کد خبر: 1329844
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
طغیان آنفلوآنزا در بین کودکان قمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم: مورد غیرمعمول یا ویروس جدیدی در قم مشاهده نشده و آنچه این روز‌ها باعث افزایش مراجعات شده همان ویروس‌های فصلی و رایج دستگاه تنفسی است که هر سال در این فصل با آن مواجه هستیم
زهرا چیذری 

جوان آنلاین: چند روزی می‌شود اخبار طغیان بیماری آنفلوآنزا در شهر قم به گوش می‌رسد و تصاویری از بیمارستان‌های شلوغ این شهر به خصوص در بخش کودکان دست به دست می‌شود. حالا آنطور که دکتر اسحاق حسینی رئیس بیمارستان کودکان این استان خبر داده تعداد مراجعات به درمانگاه‌های این بیمارستان سه برابر شده و ۳۰۰ نفر به بیش از هزار نفر رسیده‌است، وضعیت بیماران اورژانسی هم همینطور است. نکته مهم اینکه پیک آنفلوآنزای تازه بیشتر کودکان را درگیر می‌کند!

تجربه تلخ همه‌گیری ویروس کرونا و توقف دنیا برای دو سال ما را در برابر پیک‌های بیماری‌های فصل سرد سال دچار نگرانی می‌کند، با وجود این، شیوع بیماری‌ها در پاییز و زمستان خیلی چیز عجیبی نیست با وجود این آیا پیک جدید آنفلوآنزا در قم می‌تواند هشدارآمیز باشد و آیا همه‌گیری جدیدی در راه است؟

تعطیلی مدرسه برای مدیریت شیوع آنفلوآنزا

در هفته‌های اخیر شیوع بیماری‌های فصلی در قم به خوبی مشهود بوده که در همین راستا جلسه مدیریت بحران استان برای بررسی وضعیت استان روز گذشته برگزار شد و آموزش و پرورش استان قم نیز با صدور اطلاعیه‌ای از تعطیلی دو روزه کلیه مقاطع تحصیلی در راستای جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی خبر داد.

سیامک محبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به روند رو به‌افزایش مبتلایان به ویروس فصلی و آنفلوآنزا می‌گوید: «حدود ۴۴ درصد از تست‌های انجام‌شده در استان مثبت است که این موضوع لزوم مراقبت‌های بهداشتی را دوچندان می‌کند. این آمار نشان‌دهنده گردش گسترده ویروس در جامعه است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.»

وی با اشاره به افزایش شیوع ویروس‌های فصلی در سطح استان، از شهروندان خواست اصول بهداشتی را با دقت و حساسیت بیشتری رعایت کنند.

محبی با بیان اینکه روند تست‌های مثبت در حال افزایش است، نسبت به بی‌توجهی برخی افراد به توصیه‌های پیشگیرانه هشدار می‌دهد و می‌گوید: «در روز‌های اخیر، موارد علامت‌دار در مراکز درمانی بیشتر شده و نیاز به مراقبت‌های فردی بیشتر احساس می‌شود.»

ویروس جدیدی نیامده

رئیس مرکز بهداشت قم در عین حال شایعه شیوع کرونا را رد کرد و گفت: «برخلاف شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی درباره سویه جدید کرونا، هیچ سویه جدیدی از این بیماری در ماه‌های اخیر در کشور گزارش نشده است.»

طبق توضیحات وی موارد مثبت کرونا در کشور به یک تا ۲ درصد و در استان قم به کمتر از نیم درصد رسیده‌است، بنابراین نگرانی اصلی در حال حاضر مربوط به بیماری‌های فصلی است.

علی ابرازه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم با رد شایعات مربوط به شیوع یک «ویروس جدید»، در قم تأکید می‌کند: «مورد غیرمعمول یا ویروس جدیدی در قم مشاهده نشده و آنچه این روز‌ها باعث افزایش مراجعات‌شده، همان ویروس‌های فصلی و رایج دستگاه تنفسی است که هر سال در این فصل با آن مواجه هستیم.»

وی با بیان اینکه نوسانات دمایی و تغییرات آب‌وهوایی، زمینه‌ساز افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی می‌شود، می‌افزاید: «افزایش موارد سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سایر ویروس‌های فصلی طبیعی است و جای نگرانی درباره ویروس ناشناخته وجود ندارد.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن تأکید بر نقش مردم در کنترل این بیماری‌ها تأکید می‌کند: «رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، شست‌وشوی مداوم دست‌ها، پرهیز از حضور در تجمعات غیرضروری و استفاده از ماسک در مواقع ازدحام، ساده‌ترین، اما مؤثرترین راه‌ها برای پیشگیری از ابتلاست.»

تأمین و توزیع به موقع و کافی واکسن آنفلوآنزا

شیوع بالای آنفلوآنزا در قم در حالی اتفاق افتاده که شهریور ماه امسال معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم از تأمین تعداد کافی واکسن آنفلوآنزا در استان خبر داده‌بود.

نیک‌آزما با اشاره به اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا گفته بود: «تزریق این واکسن برای گروه‌های سالمندان و بانوان باردار به‌طور جدی توصیه می‌شود.»

طبق توصیه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین در گروه کودکان، واکسیناسیون برای کودکان بالای سه سال بلامانع است، اما کودکان زیر سه سال باید طبق دستور پزشک و تحت نظارت انجام شود. بهترین زمان تزریق واکسن اواخر تابستان و اوایل مهر ماه است و تزریق در این بازه زمانی موجب تأمین ایمنی بدن در برابر بیماری در طول فصل پاییز و زمستان خواهد شد. با وجود این و به رغم تأمین به موقع واکسن مورد نیاز، طغیان شیوع آنفلوآنزا در این شهر جای تأمل دارد!

تنها راه‌حل

چه ویروس تازه‌ای راهش به قم و بعدتر هم کل کشور باز شده باشد و چه پر شدن بیمارستان‌های این شهر کار ویروس آنفلوآنزا باشد، تنها راهکار مواجهه و مدیریت بیماری‌های واگیردار و تنفسی رعایت توصیه‌های پیشگیرانه بهداشتی است.

طبق توصیه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم افرادی که علائم سرماخوردگی، تب، سرفه و بدن‌درد دارند، از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنند و در صورت نیاز به حضور در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

همچنین شست‌وشوی مداوم دست‌ها، تهویه مناسب فضا و پرهیز از شرکت در تجمعات غیرضروری از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه عنوان شد. محبی در پایان تأکید کرد: رعایت توصیه‌های ساده، اما مؤثر بهداشتی، نقش اساسی در کاهش چرخه انتقال ویروس‌ها دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: «سلامت جامعه در گرو همراهی مردم است و امیدواریم با همکاری همگانی، روند ابتلا در روز‌های آینده کنترل شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار