کد خبر: 393222
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۹:۱۱
انتشار اخبار مربوط به استقرار موشک‌های پاتریوت امریکا در لهستان طی چند روز اخیر حاکی از این است که امریکا و حاکمیت این کشور تصمیم گرفته‌اند هر طوری شده استقرار چهارمین سیستم و سامانه دفاع موشکی خود را در اروپای شرقی اجرایی و عملی کنند. سه سیستم و سامانه دیگر امریکا در کالیفرنیا، آلاسکا و آسیای شرقی مستقر هستند. این چهار سامانه و سیستم دفاع موشکی در حقیقت اقدامی است که امریکایی‌ها در تقابل با سلاح‌های نامتعارف در اختیار روسیه طی 12 سال اخیر طراحی کرده و به مرحله اجرا در آورده‌اند.
راه اندازی سامانه سپر دفاع موشکی امریکا در اروپای شرقی و کشورهای چک و لهستان به جهت حساسیت‌های بسیار بالایی که روس‌ها بدان نشان دادند در زمان دور دوم حاکمیت جورج بوش و جمهوری خواهان در امریکا، سوژه‌ای بود که منجر به بروز چالش جدی در روابط دو کشور شده بود. به طوری که بسیاری فضای حاصل از این چالش را به فضای جنگ سرد در زمان اتحاد شوروی سابق و امریکا تشبیه می‌کردند.
اما با روی کار آمدن دموکرات‌ها و اوباما در امریکا وی با ژستی ضد جریان و روال حاکم قبلی در روابط امریکا و روسیه، کار را بدانجا برد که حتی اعلام کرد اجرای این سیستم و سامانه موشکی را به حالت تعلیق درآورده و از دستور اجرا خارج کرده‌ است. اماحال پس از گذشت چند ماه شاهدیم که علاوه بر اینکه این دستور اوباما اجرایی نشده، بلکه این سیستم صرفاً با عوض کردن عنوان خود و این نوبت با عنوان و تحت نام استقرار موشک‌های پاتریوت در لهستان در حال اجراست. موضوعی که بدون شک حاکی از رو دست خوردن روس‌ها در برابر اظهارات دروغین اوباما و هیأت حاکمه در امریکا را در قبال این موضوع بسیار مهم و حیاتی برای آنها (روس‌ها) دارد.
البته واکنش جدی و سرسخت روس‌ها به این اقدام نظامی امریکایی‌ها امری کاملاً عادی و طبیعی است چرا که هم اکنون امریکایی‌ها در کنار گوش روسیه و همجوار با مرزهای آن، در حال استقرار سیستم موشکی هستند و بدون تردید اولین تهدیدی که از قبل این موضوع می‌توان استنباط کرد بحث روسیه و هدف بودن این کشور برای امریکاست.
با نگاهی به سند منتشره اخیر امنیت ملی امریکا (جهت اجرا در دوران حاکمیت اوباما) و همچنین با نگاهی اجمالی به سند، دکترین نظامی، دکترین امنیت ملی و دکترین سیاست خارجی روسیه (جهت اجرا طی سال‌های 2010 تا 2020 میلادی) به خوبی می‌توان دریافت که - به رغم برخی اظهارات به ظاهر خوشبینانه مسئولان ارشد دو کشور در قبال یکدیگر - هر دو کشور امریکا و روسیه، همدیگر را تهدیدی بالقوه و بالفعل علیه یکدیگر می‌دانند و اساس متون و اسناد راهبردی تهیه و مصوب در هر دو کشور برای سال‌های آتی، به همین مبنا برنامه‌ریزی و به نگارش درآمده و به تصویب نیز رسیده و هم اکنون در حال اجرایی شدن است.
نتیجه اینکه، هم اکنون بسیاری از کارشناسان و اندیشمندان مسائل بین‌الملل معتقدند که اقدام اخیر امریکایی‌ها در استقرار سیستم موشکی پاتریوت در لهستان در حقیقت رکبی بوده که امریکا به حریف خود یعنی روسیه زده‌ است، و روس‌ها نیز بدون شک ساکت ننشسته و در مقابل، به تلافی این رودستی که خورده‌اند برخواهند آمد که از جمله اقدامات روسیه در این عرصه می‌توان به استقرار سیستم‌های موشکی دور برد و میان برد در منطقه کالینگراد و همچنین دریای سیاه اشاره کرد. ضمن اینکه استفاده از اوکراین به عنوان یک متحد و هم پیمان استراتژیک فعلی روسیه نیز قدرت مانور این کشور را در تحقق این اقدامات بسیار بالاتر خواهد برد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار