کد خبر: 477080
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
عواقب معامله مسكن مهر متوجه خريدار است
هادي غلامحسيني
به گزارش «جوان» با توجه به واگذاري‌هاي گسترده واحدهاي مسكوني مهر به ويژه در استان تهران در ماه‌هاي پيش رو خريد و فروش و انتقال حق امتياز مسكن مهر در قالب مبايعه نامه‌هاي سنتي مي‌تواند زنگ خطري براي دستگاه قضا و همچنين دولت به شمار آيد، زيرا پس از آنكه مشكلاتي در رابطه با نحوه باز‌پرداخت اقساط مسكن مهر و همچنين تهيه سند بين فروشنده و خريدار پيش آمد، آن وقت است كه با توجه به حجم بالايي از پروژه‌هاي مسكن مهر مراجعه به دادسرا‌ها افزايش قابل ملاحظه‌اي يابد. 

براساس اين گزارش، درحالي كه در قانون اوليه مسكن مهر، خريد و فروش اين نوع مسكن مجاز شمرده نشده و مالك آن شخص متقاضي اوليه عنوان شده است، با اين حال مسئولان دراين رابطه ديدگاه‌هاي متفاوتي دارند؛ در اين ميان برخي از افراد واجد شرايط دريافت مسكن مهر در استان تهران، به دليل اينكه اين واحدهاي مسكوني دور از مركز شهر هستند، اقدام به فروش امتياز خود به صورت نيمه تمام يا پس از ساخت كامل مسكن مي‌كنند. 

رئيس اتحاديه مشاورين املاك تهران در گفت‌وگو با «جوان» ضمن غير قانوني عنوان كردن معاملات مسكن مهر اظهار داشت: در قانون اينطور آمده است كه متقاضيان مسكن مهر بايد خود استفاده‌كننده مسكن‌ها باشند و اساساً دولت اين همه زحمت و بار مالي را به دوش كشيده تا هم مهاجرت از شهرها به سمت شهرهاي جديد صورت گيرد و هم اينكه يك تقاضا را از بازار مسكن خارج كند.
مصطفي قلي خسروي گفت:‌ درصورت برخورد نكردن با متقاضيان مسكن مهري كه واحدهاي خود را غير قانوني واگذار مي‌كنند بازار مسكن دچار آشفتگي مي‌شود و بعدها نيز پرونده‌هايي در اين رابطه در قوه‌قضائيه و هيئت حل اختلاف مطرح مي‌شود. وي در پاسخ به اين پرسش كه اگر متقاضي مسكن مهري نخواهد شخصاً در اين واحد سكونت كند بايد چه كاري انجام دهد، عنوان داشت: مسكن مهر اجازه داده است كه اين نوع واحدها فقط به اجاره واگذار شوند؛ اين درحالي است كه مسكن مهر دست مشاورين املاك نيست كه بخواهند در آن دخل و تصرفي داشته باشند يا آن را خريد و فروش كنند. 

هشدار رئيس كانون انبوه‌سازان به فروشندگان غير‌قانوني مسكن مهر
از سوي ديگر ايرج رهبر، رئيس كانون سراسري انبوه‌سازان نيز مالك اصلي مسكن‌هاي مهر را وزارت راه و شهرسازي دانست و افزود: خريد و فروش هرگونه مسكن مهر بدون سند غير قانوني است و تا زماني كه سندي براي اين واحدهاي مسكوني صادر نشده امكان خريد و فروش يا رهن و اجاره آن وجود ندارد و كساني كه در حال حاضر اقدام به خريد و فروش مسكن‌هاي مهر بدون سند را مي‌كنند بايد تبعات بعدي اين كار را كه مجازات و جريمه است، بپذيرند. 

هشدار وزارت راه و شهرسازي نسبت به فروش امتياز مسكن مهر
در اين خصوص ابوالفضل صومعلو، معاون وزير راه و شهرسازي نيز در رابطه با معاملات مسكن مهر اظهار داشت: مردم بايد اين مسئله را به عنوان يك هشدار تلقي كنند كه هرگونه خريد و فروش مسكن مهر قبل از تحويل سند غيرقانوني است و وزارت راه و شهرسازي در صورت مشاهده چنين مواردي با اين مسئله برخورد قانوني خواهد كرد و از مردم مي‌خواهيم فريب آگهي‌هاي فروش و معاوضه مسكن مهر را نخورند. وي افزود: در مورد واحدهاي مسكوني مهر كه روي زمين‌هاي با اجاره ۹۹ ساله بنا شده‌اند فقط اعياني واحد مسكوني قابل واگذاري است و بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه تسهيلات مسكن مهر به هيچ‌وجه قابل واگذاري نيست. وي خاطرنشان كرد: دولت به تسهيلات مسكن مهر يارانه پرداخت كرده است و اين يارانه‌ها فقط بايد در اختيار افراد واجد شرايط مسكن مهر قرار بگيرد پس اين تسهيلات به شخص ديگري كه واجد شرايط دريافت مسكن مهر نيست قابليت انتقال ندارد. 

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا قانون، خريد و فروش مسكن مهر را منع كرده است، عنوان داشت: قانون نمي‌گويد صاحب واحد مسكوني مهر نبايد بفروشد ولي اگر مي‌خواهد واحد خود را به فروش برساند بايد ابتدا كل وام را تسويه كرده و سپس نسبت به انتقال آن اقدام كند. در حالي‌كه تنها ۲۰ درصد از واحد‌هاي مسكوني شهر جديد پرديس سند دارد، آژانس‌هاي املاك حومه تهران به صورت غيرقانوني مسكن‌هاي ۹۹ ساله و ملكي مهر را خريد و فروش مي‌كنند. درحالي كه افراد براي فروش واحد مسكن مهر خود به بنگاه‌هاي حومه شهر تهران مراجعه مي‌كنند، بنگاه‌دار ابتدا غير قانوني بودن اين موضوع را متذكر مي‌شود ولي در نهايت اين نكته را مطرح مي‌كند كه عواقب كار متوجه خريدار است نه فروشنده! در حالي شاهد اين تخلفات هستيم كه مديران عامل دو شركت عمران پرديس و پرند معتقد هستند نظارت بر اين موضوع برعهده‌ اين شركت‌ها نبوده و هر اتفاقي كه مي‌افتد مسئول آن، اين شركت‌ها نيستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار