کد خبر: 1306885
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
نشست هم‌اندیشی ناشران و نویسندگان جبهه انقلاب پیرامون روایت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
باید «خشم مقدس» مردم را نگه داریم ما از لحاظ فرهنگی در محاصره هستیم و باید خودمان را وارد عمل کنیم. آسمان فرهنگی اسرائیل آهنین‌تر است، اما می‌شود به آن نفوذ کرد، اما مهم است که چه کسی موشک را شلیک کند
معصومه حیدری

جوان آنلاین: ناشران و نویسندگان و صاحبان اندیشه جبهه انقلاب اسلامی در نشست هم‌اندیشی «از متن تا میدان» که درباره مباحث فرامتن جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برگزار شد، بر این نکته تأکید کردند که جنگ اصلی جنگ فرهنگی است. باید مردم را خونخواه شهدایمان کنیم، خشم مقدس مردم را باید نگه داریم و برای جنگ وجودی استفاده کنیم. 

نشست هم‌اندیشی ناشران و نویسندگان جبهه انقلاب اسلامی درباره روایت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان با حضور جمعی از نویسندگان و ناشران جبهه انقلاب اسلامی و با محوریت نسبت اهالی قلم و کتاب با وطن حین جنگ برگزار شد. 

باید رعب‌زدایی کنیم

میثم نیلی؛ مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در این نشست گفت: به عنوان مجموعه‌ای که با ناشران در ارتباط است، می‌گویم که ناشران با وجود همه مشکلات مالی، آمادگی انتشار کتاب‌های خوب با موضوع این جنگ را دارند و کتاب‌ها را منتشر می‌کنند، اما این همه مسئله نیست. باید یک طراحی انجام شده و پیگیری شود. در جایزه جهانی ادبیات فلسطین کتاب‌های آنها ترجمه شد، اما تعداد کمی از کتاب‌های فارسی به دیگر زبان‌ها ترجمه شد. این اتفاق باید بیشتر باشد. 

مدیر عامل مجمع ناشران بیان کرد: این جنگ ادامه دارد، اما مسئله دیگر رعب و وحشت است. دشمن ما به دنبال ایجاد وحشت در بین نظامیان و سیاستمداران و مردم عادی ماست. مسئله الان درباره ایران و در تناسب فلسطین است. ما باید حواسمان را جمع کنیم که چارچوب‌های گفتمانی انقلاب اسلامی که از معجزات الهی است جابه‌جا نشود. اصلاً هم قرار نیست که از آرمان فلسطین کوتاه بیایم. 

میثم نیلی اظهار کرد: ما باید رعب‌زدایی کنیم. این کار هم با یاد خدا و روایت از حماسه‌سازان اتفاق می‌افتد. ما باید محتوای عمیق تولید کنیم و نسل بسازیم و انسان بسازیم. روایت انسان‌ساز است. ما باید انسان‌سازی کنیم. 

او ضمن پیشنهاد تشکیل جمع نخبگانی گفت: جمعی از دوستان و نویسندگان به نمایندگی از دیگران اتاق فکری تشکیل بدهند و کار را به عهده بگیرند. مبانی و مباحث و راهبرد‌ها را مطرح و کار را شروع کنند. اصل تولید روایت قبل از انتشار محتوا مهم است که یک بخش آن روایت‌ها و کلان‌روایت‌هاست. الان باید جمع اولیه تشکیل شود و همفکری کنند و در اختیار دیگران قرار بدهند. تا بعد از آن کار تولید و انتشار به سرانجام برسد. 

باورمندی مردم

در بخش دیگری از این نشست کوروش علیانی، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات نیز با اشاره به اینکه تصورات مختلفی درباره روایت وجود دارد، گفت: روایت یک موضوع تصویری است و از این جنس است. روایت یک تصویری است که تحول و حرکت در آن وجود دارد. روایت بین ۹ تا ۱۱ خصوصیت دارد. خداوند ۶هزارو۲۰۰ آیه در اختیار مخلوقات گذاشته تا به سلیقه و زبان خود انتخاب کنند. چرا اینکار را می‌کند؟ 

علیانی در ادامه گفت: در طوفان‌الاقصی یک ویدئوی چندثانیه‌ای از یحیی سنوار پخش شد که همه چیز را تکان داد. سنوار با یک تصویر (پرتاب چوبدستی‌اش به سمت ریز پرنده دشمن) همه چیز را تغییر داد و جایگزین همه اسطوره‌ها شد. ما زمانی می‌توانیم اثرگذار باشیم که با تصویر، روی مغز مخاطب اثر بگذاریم. عصب‌های مغز گاهی با عوامل بیرونی تحریک می‌شود و گاهی با متن و مکتوبات. زمانی که یک متن را می‌خوانید، بدون اینکه دیده باشید، اعصاب بینایی تحریک می‌شود و تصویر را می‌سازد. این خاصیت ادبیات و روایت است. 

وی با تأکید بر اینکه آدمیزاد با برهان‌ها باورمند نمی‌شود، افزود: ما درگیر یک جنگ نظامی چند هزار ساله هستیم که جنگ اصلی جنگ فرهنگی است. 

علی‌اصغر عزتی‌پاک، نویسنده و داستان‌نویس نیز گفت: ما نویسندگان باید سریع‌تر عمل کنیم. نویسندگان محفوظان دنیا هستیم و باید دست بجنبانیم. ما از لحاظ فرهنگی در محاصره هستیم و باید خودمان را وارد عمل کنیم. آسمان فرهنگی اسرائیل آهنین‌تر است، اما می‌شود به آن نفوذ کرد، اما مهم است که چه کسی موشک را شلیک کند. اگر قرار است کاری انجام شود باید جمع‌های مشورتی تشکیل شود و باید بدانیم چرا سکوت کردیم و چطور باید روایت کنیم. بهزاد دانشگر، نویسنده و پژوهشگر ادبیات نیز در بخشی از این نشست گفت: مهم‌ترین ضعف ما در این روز‌ها توجه به کلان‌روایت‌هاست. حتی در روز‌های ابتدایی جنگ ۱۲ روزه، همه فضای رسانه‌ای ما پر از غم فراق و از دست دادن بود. تا جایی که رهبر معظم تذکر دادند که از فتوحات هم باید بنویسید. 

دانشگر با تأکید بر اینکه باید سوژه پیدا کنیم و از اتحاد و انسجام و فتوحات بنویسیم، گفت: ما نویسندگان باید از فضای دانش‌بنیان و بخش موشکی بنویسیم. یکی از کار‌هایی که باید بکنیم، این است که باید دشمن‌شناسی خوبی داشته‌باشیم و با واقعیت آنها را به مردممان معرفی کنیم. 

خشم مقدس

الهه آخرتی، پژوهشگر و داستان‌نویس نیز با بیان اینکه ما در شرایطی هستیم که نیاز به سازماندهی داریم، گفت: ما وارد مرحله بعدی این جنگ خواهیم شد. برگزاری این قسم نشست‌ها بسیار خوب است، اما باید به سمت کار‌های عملیاتی برویم. باید مانند مسابقه فوتبال، بین دو نیمه یک نفر بیاید توضیح دهد که چه کاری باید بکنیم. ما خیلی به این موضوع نیاز داریم. باید بدانیم چه بگوییم و چه برنامه‌ای داریم. ما نیاز به انگیزه افراد داریم و باید بدانیم چطور آن را تقویت کنیم. ما باید اعداد شهدایمان را تبدیل به داغ کنیم، داغی که سرد نشود. ما در اسلام و تاریخ الگو داریم. ۱۴۰۰ سال است که برای سیدالشهدا عزاداری می‌کنیم. ما باید مردم را خونخواه شهدایمان کنیم. اینکه مسئولان چه می‌کنند در اختیارات ما نیست. این نویسنده بیان کرد: خشم مقدس مردم را باید نگه داریم و برای جنگ وجودی استفاده کنیم. الان یک فرصتی فراهم شده که ما بنویسیم و بخوانیم. 

رضا قریبی، نویسنده و پژوهشگر نیز با اشاره به اینکه این ۱۲ روز یکی از پرافتخارترین دوره‌های ایران است، اظهار داشت: ما در سال ۱۳۵۶ کجا بودیم؟ اکنون و بعد از این ۴۵ سال در مقابل دنیا ایستادیم. ۹۰ درصد مردم ما نمی‌دانند ما در چه جنگی هستیم. هنوز برخی از مردم ما در جنگ عراق هستند و با آن دوره مقایسه می‌کنند. ما وارد جنگ‌های طولانی و بی‌سرانجام شده‌ایم. ما در دوگانه جنگ و صلح هستیم. 

قریبی تأکید کرد: در این ۱۲ روز ذوق ایرانی را دیدیم. کلماتی که در این روز‌ها تولید شده همگی نشان از لطافت دارد. ما باید بدانیم چه بودیم و چه شدیم. ما دلال کمپ دیوید بودیم و با غیرت امام‌خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به این نقطه رسیدیم. اکنون ما عزت داریم. در دوره پهلوی ما تحت سلطه ۳۶۰ درجه امریکا بودیم. در این دوره خواندن تاریخ بسیار مؤثر و حائز اهمیت است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار