کد خبر: 1351891
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۲:۰۰
زهرا چیذری 

در نخستین روز‌های ماه رمضان به یکباره آتش جنگ تحمیلی دیگر علیه کشورمان به شکلی ناجوانمردانه شعله‌ور شد تا یک بار دیگر تاب‌آوری ملتی را که تمدن ۶ هزار ساله دارند، به چالش بکشد و این‌بار هم مردم ایران زمین چه خوش درخشیدند و چه سربلند از امتحان جنگ رمضان بیرون آمدند. 
بی‌تردید جنگ اخیر را می‌توان فراتر از انگیزه‌های اقتصادی همچون نفت و ثروت‌های سرزمینی دید و تحلیل کرد. اگرچه گنج‌های ناب ایران زمین از موقعیت ژئوپلتیک آن گرفته تا ذخایر عظیم نفت و گاز و موقعیت بی‌نظیر شاهراه انرژی جهان یعنی تنگه ترمز می‌تواند برای تاجر قمار بازی همچون ترامپ جذاب و وسوسه‌کننده باشد و او را برای به دست آوردن این ثروت عظیم به خاورمیانه بکشاند، اما نمی‌تواند انکار کرد ایران از ۶ هزار سال پیش نقطه ثقل تمدن مشرق زمین بوده و شاید تنها تمدنی باشد که از چند هزار سال پیش تاکنون در میانه فراز و فرود‌های مختلف از حمله اسکندر گرفته تا تهاجم مغول دوام آورده و هر بار، چون ققنوسی از میانه‌های آتش دوباره جان گرفته و خود را به قله‌های پیشرفت و تکنولوژی رسانده‌است. در مقابل این تمدن عظیم، اما دنیای غرب را داریم. دنیای بی‌ریشه‌ای که در همان عصر حجری که تمدن ایران شکوه پاسارگارد را به رخ جهانیان می‌کشید و اقوام متمدن دنیا پیشکش‌هایشان را خدمت کوروش پادشاه جهان عرضه می‌کردند، مردم مغرب زمین در توحش محض بودند و با غارت و جنگ و وحشیگری زندگی خود را می‌گذراندند. حتی پایه‌های تمدن غرب و به خصوص امریکا و همچنین رژیم جعلی صهیونیستی بر توحش، قتل و غارت و نسل‌کشی استوار شده و حالا امریکایی که ۲۵۰ سالگی‌اش را جشن می‌گیرد به همراه رژیمی که عمرش به ۷۶ سال هم نمی‌رسد می‌خواهند از تمدن چند هزارساله‌ای که هرگز خاموش نشده انتقام بگیرند! 
همچنان که ترامپ به صراحت از تلاشش برای نابودی تمدن ایران سخن می‌گوید، اما جلوه‎های این تمدن عظیم با تشکیل زنجیره‌های انسانی روی پل‌ها و اطراف نیروگاه‌ها و زیرساخت‌ها دنیا را به حیرت وا می‌دارد. مردم این سرزمین اثبات کرده‌اند برای حفظ میهن‌شان جان می‌دهند و جان فدای ایران هستند. همچنان که طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌رغم هشت سال جنگ تحمیلی علیه کشورمان و با وجود شهادت ده‌ها هزار تن، مردم شریف ایران اجازه ندادند یک وجب از این خاک به اشغال دشمن دربیاید. 
مردم ایران همیشه در سخت‌ترین بزنگاه‌های تاریخ پای کار کشورشان بوده‌اند. این را می‌توان از صفوف بلند داوطلبان اهدای خون در ایام جنگ رمضان به روشنی دریافت. همچنانکه به گفته مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، در ۱۲ روز ابتدای جنگ رمضان، بیش از ۱۴۱ هزار و ۸۰۰ شهروند برای اهدای خون به مراکز اهدای خون سراسر کشور مراجعه کردند و این آمار در مقایسه با جنگ پیشین، ۴/۴۹ درصد رشد داشته‌است. 
جالب اینجاست که به گفته وی، ذخایر خونی در ایام نوروز امسال با رشد نزدیک به دو برابری، به رکوردی تاریخی دست یافت. 
به گفته احمد قره باغیان از ابتدای سال نو تا ۱۵ فروردین، برای اولین بار در تاریخ ۱۰ سال گذشته، ذخایر خونی نوروزی در کشور با افزایش چشمگیر و بی‌نظیری همراه بوده‌است. 
این در حالی است که همه ساله در این ایام به دلیل کاهش آمار مراجعه‌کنندگان در تعطیلات نوروزی و افزایش مصدومین ناشی از حوادث ترافیکی، ذخایر خونی با افت قابل‌ملاحظه‌ای همراه بوده، اما نوروز امسال با حمایت‌های گسترده اجتماعی و مشارکت فعال مردم در پویش‌های سازمان انتقال خون، این پیش‌بینی به کلی تغییر کرد و رکورد جدیدی ثبت شد و رشد دو برابری اهدای خون از سوی مردمی که در اطراف زیرساخت‌هایشان سپر انسانی تشکیل می‌دهند، اصلاً عجیب نیست. این مردم حاضرند جانشان را برای مام میهن فدا کنند. این است تفاوت مردمی با تمدن ۶ هزار ساله و مردمی که از ترس زندان و مجازات ناگزیرند به ارتش بپیوندند و قربانی تفکرات جاه‌طلبانه و استعمارگرانه کشورهایشان باشند. همین برتری تمدنی هم موجب‌شده تا ایران از تمامی تندباد‌ها و ناملایمات روزگار سربلند بیرون بیاید، چراکه این مردم با این تمدن و این تفکر شکست‌ناپذیرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار