کد خبر: 1322623
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
نظم تازه در خیابان‌های پایتخت با جمع‌آوری وسایل نقلیه رها شده از امروز، طرحی تازه در خیابان‌های تهران آغاز می‌شود که هدف آن بازگرداندن نظم، ایمنی و زیبایی به چهره پایتخت است
 حسین فصیحی

جوان آنلاین: از امروز، طرحی تازه در خیابان‌های تهران آغاز می‌شود که هدف آن بازگرداندن نظم، ایمنی و زیبایی به چهره پایتخت است. در این طرح، پلیس راهور تهران بزرگ با همکاری شهرداری، عملیات جمع‌آوری وسایل نقلیه رها شده در معابر عمومی را کلید زده است؛ وسایل نقلیه‌ای که ماه‌ها و گاه سال‌ها بدون استفاده در گوشه‌ای از خیابان باقی مانده و علاوه بر اشغال فضای پارک به عاملی برای ناهنجاری بصری و حتی تهدید‌های امنیتی تبدیل شده‌اند. 
سرهنگ فیروز کشیر، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ با تأکید بر ضرورت اجرای طرح جمع‌آوری وسایل نقلیه رها شده در معابر پایتخت به «جوان» می‌گوید: «وسایل نقلیه رها شده در معابر، چهره شهر را نازیبا می‌کند و از سوی دیگر باعث کاهش ظرفیت ترافیکی معابر می‌شود؛ بنابراین مالکانی که نسبت به جابه‌جایی وسیله نقلیه خود اقدام نکنند، خودرو به پارکینگ منتقل خواهد شد.»
به گفته او، بسیاری از این خودرو‌ها سال‌هاست که به حال خود رها شده‌اند؛ به طوری که برخی لاستیک ندارند، شیشه‌هایشان شکسته یا حتی دچار آتش‌سوزی شده‌اند. این خودرو‌ها نه‌تنها منظره‌ای ناهنجار در سطح شهر ایجاد کرده‌اند، بلکه از منظر ایمنی و امنیتی نیز تهدید محسوب می‌شوند، چراکه ممکن است محلی برای پنهان‌سازی اشیای غیرمجاز یا انجام خرابکاری باشند.
 مبنای قانونی و همکاری بین‌نهادی
اجرای این طرح براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و در چارچوب همکاری نزدیک میان پلیس راهور و شهرداری تهران انجام می‌شود. سرهنگ کشیر می‌گوید: «ما با کمک شهرداری این طرح را اجرا می‌کنیم تا علاوه بر ساماندهی معابر، به همان اندازه فضای پارک برای شهروندان فراهم شود. این اقدام هم در راستای حقوق شهروندی و هم در جهت بهبود تردد شهری است.»
طبق اعلام پلیس، خودرو‌هایی که در خیابان‌ها پارک شده و مالکان آنها هیچ سرکشی به آن نکرده‌اند، مصداق «رهاشدگی» هستند. این خودرو‌ها پس از شناسایی به پارکینگ‌های مجاز پلیس منتقل می‌شوند و مالکان برای ترخیص باید مراحل قانونی را طی و هزینه‌های مربوط به انتقال و توقف را پرداخت کنند. 


 خودرو‌های رسوبی  و تعیین تکلیف قانونی
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران درباره سرنوشت افرادی که برای ترخیص این وسایل نقلیه به پلیس مراجعه نکنند هم می‌گوید: «خودرو‌هایی که پس از انتقال تا شش ماه از سوی مالک پیگیری نشوند، به‌عنوان «خودرو‌های رسوبی» محسوب خواهند شد. در این مرحله، براساس دستور مقام قضایی، خودرو‌ها یا به مزایده گذاشته می‌شوند یا برای استفاده در بخش‌های دیگر به سازمان‌های ذی‌ربط واگذار خواهند شد.»
 تأثیر مثبت بر انضباط و سیمای شهری
سرهنگ کشیر اجرای این طرح را گامی مثبت در جهت بازگرداندن انضباط و پاکیزگی به فضای عمومی شهر می‌داند. به گفته وی، خودرو‌های رها شده، نه‌تنها فضای پارک را اشغال می‌کنند، بلکه به مرور به مراکز تولید زباله و مأمن حیوانات موذی تبدیل می‌شوند. با جمع‌آوری این وسایل نقلیه، بخشی از مشکلات محیطی، بصری و حتی بهداشتی محلات نیز برطرف خواهد شد. 


 بازگشت نظم
طرح جمع‌آوری خودرو‌های رها شده در معابر، در ظاهر اقدامی اجرایی است، اما در واقع نشانه‌ای از بازگشت نظم، زیبایی و امنیت به حیات شهری تهران است، اقدامی که با مشارکت هوشمندانه پلیس راهور و شهرداری می‌تواند الگویی برای سایر کلانشهر‌های کشور باشد. شهر منظم، نتیجه انضباط شهروندی است و پلیس این‌بار با نگاهی فرهنگی و اجتماعی، گامی بلند در جهت تحقق آن برداشته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار