کد خبر: 454140
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۱
گزارش «جوان» از ورود بي‌ضابطه قطعات چيني

بهناز قاسمي | اين روز‌ها اگر با فراغ بال، پاي صحبت رانندگان تاكسي در سطح شهر بنشينيد به‌طور حتم از گلايه‌هاي اين قشر، از هجوم قطعات چيني در بازار داخل حيرت‌زده مي‌شويد؛ رانندگاني كه خود نيز با حيرت و تعجب از نبود قطعات ايراني خودرو‌هاي خود در بازار و حتي نمايندگي‌هاي فروش دو خودرو‌ساز بزرگ كشور گلايه مي‌كنند. اينكه تا چند سال پيش، قطعه‌سازان ايراني از ورود به بازارهاي جهاني و همكاري با شركت‌هاي بزرگ خودروسازي جهان همچون رنو يا پژو سخن مي‌گفتند اما هم‌اكنون بازار داخل را به برند‌هاي بسيار بي‌كيفيت چيني سپردند.
سال‌هاست كه قطعه‌سازان داخلي از وجود قطعات بي‌كيفيت چيني در بازار انتقاد مي‌كنند و مدعي هستند كه مراكز خدمات پس از فروش در سراسر كشور به جاي قطعات ايراني از قطعات چيني استفاده مي‌كنند و اين امر موجب آشفتگي بازار و تعطيلي بسياري از قطعه‌سازان شده است.
به گفته خودرو‌سازان، قطعات خودرو بيش از ۶۰ درصد يك خودرو را تشكيل مي‌دهند و اين صنعتگران بيش از خودرو‌سازان در چگونگي كيفيت خودرو‌هاي داخلي مقصرند، اما متأسفانه چند سالي است كه هم برخي از قطعه‌سازان به دليل بالا بودن قيمت تمام‌شده توليد به قطعه‌سازان كارگاهي چيني سفارش ساخت مي‌دهند و هم خودرو‌سازان براي جبران كمبود قطعات خودرو اقدام به واردات قطعات چيني مي‌كنند و در عين حال نصب هرگونه قطعه‌چيني را در كمپاني روي خودرو‌هاي صفر كيلومتر انكار مي‌‌كنند.
بر اساس همين گزارش اخيراً نصب قطعات چيني روي برخي از مدل‌هاي پژو ۲۰۶ كه زماني تحت نظارت كارخانه پژو ساخته مي‌شد، مشكل‌ساز شده است. به طوري كه نصب قطعات معيوب چيني روي خودرو‌هاي ۲۰۶ تيپ ۵ موجب به هم ريختن كامپيوتر اين خودرو‌ها شده است.
همچنين به گفته منابع آگاه، نصب ترمز‌هاي ABS چيني روي خودرو‌هاي پژو ۲۰۶ تيپ ۶ نيز طي ماه‌هاي اخير مشكلاتي را براي دارندگان اين خودرو‌ها ايجاد كرده است و نمايندگي‌هاي مجاز ايران خودرو نيز در سطح شهر‌ها از تعمير اين قطعات خودداري كرده و خودرو‌هاي معيوب را به نمايندگي‌هاي مركزي شهر‌ها ارجاع مي‌دهند. البته اين خودرو‌هاي معيوب تيپ ۵ و ۶ در تهران بيش از ساير شهر‌ستان‌ها مشاهده شده است.
در اين خصوص سخنگوي كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه واردات بي‌ضابطه قطعات چيني خودرو به كشور خودرو‌هاي توليد داخل را نابود كرده، در گفت‌وگو با خانه ملت مي‌گويد خودرو‌هاي ايراني به‌تدريج به خودرو‌هاي چيني تبديل مي‌شوند.
علی‌اصغر یوسف‌نژاد با بیان اینکه صنعت قطعه‌سازی در ایران در طول سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است، گفت: توجه و تأکید ویژه به قطعه‌سازی در طول سال‌های گذشته، رشد و توسعه کیفی این صنعت را در کشور به همراه داشته است.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه صنعت خودروسازی ایران در طول سال‌های گذشته آنچنان که باید از نظر کیفی رشد خوبی نداشته است، ولی قطعه‌سازان داخلی توانستند با استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌ها به رشد کیفی مناسب و مطلوبی دست یابند.
یوسف‌نژاد تصریح کرد: واردات بی‌ضابطه و بدون برنامه، بازار کشور را از قطعات چینی خودرو اشباع کرده است، به طوری‌که بسیاری از قطعات خودروهای ساخت داخل با نشان تجاری (برند) چینی وارد بازار شده است.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم تأکید کرد: فروش قطعات چینی خودروهای داخلی در بازار نشان از بی‌توجهی و نبود سیاست مشخص و صحیح در زمینه واردات و صادرات در کشور دارد که دولت باید درباره آثار سوء آن پاسخگو باشد.
قطعه‌سازانی که یا دلال و تاجر شدند‌ یا نابود
همچنین، ‌عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بسیاری از قطعه‌سازان داخلی به واردات قطعه از چین مشغول شدند، گفت: بر اثر بی‌توجهی‌های دولت به صنعت قطعه‌سازی کشور، هم‌اکنون بخش چشمگیری از قطعه‌های خودروهای ایرانی در دو کشور چین و ترکیه تولید می‌شود. سیدمهدی صادق گفت: صنعت قطعه‌سازی ایران در سال‌های گذشته رشد بسیار چشمگیری داشت و به رتبه‌ مطلوبی در سطح جهان از نظر کیفیت رسید.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: این صنعت اگرچه با اختلاف زمانی بسیاری از صنعت خودروسازی در ایران پا گرفت، ولی به سرعت رشد خود را آغاز کرد و از نظر کیفی، گوی سبقت را از صنعت خودروسازی ربود. وی با بیان اینکه برخلاف خودروسازان، قطعه‌سازان ایرانی در مسیر رشد و توسعه درجا نزدند، گفت: کیفیت بسیار خوب قطعه‌های ساخت داخل و همکاری گسترده با کارخانه‌های معتبر خودروسازی جهان فرصت بسیار خوبی را برای این صنعت در کشور ایجاد کرده بود که ‌متأسفانه این فرصت با بی‌توجهی‌های دولت به‌تدریج از بین رفت.
قاچاق قطعات خودرو، قطعه‌سازان ایرانی را زمینگیر کرد
صادق تصریح کرد: بی‌توجهی به پرداخت به موقع بدهی‌ها و معوقه‌های قطعه‌سازان از سوی خودروسازان داخلی، افزایش روزافزون تورم و هزینه‌های تولید، عدم حمایت دولت از این صنعت و واردات و قاچاق گسترده برخی از قطعات به کشور، قطعه‌سازی ایران را ضعیف و مستأصل کرده است. وی ادامه داد: هم‌اکنون‌ متأسفانه بسیاری از قطعه‌سازان داخلی به واردات قطعه از چین روی آوردند که این فاجعه‌ای برای صنعت قطعه‌سازی کشور است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم با بیان اینکه هم‌اکنون چین و ترکیه سازندگان قطعه برای خودروهای ایرانی هستند، گفت: ورود قطعات چینی برای خودروهای ساخت داخل و عرضه گسترده این قطعات در نمایندگی‌ها و تعمیرگاه‌های معتبر به وضوح نشان می‌دهد که صنعت قطعه‌سازی کشور نیز همچون بسیاری از صنایع دیگر در چنبره واردات کالا از چین در حال نابودی است. اینکه امروز قطعات خودروهای ایرانی در دو کشور چین و بعضاً ترکیه تولید می‌شود و با بسته‌بندی کاملاً ایرانی در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد و اینکه سرنوشت قطعه‌سازان ایرانی در طول این چند سال چه بوده است و کارگران و نیروی کار آنها هم ‌اکنون به چه کاری مشغول هستند را به‌طور حتم باید از مسئولان پرسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار