کد خبر: 491175
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
گزارشي از اختاپوس شش پاي اين روزهاي سينما
از قضا «اختاپوس» سيد جواد هاشمي پر هزينه‌ترين فيلم سينماي كودك است؛ اثري موزيكال و تمام و كمال از جنس كودك كه به گفته عواملش «اختاپوس شماره دو» نام دارد و قسمت اول آن در آينده ساخته خواهد شد.
سال‌ها بود كه از ژانر كودك به عنوان ژانر فراموش شده سينماي كشور ياد مي‌شد؛ اما اين گونه سينمايي كه با آثار ساده و خوش ساخت دهه ۶۰ به اوج خود رسيد و سپس با كم توجهي مسئولان و فيلمسازان سينماي كودك و حتي بازيگران روبه افول گذاشت در آستانه تجربه جديدي است. «اختاپوس» يا همان «پيشوني سفيد» عنوان فيلم جديدي است كه افق جديدي را پيش روي سينماي كودك گشوده است و فروش خوبي براي آن پيش‌بيني مي‌شود.
سيد جواد هاشمي با اولين تجربه كارگرداني خود بدعت خوشايندي را وارد سينماي كودك كرده است و فيلمش نقاط قوتي دارد كه در كمتر اثر سينماي كودك يافت مي‌شود. عاري از هر گونه لفاظي و شوخي‌هاي بزرگسالانه نامتعارف در دنياي كودكان كه پدر و مادر را وسيله كشاندن كودك به سالن‌هاي سينما مي‌كند، «اختاپوس» سينمايي را به نمايش مي‌گذارد كه هم براي بزرگسال جذاب است و هم براي كودك.
لوكيشن طبيعي و زيباي فيلم – قلعه رودخان ماسوله ـ در كنار شخصيت‌هاي نيمه حيوان و نيمه انساني كه درگير قصه داستان هستند بر جذابيت اين اثر كودكانه آن هم در مهجوريت سينماي كودك مي‌افزايد. شايد از گريم و موسيقي بتوان به عنوان كليدهاي اصلي منحصر بفرد بودن «اختاپوس» سيد جواد هاشمي ياد كرد.
گريم بازيگران نيمه حيوان - نيمه انسان فيلم بسيار حرفه‌اي است. مشخصاً در انتخاب بازيگران به نزديكي ميميك چهره آنها به چهره حيوانات توجه ويژه‌اي شده است نتيجه آنكه بازيگران و گريمشان و نقشي كه ايفا كرده‌اند ارتباط خوبي با مخاطب برقرار مي‌كنند.
«اختاپوس» فيلمي موزيكال است. ۱۴ ترانه مشابه ترانه‌هاي فيلم‌هاي كودكانه دهه ۶۰ كه از ابتدا تا انتهاي فيلم مخاطب را به وجد مي‌آورد.
به گفته سيد جواد هاشمي «اختاپوس» يا همان «پيشوني سفيد» مسئله مهمي چون فرار بچه‌ها از خانه را از طريق يك ماجراي شاد كودكانه و موزيكال مطرح مي‌كند و به آسيب‌هاي اجتماعي اين قشر مي‌پردازد اما جالب‌ترين خلاقيت در «اختاپوس» سيد جواد هاشمي حضور شخصيت‌هاي داستان‌هاي قديمي و معروف ايراني در اين فيلم است. خاله سوسكه و آقا موشه براي اولين بار در قالب يك فيلم سينمايي كودكانه دراماتيزه مي‌شوند و اين موضوع بر جذابيت اين فيلم كودكانه مي‌افزايد.
نقطه اعتناي ديگر در فيلم «اختاپوس» بهره‌گيري از حضور بازيگران و چهره‌هاي معروف سينماي كشور است. پس از سينماي كودك دهه ۶۰ كه شاهد هنرنمايي بازيگران معروف سينماي كشور بود، ژانر كودك به عنوان محروم‌ترين ژانر به شدت مورد بي‌توجهي بازيگران معروف كشور قرار گرفت اما حالا اختاپوس با بازيگران بنامي چون محمد‌رضا شريفي‌‌نيا، امين حيايي، گوهر خير‌انديش، امين زندگاني و نادر سليماني پا به سينماها گذاشته است.
عوامل «اختاپوس» در سي امين جشنواره فيلم فجر گفته بودند كه آنچه نمايش داده شد «اختاپوس» نسخه دو فيلم بوده است و در آينده نسخه يك كه توليدش دشواتر خواهد بود، ساخته مي‌شود.
حالا عوامل پر هزينه‌ترين فيلم سينماي كودك در انتظار درو كردن نتيجه تلاش‌ها و سرمايه‌هاي حامي بخش خصوصي خود هستند. هاشمي چهارشنبه گذشته و در جريان مراسم افتتاحيه «اختاپوس»، فيلم خود را براي مديران آموزش و پرورش نمايش داد آن هم به اين اميد كه در فصل مدارس، قابليت‌هاي بالاي پر هزينه‌ترين فيلم سينماي كودك از چشم كودكان و خانواده‌ها و مديران مدارس دور نماند.
مشخصاً ساخت نسخه اول فيلم جذاب او نيز منوط به بازگشت سرمايه «اختاپوس دو» است و بعيد نيست كه او در آينده ساخت نسخه اول اين فيلم را نيز آغاز كند. اختاپوس همان فيلم دوست‌داشتني است كه خانواده ايراني دوستدار آثار كودكانه دهه ۶۰ سال‌ها انتظارش را مي‌كشيد. اكران اين فيلم از ۱۹ مهرماه با سرگروهي سينما قدس آغاز شده و تاكنون نيز فروش خوبي داشته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار