کد خبر: 474283
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰
گزارشی از وعده‌ای که محقق نشد
به گزارش خبرنگار جوان از کرمانشاه در مصوبه اول هیئت دولت در سفر استانی به کرمانشاه آمده است:
- احداث پالایشگاه جدید کرمانشاه با ظرفیت مناسب (روزانه ۱۵۰ هزار بشکه) با مشارکت سازمان تأمین اجتماعی و بخش غیر دولتی، و برچیده شدن پالایشگاه موجود از محل فعلی (داخل شهر).
برهمین اساس قرار بود وضعیت سهامداران طرح که در ابتدا به شکل ۵۵ درصد سازمان تأمین اجتماعی، ۲۵ درصد صندوق بازنشستگی کشوری و ۲۰ درصد شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی بود، به دلیل واگذاری سهام شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به شرکت نفت و گاز تأمین تغییر کرد و در نتیجه این تغییرات اکنون شرکت نفت و گاز تأمین با ۹۹/۵۴ درصد عمده ترین سهامدار پروژه است.
کار تملک زمین پروژه قریب به سه سال به طول انجامید ولی بعد از آن در همین سطح باقی ماند و مصوبات دور دوم و سوم سفر هم به آن کمکی نکرد.
آنچه که مسلم است مشکل اصلی عدم پیشرفت طرح، تأمین نشدن منابع مالی هنگفت پروژه است و این در حالیست که شواهد نشان می دهد سهامداران فعلی پروژه از انجام تعهدات خود نا توانند.
حجم بالای سرمایه گذاری و اعتبار مورد نیاز این پروژه که سبب شده بخش خصوصی و حتی بانک ها به تنهایی قادر به تأمین اعتبار این پروژه عظیم نباشند از نکاتی است که در کنار عدم تمایل سازمان تامین اجتماعی برای سرمایه‌گذاری مستقیم و حتی حمایت از پروژه مورد توجه قرار گرفته است.
با وجود این پس از مقرر شدن تأمین تسهیلات ارزی پروژه از طریق صندوق توسعه ملی مشکلات پیش روی احداث پالایشگاه آناهیتا آسان می‌نمود تا اینکه حذف بند اجرای پروژه از محل صندوق توسعه ملی از لایحه بودجه سال ۹۱، افتادن دوباره مشکلات بر سر راه احداث پالایشگاه را خبر می داد.
گرچه کوتاه شدن دست پروژه از صندوق توسعه ملی و لایحه بودجه مشکلات مسئولین برای خارج کردن پروژه از بن بست را سنگین تر می کند، اما جمشیدی مدیرعامل شرکت پالایش نفت آناهیتا با اظهار امیدواری از رفع مشکلات موجود بر سر راه عملیاتی شدن این پروژه به خبرنگار ما گفت: من به بن بست بودن پروژه اعتقاد ندارم و امیدوارم مشکلات طرح از طریق فاینانس خارجی برطرف شود.
جمشیدی افزود: توقف پروژه استان را متحمل ضرر می‌کند و هرچه زمان اجرای پروژه طولانی‌تر شود، افزایش هزینه‌ها را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: برای تأمین اعتبارات مورد نیاز از طریق خط اعتباری چین و چند کشور خارجی دیگر در حال مذاکره هستیم، که امیدواریم به نتیجه دلخواه برسیم.
به هر حال آنچه که مشخص است علیرغم تلاش مسئولین مختلف خارج شدن این پروژه بزرگ از بن بست اعتبارات، نیازمند ورود قاطع دولت و فیصله دادن به داستان طولانی پروژه پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه است.
براساس طرح اولیه قرار بود سال جاری این پروژه به بهره‌برداری برسد، پروژه‌ای که شروع نشده متوقف و در بن بست کامل بسر می‌برد. 

گزارش از: خدیجه یوسفی‌فرد

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار