کد خبر: 1315946
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
قطعی مکرر برق و آب چراغ استیضاح وزیر نیرو را روشن کرد قالیباف: مردم بی‌نظمی و ناعدالتی در قطعی‌ها را نمی‌پذیرند. برنامه هفتم، ملاک ارزیابی عملکرد در حوزه مدیریت ناترازی‌های انرژی است
بهناز قاسمی 

جوان آنلاین: قطعی مکرر برق در تهران و سایر استان‌ها و روستا‌ها که روزانه به چهار تا شش ساعت افزایش یافته، طاقت مردم را طاق کرده است. علاوه بر این کاهش فشار آب در لوله‌ها و قطعی همزمان آب و برق در بخش خانگی و کشاورزی، هم زندگی مردم را مختل و هم اینکه قیمت محصولات کشاورزی، میوه و صیفی را به شدت گران کرده، این در حالی است که پیک مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ هزار مگاوات کمتر، اما شدت قطعی برق بیشتر شده است. به نظر می‌رسد شیوه حکمرانی در مدیریت برق و آب با ضعف شدیدی همراه است که به قطعی نامتوازن برق و برنامه‌ریزی غلط و ناعادلانه در ساعت‌های قطعی و زمان آن در شهر‌های مختلف و بی‌اعتمادی عمومی منجر شده است. نمایندگان مجلس در جریان بررسی دلایل ناترازی آب و برق و راه‌های خروج از آن، فرصت دیگری به وزیر نیرو دادند تا مشکل ناترازی برق را حل کند و هشدار دادند اگر به این مهم توجه نکند، بحث استیضاح را فعال خواهند کرد.

این روز‌ها به هر اداره، درمانگاه، دفاتر بیمه‌ای و فروشگاهی مراجعه می‌کنیم با قطعی برق و اینترنت مواجه می‌شویم. برخی از مشاغل مانند سوپرمارکت‌ها به دلیل قطعی مکرر برق یخچال‌شان خراب یا بستنی و سایر اقلام‌شان فاسد شده است.

قطعی مکرر برق که گاهی برخلاف اطلاع‌رسانی در سامانه «برق من» اتفاق می‌افتد از ابتدای شهریور وارد فاز جدیدی شده و زمان آن به چهار تا شش ساعت افزایش یافته است.

این وضعیت در روستا‌ها بیشتر بوده و در دو شیفت صبح و شب به مدت سه تا چهار ساعت اتفاق می‌افتد، به عبارت دیگر هم روند زندگی روزمره روستاییان مختل شده و هم اینکه با قطع برق چاه‌های کشاورزی آبیاری زمین‌های کشاورزی با چالش جدی روبه‌رو و تمام این عوامل به کاهش تولید محصول و افزایش قیمت میوه و سبزی منجر شده است، این در حالی است که با توجه به خنک‌شدن نسبی دمای هوا و خاموش شدن کولر‌های آبی و گازی در ساعاتی از روز، مصرف برق نیز کاهش یافته است، اما روند خاموشی‌ها با شدت بیشتری ادامه دارد. بدیهی است تداوم این وضعیت در روز‌ها و هفته‌های آتی ممکن است موجب نارضایتی مردم شود. نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته خانه ملت با تشریح ناهماهنگی‌ها در قطعی برق و ابراز نارضایتی مردم از وضعیت موجود فرصت دیگری به وزیر نیرو دادند تا مشکل ناترازی برق را حل کند و هشدار دادند که اگر به این مهم توجه نکند، بحث استیضاح را فعال خواهند کرد.

دروغ بزرگ علی‌آبادی برای لاپوشانی نابلدی خود

گزارش‌های غلط علی‌آبادی که پیش از این نیز خبرساز شده بود و پیش‌تر پزشکیان گفته بود درباره مازوت‌سوزی به او اطلاعات غلط داده‌اند، روز گذشته بار دیگر تکرار شد. عباس‌علی‌آبادی، وزیر نیرو در جلسه علنی روز گذشته مجلس در میان نمایندگان معترض به قطعی آب و برق برای پنهان کردن ضعف مدیریتی خود گفت: وقتی دولت را تحویل گرفتیم، صنایع خاموش بودند، این در حالی است که در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ رشد تأمین برق صنایع نسبت به۱۴۰۰ بیش از ۲۰درصد بوده و برای اولین‌بار مصرف برق صنعت از خانگی پیشی گرفت. شهید رئیسی هم در شرایط خشکسالی و تحریم، دولت را با قطعی شش و هفت ساعته تحویل گرفت، اما شرایط را سامان داد و مدیریت کرد.

وزیر نیرو باید به سرعت به خاموشی‌های بخش خانگی پایان دهد

احمد فاطمی، نماینده بابل در گفت‌و‌گو با خانه ملت، در ارزیابی مواردی که در نشست علنی مجلس با حضور وزیر نیرو مطرح شد، گفت: ما باید در این حوزه واقعیت‌ها را بدانیم. الان ۱۵ نیروگاه فعال نیست و نیروگاه‌های برقابی نیز به دلیل خشکسالی شدید از مدار خارج شده‌اند و اینها مشکلاتی اساسی است که در حوزه تأمین آب و برق کشور وجود دارد. رفع خاموشی‌های مکرر بخش خانگی از اهمیت بسزایی برخوردار است که امان مردم را بریده است، کما اینکه برخی نقاط کشور روزانه تا شش ساعت با خاموشی مواجه هستند. وزیر نیرو باید هر چه سریع‌تر این مشکل را برطرف کند، در غیر این صورت با پدیده نارضایتی مردم به لحاظ عملی مواجه می‌شویم. ما یک فرصت محدود به وزیر نیرو دادیم تا این مشکل را رفع کند و اگر به این مهم توجه نکند، بحث استیضاح را فعال خواهیم کرد.

طعنه سنگین یک نماینده مجلس به وزیر نیرو

همچنین محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه نیز در این نشست علنی گفت: سال گذشته پیک مصرف ۸۰‌هزار مگاوات و امسال ۷۷‌هزار مگاوات بوده است، چگونه است که با وجود اینکه پیک مصرف ۳‌هزار مگاوات کمتر شده، اما شدت قطعی برق بیشتر شده است. معلوم است برنامه‌ریزی در وزارتخانه صحیح نیست و مسئولان به درستی به وظایف خود عمل نکرده‌اند که به قطعی نامتوازن برق و برنامه‌ریزی غلط و ناعادلانه در ساعت‌های قطعی و زمان آن در شهر‌های مختلف و بی‌اعتمادی عمومی منجر شده است.

رشیدی خطاب به وزیر نیرو تأکید کرد: معاونان شما به جای اینکه به نمایندگان که پیگیر مطالبات بحق مردم هستند، فشار بیاورند که امضا برای استیضاح شما را پس بگیرند، به دنبال اصلاح سیستم ناترازی باشند. مطابق ماده ۱۷ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق و ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم، باید برای تجدیدپذیر‌ها مجوز می‌دادید که به آن عمل نکردید، از سوی دیگر ابزار مدیریتی شما منابع انسانی است که در این مورد به شدت ضعف دارید.

وزارت نیرو اعتقادی به برنامه هفتم و جلب اعتماد عمومی ندارد

محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی از عملکرد وزیر نیرو در رابطه با جلب اعتماد عمومی و اجرای قانون برنامه هفتم توسعه انتقاد کرد و گفت: مشکل اساسی در عدم‌اعتقاد شما به مردم است. حضرتعالی زمانی که در مپنا بودید، انحصار ایجاد کردید و با گزارش‌هایی که به کشور دادید، عمداً مانع شدید که بخش خصوصی ورود پیدا کند. امروز بخشی از ناترازی‌های انرژی را مدیون مدیریت شما در مپنا هستیم، ضمن اینکه امروز شما در وزارت نیرو نه اعتقادی به برنامه هفتم و نه مردم دارید. وی یادآور شد: شما دو کار باید انجام دهید چراکه ما با رفع ناترازی برق دو ماه فاصله داریم، اگر قانون را اجرا کنید، چراکه در قانون آمده از دو طریق صرفه‌جویی و بهینه‌سازی می‌توان این وضعیت را حل کرد و این در حالی است که شما به عده‌ای خاص ارز می‌دهید که پنل خورشیدی وارد کنند و بعد‌ها خواهید دید چه مفاسدی از آن بیرون خواهد آمد، کما اینکه حتی برای واردات پیچ و رول‌پلاک ارز ۴۰، ۳۸ و ۷۰‌هزار تومانی می‌پردازید. زنگنه افزود: چراغ‌های روشنایی هزار مگاوات مصرف می‌کند و بخش خصوصی آمادگی دارد ۸۰ درصد صرفه‌جویی با کاهش ۸۰۰ مگاوات بدون پرداخت یک ریال انجام دهد، اما شما شرکت‌های سرمایه‌گذار را اذیت می‌کنید. این نماینده مردم در مجلس دوازدهم تصریح کرد: در ماده ۴۶ آمده است، مبلغی که مردم صرفه‌جویی می‌کنند به اندازه آن بورس انرژی دریافت کنند، اما شما حاضر نیستید آن را اجرا کنید. از سوی دیگر ما با زحمات بسیار پنج سرمایه‌گذار پیدا کردیم تا پنج صاحب چاه کشاورزی از پنل خورشیدی استفاده کنند، اما برق آنها را در دو ماه گذشته قطع کردید. به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است که مانع ورود مردم به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی و اجرای قانون برنامه هفتم می‌شود که تنها راه‌حل رفع ناترازی‌هاست و این موارد مشکوکی است که در این وزارتخانه اتفاق می‌افتد.

رئیس مجلس: مردم بی‌نظمی و ناعدالتی در قطعی‌ها را نمی‌پذیرند

بعد از سخنان نمایندگان منتقد عملکرد وزیر نیرو، رئیس مجلس نیز با به چالش کشیدن عملکرد این وزارتخانه در رفع ناترازی برق و آب از وضعیت فعلی انتقاد و صراحتاً اعلام کرد مردم بی‌نظمی و ناعدالتی در قطعی‌ها را نمی‌پذیرند.

محمدباقر قالیباف گفت: انتظار ما از کمیسیون انرژی مجلس و وزارت نیرو این است که بر اساس سند برنامه هفتم، حوزه صرفه‌جویی و ضمانت تولید از طریق بخش خصوصی را دنبال و با زمانبندی مشخص احصا کنند تا این قبیل رویکرد‌ها گویای این باشد که ما طی چهار ماه آینده، چه در حوزه صرفه‌جویی، تولید و توزیع از نقطه A به نقطه B می‌رسیم و این تفاهم باید بین کمیسیون و وزارتخانه شکل بگیرد و نتایج آن به مردم گزارش شود.

قالیباف با اشاره به انجام مذاکرات با دولت قبل در کمیسیون‌های تخصصی مجلس بیان کرد: همه بحث‌های ما در برنامه هفتم خلاصه شده و ملاک قضاوت ما این برنامه است. نتیجه و برآیند کار ما این شده است که امروز مردم، مخصوصاً از موضوع برق و آب رضایت ندارند.

وی گفت: مردم در مقاطعی قطعی آب را می‌پذیرند، با این حال بی‌نظمی و ناعدالتی در قطعی‌ها را نمی‌پذیرند. مردم همچنین وضعیتی را که افراد برگ سبز گرفته، یعنی پول داده و تضمین گرفته‌اند تا قطعی نداشته باشند، نمی‌پذیرند، همچنین وضعیت افرادی را که در تولید سرمایه‌گذاری کرده‌اند و برق تولیدی خود را به خود این صنعت نمی‌دهند، نمی‌پذیرند. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه‌ای از این مشکلات به وجود آمده است و دولت و مجلس باید این مشکلات را برطرف کنند، بیان کرد: سند ما برای حل این موضوعات، برنامه هفتم است.

قالیباف خطاب به علی‌آبادی، وزیر نیرو ادامه داد: در این شرایط حدود ۴۰ همت درآمد حوزه انرژی در حوزه برق و آب افزایش پیدا کرد. ما درباره آن دوره و در هزینه‌کرد این منابع و ایضاً خروجی آنها بحث داریم، بنابراین به نظر بنده، باید به این نکته توجه کنیم که به هر حال جلسات و صحبت‌های ما اگر این مشکلات را برای مردم حل وفصل نکند، مردم از ما این رفتار را قبول نمی‌کنند.

قالیباف خطاب به مسئولان وزارت نیرو گفت: بنده به عنوان فردی که با کار‌های اجرایی آشنا هستم، توقع دارم طی سه تا چهار ماه شما- وزیر نیرو- و همکاران‌تان با یک شیب ماهانه انجام اقدامات را نشان دهید که به سمت خوبی حرکت می‌کند و سرو سامان گرفته است، همچنین لازم است کمیسیون انرژی و وزارتخانه مربوط طی یک هفته جدول مربوط را به مجلس بیاورد.

برچسب ها: برق ، انرژی ، وزیر نیرو
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار