کد خبر: 1370411
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۰
1 وزیران خارجه روسیه و آمریکا امروز (پنج‌شنبه) در حاشیه نشست آسه‌آن در مانیل، پایتخت فیلیپین، ۳۵ دقیقه با یکدیگر دیدار و درباره اوضاع خلیج فارس و وضعیت اوکراین گفت‌و‌گو کردند..

جوان آنلاین: این دو دیپلمات پیش از آغاز و پس از پایان این دیدار، هیچ اظهارنظری نکردند و به پرسش‌های خبرنگاران نیز پاسخ ندادند. این نخستین دیدار رودرروی آنها از سپتامبر ۲۰۲۵ تاکنون بود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرد که طرف آمریکایی درخواست برگزاری این دیدار را مطرح کرده بود؛ دیداری که به‌طور گسترده به‌عنوان تلاشی از سوی روبیو برای احیای مذاکرات صلحی تلقی می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از زمان بازگشت به کاخ سفید در اوایل سال گذشته، در پی میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین بوده است.

وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «سرگئی لاوروف» و «مارکو روبیو» وزیران خارجه روسیه و آمریکا در جریان گفت‌وگویی مفصل، درباره طیف گسترده‌ای از مسائل دوجانبه و بین‌المللی تبادل نظر کردند.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد در بخش مربوط به موضوع اوکراین، لاوروف همتای آمریکایی خود را در جریان وضعیت واقعی خطوط درگیری قرار داد و بر غیرقابل قبول بودن ادامه ارسال تسلیحات به کی‌یف تأکید کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است که لاوروف سیاست‌های کشور‌های اروپایی را که همچنان در پی وارد کردن شکست راهبردی به روسیه هستند، عامل بی‌ثباتی دانست.

به گفته وزارت امور خارجه روسیه، لاوروف بار دیگر آمادگی مسکو برای حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک این درگیری را مورد تأکید قرار داد.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد وزیر امور خارجه روسیه بر پایبندی کشورش به پیشنهاد‌هایی که از سوی طرف آمریکایی در دیدار «ولادیمیر پوتین» و «دونالد ترامپ» در شهر انکوریج مطرح و از سوی رئیس‌جمهور روسیه پذیرفته شده بود، تأکید کرده است.

در ادامه این بیانیه آمده است که لاوروف و روبیو از ازسرگیری تماس‌های کامل میان آژانس فضایی روسیه «روسکاسموس» و سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) استقبال کردند.

دو طرف همچنین حمایت خود را از توسعه تبادلات میان پارلمان‌های دو کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه فرهنگ اعلام کردند.

برخی خبرگزاری‌ها گزارش دادند زمانیکه خبرنگاران از وزیران خارجه سوالات حساسی پرسیدند، آنها را از اتاق کنفرانس بیرون کردند.

خبرنگاری از مارکو روبیو می‌پرسد که آیا از وزیر امور خارجه لاوروف در مورد کمک روسیه به ایران برای هدف قرار دادن نیرو‌های آمریکایی سوال خواهد کرد یا خیر.

روبیو گفت که گفتگوی خوبی با همتای روسی داشته است و باید پیشنهاد‌های جدیدی برای توافقی قابل قبول در مورد جنگ اوکراین پیدا شود.

وزیر خارجه آمریکا اقدامات چین در آب‌های آسیا را نگران‌کننده خواند و باز هم بدون اشاره به نقض توافقنامه از سوی آمریکا با این ادعا که ایران آماده توافق نیست تهدید کرد که تهران هزینه آن را خواهد پرداخت.

او همچنین خواستار پایان یافتن حملات حوثی‌ها شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار