجه خوبي آغاز نكرده.
شكست 4 بر 2 مقابل دورتموند در سوپر كاپ آلمان موجب شد تا باوارياييها اولين جام فصل را از دست بدهند. همين مسئله موجب شده تا هواداران بايرن از پپ گوارديولا چندان راضي نباشند. سرمربي پيشين بارسلونا پس از يك سال دوري بايرن را به عنوان هدف بعدياش انتخاب كرد. منتها مسئوليت سنگيني را به گردن گرفته چرا كه هواداران بايرن انتظار دارند پپ هم حداقل بخشي از قهرمانيهاي هاينكس را تكرار كند. امشب گوارديولا اين فرصت را دارد تا ضمن انتقام گرفتن از تيم چلسي دل هواداران را به دست بياورد.
بايرن مونيخ تاكنون سه بار در سوپر جام اروپا حضور داشته، با اين وجود تاكنون دستش به جام نرسيده. به علاوه اينكه تاكنون هيچ تيم آلماني موفق نشده قهرمان سوپرجام قاره سبز شود. باوارياييها تمام تلاششان را ميكنند تا اين طلسم را بشكنند.
جنگ گوارديولا و مورينيو
اختلاف پپ گوارديولا و خوزه مورينيو بر كسي پوشيده نيست. اين دو مربي بارها زماني كه در لاليگا فعاليت ميكردند با يكديگر درگيري لفظي پيدا كردند. منتها حالا نه پپ سرمربي بارسلونا است و نه آقاي خاص سرمربي رئال مادريد. جنگ ميان بايرن است و چلسي، پيروزي هر يك از اين تيمها به معني پيروزي سرمربي آن است. بدون شك گوارديولا و مورينيو به هيچ وجه دوست ندارند مربي بازنده لقب بگيرند. همان طور كه انتظار ميرفت آقاي خاص پيش از برگزاري اين بازي كريخوانيهايش را عليه تيم رقيب آغاز كرد. خوزه در مصاحبهاي در خصوص شرايط فعلي بايرن مونيخ گفت: «بايرن مونيخي كه بهترين تيم اروپا لقب گرفته بود سرمربياش هاينكس بود. در حال حاضر بايرن سرمربي جديدي به خدمت گرفته و بازيكنان زيادي را هم جذب كرده. مطمئن نيستم كه اين تيم در حد و اندازههاي تيم قبلي باشد.»
چلسي شرايط نسبتاً خوبي در جزيره دارد. در جدول ردهبندي دوم است. در مصاف با منچستر يونايتد نيز با خوششانسي توانست يك امتياز از رقيبش بگيرد. سوپر جام اروپا فرصت خوبي است براي خوزه. آقاي خاص پس از سالها دلتنگي دوباره به انگليس برگشته و به دنبال آن است كه شايستگيهايش را يك بار ديگر ثابت كند. از طرف ديگر طرفداران چلسي اميد زيادي دارند كه با حضور خوزه در ليگ برتر يكه تاز شوند.
بد نيست بدانيد مورينيو تنها يك بار در سوپر جام مربيگري كرده. در سال 2003 زماني كه سرمربي پورتو بود در مصاف با ميلان كم آورد. در واقع سوپرجام تنها مسابقاتي است كه مورينيو نتوانسته فاتح آن شود. در عوض گوارديولا دو بار اين قهرماني را با بارسلونا تجربه كرده است. چلسي تاكنون دو بار در اين رقابت حضور داشته كه يك بار قهرماني در كارنامه اين تيم به ثبت رسيده.
لشكر مصدومان
كادر فني چلسي در بازي فردا شب تنها به فكر پر كردن جاي خالي لوئيز است. اين بازيكن به دليل مصدوميت سوپر جام را از دست داده. در آن سوي ميدان باستين شوان اشتايگر كماكان با آسيبديدگي دست و پنجه نرم ميكند و بعيد است به اين بازي برسد. گوارديولا در خصوص غيبت هافبك 29 ساله گفت: بايد پزشكان تيم ميزبان آسيبديدگي او را بررسي كنند. اميدوارم روز جمعه او هم بتواند به كمك تيم بيايد.
هرچند كه احتمالاً شوايني را در اختيار نخواهيم داشت.
بدتر از همه اينكه تياگو آلكانترا دست كم دو ماه از ميادين به دور خواهد بود. هافبك 22 ساله از ناحيه مچ پاي راست مصدوم است و قطعاً تا دو ماه آينده نميتواند پا به توپ شود. پپ بايد به نبودن آلكانترا نيز عادت كند. قضاوت جدال چلسي و بايرن مونيخ را يوناس اريكسون از سوئد بر عهده دارد.