حكايت سه جاسوس امريكايي را يادتان هست؟ به محض دستگيري آنها در نوار مرزي كشورمان با عراق، رسانههاي غربي چنان قشقرقي به پا كردند كه در نوع خود بيسابقه بود. در تمام مدتي كه آنها زنداني بودند، هر روز به ترفندي اين خبر را به صدر اخبار رسانههاي جهان ميبردند.
هر روز يك واسطه ميتراشيدند. سفير كشور حافظ منافع آنها پيدرپي وضعيت زندانيان را از وزارت خارجه و حتي ديگر نهادهاي ذيربط جويا ميشد. يكبار به بهانه سالروز تولد آنها، يكبار به بهانه نامهنگاري مادر يكي از آنها به رئيسجمهور، يكبار به بهانه ازدواج آنها در زندان و... خلاصه روزي نبود كه خبري در اينباره به سرتاسر جهان مخابره نشود. عاقبت هم آنقدر كشورها چهرههاي مختلف را ميانجي كردند تا همه را صحيح و سلامت به كشورشان بازگرداندند و حالا هر روز آنجا عليه ما مصاحبه ميكنند و آسمان و ريسمان به هم ميبافند.
حالا وضعيت آنها را مقايسه كنيد با اتباع زنداني ما در عربستان! ۲۵ ايراني را شش سال پيش دستگير كردهاند، بيهيچ توضيح معلوم و مشخصي، بدون امكان دسترسي كنسولي و ملاقات و داشتن وكيل و... بعد اين مدت هم ناگهان از طريق نوشتههاي يك خبرنگار عربستاني در توئيتر، خانوادههاي آنها مطلع ميشوندكه ۱۸ نفرشان گردن زده شدهاند!
ارباب رسانه به وزارت خارجه فشار ميآورند و آنها به جاي پيگيري دقيق ماجرا، مرتب تكذيب ميكنند و سخنگوي محترم به همه دلداري و اطمينان ميدهد كه از طريق مراجع رسمي چيزي به ما ابلاغ نشده و قسعليهذا! يكي نيست بپرسد در اين پنج سال چه ميكرديد؟ چرا ما نبايد نظير غربيها، قدم به قدم وضعيت اتباعمان را پيگيري كنيم؟ مرتب اخبار آنها را به رخ رسانههاي جهان بكشانيم و از چهرهها و كشورهاي مرضيالطرفين بخواهيم تا ميانجيگري كنند؟
جالب است كه از ۲۷ فروردين كه خبر علني شد تا ۲۲ خرداد ماه كه رسماً هم تأييد شد، كارگزاران سياست خارجي ما حتي نتوانستند طرف عربستاني را به ارائه يك پاسخ صحيح و روشن وادار كنند. چرا طي اين پنج سال و قبل و بعد از ۲۷ فروردين، ايران به استناد تمام قوانين بينالمللي موجود، براي ملاقات و اطلاع از وضعيت اين زندانيان نگونبخت پافشاري نكرده و از اهرمهاي موجود جهاني براي نيل به اين هدف بهره نبرده است؟
جناب آقاي صالحي! جناب آقاي رئيسجمهور! آقايان رئيس قوه مقننه و مجريه!
اينجا ديگر سخن از اعدام چند زنداني باگناه و بيگناه و پروندهاي معمول نيست. اين رفتار تمسخر اقتدار جمهوري اسلامي و تحقير جايگاه سرزمين ماست. چرا در قبال اين زندانيان پيش از اين كاري نشد؟ چرا اكنون نميشود؟ و براي تنبيه عربستان و پيگيري قاطعانه اين پرونده در مجامع جهاني چه فكري شده است؟
براي مابقي زندانيان ايراني در آنجا چه برنامهاي داريد؟ بايد درسي به اين جانيان غاصبين حرمين شريفين داد تا در خواب جرئت تكرار چنين شيطنتهايي را نداشته باشند. شما را به خدا به سادگي از اين جنايت آنان نگذريد، مردم منتظرند.